- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δρόμοι της Κρήτης: 47 νεκροί σε τροχαία σε 8 μήνες
Αύξηση 62% στον αριθμό των θυμάτων σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2018
Αύξηση 62% στον αριθμό των θυμάτων τροχαίων δυστυχημάτων στην Κρήτη σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2018.
Ανησυχητικές διαστάσεις έχει πάρει το πρόβλημα με τα τροχαία δυστυχήματα στην Κρήτη καθώς το πρώτο οχτάμηνο του 2019 καταγράφεται αύξηση 62% στον αριθμό των θυμάτων σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2018.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εθελοντικού Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων Γιάννη Λιονάκη από τις αρχές του χρόνου έχουν χάσει τη ζωή τους σε τροχαία 47 άνθρωποι όταν μέχρι τα τέλη Αυγούστου του 2018 είχαν σκοτωθεί σε τροχαία δυστυχήματα 29 άνθρωποι.
Ενδεικτικό του μεγέθους του προβλήματος είναι ότι ολόκληρο το 2018 είχαν χάσει τη ζωή τους 58 άνθρωποι ενώ μέχρι τις 15 Αυγούστου φέτος οι νεκροί είναι μόλις 11 λιγότεροι.
Ο κ. Λιονάκης, μιλώντας στα ΝΕΑ, εκφράζει φόβους ότι ο αριθμός των νεκρών από τροχαία θα φτάσει μέχρι το τέλους του έτους τους 70 «κάτι που έχει να συμβεί στο νησί εδώ και 10 χρόνια».
Σύμφωνα με στοιχεία του συλλόγου στην κορυφή της «μαύρης» λίστας βρίσκονται νέοι και δικυκλιστές: Το 58% των θυμάτων της ασφάλτου είναι ηλικίας κάτω των 30 ετών και το 40% κάτω των 25.
Το 60% των θανατηφόρων τροχαίων έχει σημειωθεί στους δήμους Χανίων και Ηρακλείου, μέσα, δηλαδή, σε πόλεις, καθώς και στον τουριστικό ιστό της Κρήτης, δηλαδή στους δήμους Πλατανιάς, Μοιρών και Χερσονήσου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η παράλειψη κρίθηκε παράνομη -Στερεί τη δυνατότητα ισότιμης εκπαιδευτικής επιλογής
«Προφανώς δεν μπορούσαμε να αφήσουμε πίσω το σκυλάκι μας»
Πώς να αναγνωρίσετε το παραπλανητικό SMS
Η λίστα με τα ραδιοταξί στην Αττική που διαθέτουν ειδικά οχήματα
Πότε κλείνουν για Πάσχα 2026 και πότε ανοίγουν ξανά μετά τις διακοπές
Πώς υποδέχθηκε ο Τύπος της εποχής τη νέα σελίδα στο ελληνικό θέατρο
Τα πλάνα που ανέβαζε και η ανακοίνωση της Αστυνομίας
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η κυκλοφορία είχε διακοπεί προσωρινά λόγω εργασιών στη Βασιλίσσης Όλγας
Συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στο Υπουργείο Οικονομικών
Η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων
Η ανακοίνωση του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής
Πρόκειται για άτομο με πλούσιο ποινικό μητρώο
Αναλυτική πρόγνωση από την EMY
Από την Πέμπτη επανέρχονται οι στάσεις σε όλη τη γραμμή μετά την ολοκλήρωση των έργων
To παιδί βρίσκεται πλέον εκτός κινδύνου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.