TV & Media

Η Μαρία Μενούνος διαγνώστηκε με καρκίνο στο πάγκρεας

Η χειρουργική επέμβαση και το δυνατό μήνυμά της

p185215_b_v8_ab.jpg
Χαρά Βαμβακούλα
9’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μαρία Μενούνος
© EPA / NINA PROMMER

Μαρία Μενούνος - Καρκίνος στο πάγκρεας: Η εξομολόγηση της ελληνικής καταγωγής παρουσιάστριας για το χειρουργείο και το μήνυμά της 

Η Μαρία Μενούνος αποκάλυψε ότι διαγνώστηκε πριν από λίγους μήνες με καρκίνο στο πάγκρεας και άμεσα υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση όγκου. Η παρουσιάστρια έκανε γνωστή την περιπέτεια με την υγεία της μέσα από συνέντευξή της στο People, θέλοντας να στείλει το δικό της δυνατό μήνυμα. 

Συγκεκριμένα, η Μαρία Μενούνος διαγνώστηκε με καρκίνο στο πάγκρεας στο δεύτερο στάδιο και οι γιατροί προχώρησαν στην αφαίρεση ενός όγκου 3,9 εκατοστών. 

«Όλη αυτή η χρονιά ήταν για μένα ένα τραύμα, γεμάτη άγχος και κρίσεις. Υπήρξε μια στιγμή που σχεδιάζαμε κάτι και, ξαφνικά, όλα έγιναν υπερβολικά και σκέφτηκα "οκ, πρέπει να αναρρώσω''», είπε η Μαρία Μενούνος και πρόσθεσε στη συνέντευξή της: «Οι άνθρωποι πρέπει να γνωρίζουν ότι υπάρχουν μέρη να πάνε, ώστε να προλάβουν αυτά τα πράγματα. Δεν μπορείς να αφήσεις τον φόβο να σε εμποδίζει. Πέρασα εκείνη τη φάση που φοβήθηκα και εγώ, αλλά ευτυχώς στάθηκα τυχερή, γιατί το κατάλαβα νωρίς. Ένιωθα τόσο καλά μετά την πρώτη διάγνωση, αφού είχα ξεπεράσει το πρόβλημα, οπότε στη δεύτερη διάγνωση ήταν λες και με χαστούκισαν στο πρόσωπο. Ούρλιαζα από τον πόνο, ήμουν απαρηγόρητη». 

Όπως αποκάλυψε η παρουσιάστρια, οι γιατροί θεώρησαν πως για τους πόνους ευθύνεται ότι πάσχει από διαβήτη τύπου 1, ο οποίος πιθανότατα είναι κληρονομικός από την οικογένειά της, καθώς πάσχουν και ο πατέρας της και ο αδελφός της. «Μέχρι τον Οκτώβριο έπρεπε να κάνω καθημερινά ενέσεις ινσουλίνης και να φοράω ένα μόνιτορ για τη μέτρηση της γλυκόζης. Ένιωθα καλά, έλεγα "τι άλλο μπορεί να πάει στραβά;". Για ένα διάστημα οι πόνοι βελτιώθηκαν, αλλά λίγο καιρό αργότερα επέστρεψα στο νοσοκομείο με ακόμα πιο έντονο πόνο, σαν κάποιος να έσκιζε το μέσα μου» και συνέχισε: «Η μαγνητική αποκάλυψε μία μάζα 3,9 εκατ. στο πάγκρεάς μου, η οποία επρόκειτο τελικά για νευροενδοκρινικό όγκο δευτέρου σταδίου, δηλαδή μια μορφή καρκίνου. Έλεγα "πώς γίνεται να είχα όγκο στον εγκέφαλο και τώρα καρκίνο στο πάγκρεας;”. Το μόνο που μπορούσα να σκεφτώ είναι ότι έρχεται ένα μωρό. Ήταν εξαιρετικά επώδυνο, αλλά έπρεπε να γίνω καλά». 

Η Μαρία Μενούνος το 2017 είχε υποβληθεί ξανά σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση καλοήθους όγκου από τον εγκέφαλο.  Η νέα περιπέτεια υγείας ήρθε λίγους μήνες πριν αποκτήσει το πρώτο της παιδί μέσω παρένθετης μητέρας, ένα κοριτσάκι. 

Η Μαρία Μενούνος και η αναμονή για τη γέννηση του πρώτου της παιδιού

Η Μαρία Μενούνος και ο σύζυγός της Κέβιν Αντεργκάρο αποκάλυψαν πρόσφατα το φύλο του παιδιού που περιμένουν, μιλώντας στη ραδιοφωνική εκπομπή «Heal Squad x Maria Menounos». «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που σας ενημερώνουμε ότι περιμένουμε κοριτσάκι», είπε η παρουσιάστρια προσθέτοντας ότι έχουν διαλέξει το όνομα για τη μικρή τους. «Σκεφτόμαστε ονόματα εδώ και χρόνια, γιατί όπως ίσως δεν γνωρίζετε, αυτό ήταν ένα ταξίδι που κράτησε σχεδόν 10 χρόνια για εμάς. Nομίζω ότι βρήκαμε το τέλειο όνομα για το μωρό», σημειώνοντας ωστόσο, ότι μπορεί να αλλάξει μόλις την δουν.

Με μία δήλωση στο περιοδικό People, η Μενούνος ανακοίνωσε τα ευχάριστα νέα τον Φεβρουάριο. «Μετά από μια δεκαετία που έχουμε προσπαθήσει τα πάντα, είμαστε ευγνώμονες στην όμορφη οικογένεια που μας βοήθησε να συλλάβουμε το μωρό μας», δήλωσε η δημοσιογράφος ενώ αποκάλυψε λεπτομέρειες για το δύσκολο ταξίδι της μητρότητας στο Podcast της. «Είναι ένα μοναχικό, επώδυνο μονοπάτι που μοιάζει ατελείωτο. Προσπάθησα τα πάντα για να μείνω έγκυος και τίποτε δεν λειτούργησε, παρά τις προσπάθειες που έκανα. Τώρα, σχεδόν μια δεκαετία προσπαθειών και χάρη της παρένθετης μητέρας (ο άγγελός μου) θα ευλογηθώ με το μωρό μου».

Το ζευγάρι γνωρίστηκε στο Λος Αντζελες και παντρεύτηκε με πολιτικό γάμο την πρωτοχρονιά του 2018 στη Νέα Υόρκη. Λίγους μήνες αργότερα τελέστηκε και ο θρησκευτικός τους γάμος στον τόπο καταγωγής της παρουσιάστριας, στο Άκοβο της Αρκαδίας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ