- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Ένοχοι οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου
Να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό ζήτησε ο εισαγγελέας
Ομόφωνα ενόχους κήρυξε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας τους τέσσερις κατηγορούμενους για την απαγωγή και δολοφονία του 26χρονου Μάριου Παπαγεωργίου.
Με ποινή σχεδόν ίδια με την πρωτόδικη για τον βασικό κατηγορούμενο στην υπόθεση δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου, αλλά και με εντολή του δικαστηρίου για εισαγγελική έρευνα ώστε να εντοπιστεί εμπλοκή άλλων προσώπων, έπεσε η αυλαία της δίκης για την εξαφάνιση του φοιτητή πριν από έξι χρόνια.
Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον 78χρονο θεωρούμενο ως εγκέφαλο της αρπαγής και δολοφονίας του 26χρονου και του επέβαλε ποινή ισόβιας και επιπλέον κάθειρξης 20 ετών κατά συγχώνευση για ανθρωποκτονία από πρόθεση, αρπαγή, απόπειρα εκβίασης και συμμορία.
Οι δικαστές υιοθέτησαν την εισαγγελική πρόταση που ζήτησε να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στον ηλικιωμένο «οικογενειακό φίλο» του Μάριου Παπαγεωργίου αφού «προξένησε βαριά προσβολή στην ανθρώπινη ζωή». Με την απόφαση τους έκαναν δεκτή την άποψη της Εισαγγελέως που στην αγόρευση της δεν εξέφρασε την παραμικρή αμφιβολία πως ο 78χρονος, που σε όλη τη διάρκεια της δίκης επέμενε πως «ο Μάριος ζει κάπου στο εξωτερικό», ήταν αυτός που τον σκότωσε.
«Ήταν εκείνος που έστησε την απαγωγή και προσποιούταν δήθεν τον διαπραγματευτή αποτρέποντας τη μητέρα να πάει στην αστυνομία. Κατάφερε να αποτελεί τον πιο στενό φίλο της Βαρβάρας Θεοδωράκη, εκμεταλλευόμενος την αδυναμία στο γιο της», είχε τονίσει η εισαγγελική λειτουργός.
Με την απόφασή του το δευτεροβάθμιο Κακουργιοδικείο αναγνώρισε το ελαφρυντικό του σύννομου πρότερου βίου στον κατηγορούμενο που σύμφωνα με τη δικογραφία έκανε τα απειλητικά τηλεφωνήματα στην μητέρα του Μάριου, επιβάλλοντας ποινή φυλάκισης 3 χρόνων με αναστολή για απόπειρα εκβίασης.
Για τους υπόλοιπους δύο κατηγορούμενους, οι δικαστές δεν αναγνώρισαν ελαφρυντικά και επέβαλλαν στον έναν ποινή φυλάκισης 2 ετών με αναστολή και στον άλλον 3 ετών εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ ημερησίως.
Στο κλείσιμο της διαδικασίας το δικαστήριο, κατόπιν εισαγγελικής πρότασης, αποφάσισε να αποστείλει τα πρακτικά της δίκης στον αρμόδιο Εισαγγελέα ώστε να ερευνηθεί η εμπλοκή στην υπόθεση του φοιτητή και άλλων προσώπων. Η Εισαγγελέας τόνισε ότι θεωρεί πως από τη διαδικασία προέκυψαν ενδείξεις για συμμετοχή συγκεκριμένων προσώπων στην ανθρωποκτονία, μεταξύ αυτών και πρόσωπα από τον στενό οικογενειακό κύκλο του βασικού κατηγορούμενου.
Έτσι, πλέον, ο Εισαγγελέας θα εξετάσει το υλικό και θα αποφανθεί αν στην υπόθεση του φοιτητή πρέπει να σχηματιστεί μία νέα δικογραφία για πρόσωπα κάποια από τα οποία είχαν κληθεί στην παρούσα δίκη ως μάρτυρες.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι περισσότερες πτήσεις καθυστέρησαν
Αναλυτικά οι ώρες λειτουργίας του «ΔΕΗ Xmas West Park»
Λίγα λεπτά μετά τις 6 το απόγευμα
Τι αναφέρουν οι πληροφορίες
Τι προβλέπει η νομοθεσία για την ανανέωση των αδειών οδήγησης και ποιους αφορά
Αγρότες έχουν εισβάλει στoν αεροδιάδρομο
Ο άνθρωπος που γλίτωσε από το ναυάγιο του «Ηράκλειον» και σκοτώθηκε κατά τη συντριβή του αεροσκάφους
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ο καιρός των επόμενων ημερών
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Άρπαξαν ένα ζευγάρι παπούτσια
Πώς ονομαζόταν το πρώτο ελληνικής κατασκευής τρόλεϊ;
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.