- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τι λένε οι σεισμολόγοι για τα 5,2 Ρίχτερ στην Κρήτη
Εξηγούν γιατί ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλη την Κρήτη
Σεισμός 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 07:39 στην Κρήτη. Οι πρώτες εκτιμήσεις των σεισμολόγων.
Σεισμός 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 07:39, 31 χλμ νότια νοτιανατολικά του Ηρακλείου, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε όλη την Κρήτη.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, από την ισχυρή σεισμική δόνηση δεν έχουν αναφερθεί ζημιές. Οι σεισμολόγοι από την πλευρά τους εμφανίζονται καθησυχαστικοί.
«Δεν μας ανησυχεί η συγκεκριμένη δόνηση καθώς επρόκειτο για σεισμό βάθους. Δεν υπάρχουν ζημιές. Δεν αναμένεται να ακολουθήσει κάποιο ισχυρό πλαίσιο μετασεισμών» είπε στο in.gr, πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας.
Το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης, υπογράμμισε, ήταν νότια του Ηρακλείου. «Ευτυχώς το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν μεγάλο, στα 70 χιλιόμετρα. Εάν ήταν επιφανειακός με αυτό το μέγεθος η εικόνα θα ήταν διαφορετική», πρόσθεσε.
Απόλυτα καθησυχαστικός και ο καθηγητής γεωφυσικής Κώστας Παπαζάχος. «Είναι ένας σεισμός μεγέθους πέντε Ρίχτερ. Είναι παραπλανητικό γιατί έχει γίνει σε ένα μεγάλο βάθος», είπε ο κ. Παπαζάχος μιλώντας στον «Θέμα 104,6» εξήγησε ότι λόγω του ότι ο σεισμός ήταν σε μεγάλο βάθος γίνεται έντονα αισθητός σε μια ευρεία περιοχή.
Σύμφωνα με τον Κώστα Παπαζάχο, αυτοί οι σεισμοί δεν έχουν συνήθως μετασεισμικές ακολουθίες. «Σπάνια έχουν μικρά μετασεισμικά μεγέθη. Θα έχουμε λίγους σεισμούς», τόνισε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το σακίδιο επιβίωσης για τα τρία πρώτα 24ωρα
Τι αφορά η κινητοποίηση
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν
Το φαινόμενο αποδίδεται στην παρουσία βαρομετρικού χαμηλού στο Μαρόκο και την Αλγερία
Επτά κάλυκες στο σημείο, όχημα εντοπίστηκε στον Διόνυσο - Ερευνες για ξεκαθάρισμα λογαριασμών
Λόγω της συνεχιζόμενης αναστολής λειτουργίας του ισραηλινού εναέριου χώρου - Ως πότε ακυρώνονται τα δρομολόγια
24ωρη πανελλαδική κινητοποίηση για τον απεγκλωβισμό ναυτικών από εμπόλεμη ζώνη
H προθεσμία εγγραφών είναι η 23η Μαρτίου 2026
Φέρεται να υπέστη καρδιακή ανακοπή
Ήταν πατέρας δύο παιδιών σε τροχαίο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.