- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Υποχρεωτική για όλους από το Σάββατο η μάσκα στα σούπερ μάρκετ
Για εργαζόμενους και καταναλωτές - Η ανάρτηση στο Twitter του γενικού γραμματέα Εμπορίου και Καταναλωτή, Παναγιώτη Σταμπουλίδη
Υποχρεωτική από το Σάββατο 18 Ιουλίου 2020 η χρήση μάσκας στα σούπερ μάρκετ για εργαζόμενους και καταναλωτές - Κατόπιν σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης.
Γίνεται υποχρεωτική για όλους η χρήση μάσκας στα σούπερ μάρκετ από το Σάββατο 18 Ιουλίου 2020.
Η υποχρεωτική χρήση μάσκας στα σούπερ μάρκετ ισχύει τόσο για τους εργαζόμενους σε όλα τα τμήματα (και όχι μόνο στα σημεία με νωπά προϊόντα) όσο και για τους καταναλωτές.
«Εφαρμόζοντας την απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του COVID-19, εκδίδεται ΚΥΑ με την οποία καθίσταται από αύριο,υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας στα σούπερ μάρκετ από τους εργαζομένους& καταναλωτές». Αυτό αναφέρει, σε ανάρτησή του στο Twitter, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.
Μέχρι σήμερα το Υπουργείο Υγείας έκανε ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας στα σούπερ μάρκετ από τους καταναλωτές, ενώ υποχρεωτική ήταν η χρήση της από τους εργαζόμενους σε σημεία που υπήρχαν νωπά προϊόντα. Πλέον, αυτό αλλάζει και από το Σάββατο 18 Ιουλίου 2020, η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους: τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους καταναλωτές.
Εφαρμόζοντας @MinDevGR @AdonisGeorgiadi @npapathanasis την απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του COVID-19, εκδίδεται ΚΥΑ με την οποία καθίσταται από αύριο,υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας στα σούπερ μάρκετ από τους εργαζομένους& καταναλωτές
— Panagiotis G Stampoulidis (@PStampoulidis) July 17, 2020
Υπενθυμίζεται ότι ο ΕΟΔΥ γνωστοποίησε την Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020, ακόμα 28 κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα. Από αυτά, τα 12 νέα κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα έφθασε τους 3.964. Σε σχέση με ένα 24ωρο νωρίτερα οι διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας νοσοκομείων ανά την ελληνική επικράτεια μειώθηκαν κατά δύο. Πλέον, διασωληνωμένοι στην Εντατική είναι 12 συμπολίτες μας.
Δυστυχώς, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε έναν καταγεγραμμένο θάνατο το τελευταίο 24ωρο. Πρόκειται για την 83χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν διασωληνωμένη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη. Πλέον, οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα έφθασαν τους 194.
Η ΚΥΑ για την υποχρεωτική χρήση μάσκας από όλους στα σούπερ μάρκετ, εργαζόμενους και καταναλωτές, δημοσιεύεται, ενώ εντείνεται η ανησυχία για τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, τα οποία αυξάνονται.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διασώθηκαν δύο άνθρωποι
Έχουν γίνει ήδη δεκάδες προσαγωγές
Οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» έχουν κλείσει από τις 17:00
Αυτό προκύπτει από την ετήσια έρευνα του περιοδικού International Living
Τι ακολουθεί μετά τον Byron
Λόγω των πλημμυρικών φαινομένων
Παράλληλα, στη Βοιωτία, ο κόμβος της Θήβας παραμένει κλειστός από χθες
Οι επιστήμονες προβλέπουν βροχοπτώσεις έως το απόγευμα - Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία
Δείτε τον χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με τις υψηλότερες καταγραφές στη χώρα
Εντοπίστηκε να οδηγεί στο αντίθετο ρεύμα με επικαθήμενο
Tι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο
Τα Δεκεμβριανά που ακολούθησαν και το δικαστικό «θρίλερ» με Κορκονέα
Κλείνουν σταθμοί του Μετρό - Τι θα ισχύσει τις ώρες των εκδηλώσεων μνήμης
Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες
Τεράστιοι όγκοι νερού από την κακοκαιρία «Byron» έσπασαν τα αναχώματα
Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός από ρίψη πέτρας και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Πότε ξεκινά η επαναλειτουργία της βασικής γραμμής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.