1821 Digital Gallery
Ανατροπή στην υπόθεση Ντογιάκου: Αν και έκπτωτος κατεβαίνει στις εκλογές

Ανατροπή στην υπόθεση Ντογιάκου: Αν και έκπτωτος κατεβαίνει στις εκλογές

Επειδή δεν του κοινοποιήθηκε ποτέ η σχετική απόφαση
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Ανατροπή σημειώθηκε στην υπόθεση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Ισίδωρου Ντογιάκου, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η Ιωάννα Μάνδρου στην εκπομπή το τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ «Σαββατοκύριακο με δράση», παρά την πειθαρχική του καταδίκη, ο κ. Ντογιάκος να μετάσχει στην εκλογική διαδικασία που διενεργείται σήμερα, Σάββατο στην Εισαγγελία Εφετών για επιλογή νέου προϊσταμένου.

Μετά την πειθαρχική του καταδίκη την Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου, που είχε προκαλέσει  έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση, καθώς είχε ως αποτέλεσμα να κηρυχθεί έκπτωτος και επιπλέον να μην μπορεί να μετάσχει ως υποψήφιος κυριολεκτικώς στο «παρά πέντε» στις σημερινές εκλογές  για τις νευραλγικές θέσεις της δικαστικής ιεραρχίας, την Παρασκευή το σκηνικό άλλαξε άρδην.

Τελικώς, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο κ. Ντογιάκος θα είναι  υποψήφιος για τη θέση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών παρά την πειθαρχική του καταδίκη για προσβολή της Προέδρου του Αρείου Πάγου. Η συμμετοχή στις εκλογές επικυρώθηκε με έγγραφο, που κοινοποιήθηκε στον ίδιο, κατόπιν ερωτήματος του προς τον Άρειο Πάγο και το υπουργείο Δικαιοσύνης, για το αν μπορεί να είναι ή όχι υποψήφιος, παρά την πειθαρχική καταδίκη και ενόψει του γεγονότος, ότι δεν του έχει επιδοθεί ακόμα η καταδικαστική απόφαση.

Πάντως, σε περίπτωση εκλογής του κ. Ντογιάκου, είναι άγνωστο τι θα γίνει αν στο μεταξύ του κοινοποιηθεί η πειθαρχική καταδίκη.

Σχετικα
Έκπτωτος ο Ισίδωρος Ντογιάκος
Έκπτωτος ο Ισίδωρος Ντογιάκος

Σημειώνεται ότι η απόφαση του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου προβλέπει στέρηση μισθού για 40 ημέρες, καθώς κρίθηκε ένοχος πειθαρχικά, διότι σε ανακοίνωση - πρόσκληση για σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών πριν ένα χρόνο είχε  θέσει ως τίτλο «Εξωθεσμική παρέμβαση της Προέδρου του Αρείου Πάγου», αναφερόμενος σε αμφισβητήσεις από την πλευρά της Προέδρου του ανωτάτου δικαστηρίου Βασιλικής Θάνου, της εκλογής του στην Εισαγγελία Εφετών.

Σε πρώτο βαθμό ο κ. Ντογιάκος είχε καταδικαστεί σε απλή επίπληξη, αλλά στη συνέχεια ασκήθηκε έφεση από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης με ανακοίνωση του αργά το απόγευμα της Παρασκευής, αντέκρουσε τις αιτιάσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης που έκαναν λόγο για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη και εμμένει στη θέση ότι η Δικαιοσύνη λειτουργεί ανεξάρτητα.

Σχετικα
Κόντρα κορυφής στη Δικαιοσύνη: Γιατί ο Ντογιάκος τα βάζει με τη Θάνου
Κόντρα κορυφής στη Δικαιοσύνη: Γιατί ο Ντογιάκος τα βάζει με τη Θάνου

«Για πολλοστή φορά, αναφέρει ο υπουργός, επισημαίνω ότι η ελληνική Δικαιοσύνη δεν σπαράσσεται, απονέμεται εύρυθμα και χωρίς παρεμβάσεις από ευσυνείδητους λειτουργούς. Δομικό της πρόβλημα κατά βάση σωρευμένο από το παρελθόν οι καθυστερήσεις».

Μετά την εξέλιξη που σημειώθηκε μία ημέρα πριν την εκλογική αναμέτρηση, ώστε ο κ. Ντογιάκος να είναι τελικώς υποψήφιος κατά την σημερινή εκλογική διαδικασία, τη θέση του προϊσταμένου στην Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας θα διεκδικήσουν ο ίδιος, προϊστάμενος της ως τώρα, και ο εισαγγελέας Αντώνης Λιώγας.

Υπενθυμίζεται ότι το όνομα του Ισίδωρου Ντογιάκου το ακούσαμε και μερικές ημέρες πριν από την καταδικαστική για αυτόν απόφαση με την οποία κηρύχθηκε έκπτωτος.  Ο κ. Ντογιάκος είχε κατηγορηθεί από το Βαγγέλη Μαρινάκη σε γραπτή του δήλωση στις 6 Σεπτεμβρίου, όταν ο  εισαγγελέας Εφετών Σταμάτης Δασκαλόπουλος είχε εισηγηθεί την προφυλάκισή του με την κατηγορία της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση στο πλαίσιο των στημένων. «Μία σειρά από ενέργειες του Σταμάτη Δασκαλόπουλου αποδεικνύουν ότι πάντα ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία και υπάκουε τυφλά στις εντολές του Ισίδωρου Ντογιάκου ο οποίος εκτελούσε συμβόλαιο σε βάρος μου» έγραφε μεταξύ άλλων ο κ.  Μαρινάκης.

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5