- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
New York Times: Εξαγόρασε τον ιστότοπο Athletic για 550 εκατ. δολ
Πρόκειται για startup αθλητικού περιεχομένου
Σε συμφωνία αξίας 550 εκατομμυρίων δολαρίων μετρητών για την εξαγορά του αθλητικού ειδησεογραφικού ιστότοπου The Athletic προχώρησαν οι New York Times.
Οι New York Times συμφώνησαν να αποκτήσουν τον αθλητικό συνδρομητικό ιστότοπο The Athletic με ένα ποσό περίπου 550 εκατομμυρίων δολαρίων (περίπου 486 εκατομμύρια ευρώ), ανέφερε η ιστοσελίδα Information κι εξηγώντας ότι με αυτόν τον τρόπο οι NYT προσθέτουν σημαντικό μερίδιο συνδρομητών, συνεχίζοντας να εργάζονται για τον φιλόδοξο στόχο να φτάσουν τα 10 εκατομμύρια έως το 2025.
Η Meredith Kopit Levien, διευθύνουσα σύμβουλος των Times, χαρακτήρισε το Athletic «μια εξαιρετική προσθήκη».
«Επιδιώκουμε πλέον έναν στόχο ουσιαστικά μεγαλύτερο από τα 10 εκατ. συνδρομές και πιστεύουμε ότι το The Athletic θα μας επιτρέψει να επεκτείνουμε την αγορά συνδρομητών μας», είπε η Levien σε αναλυτές, τονίζοντας πως υπάρχει «σχετικά μέτρια» επικάλυψη στους συνδρομητές των δύο εταιρειών.
Στις 30 Σεπτεμβρίου οι New York Times ανέφεραν 8,3 εκατομμύρια συνδρομητές ψηφιακών και έντυπων μέσων. Το ερώτημα είναι πώς μπορεί η γνωστή εφημερίδα να ενσωματώσει το The Athletic χωρίς να πιέσει πολύ τα κέρδη. Από την πλευρά της, η εταιρεία The Athletic είπε ότι δεν αναμένει να αποφέρει κέρδη τουλάχιστον μέχρι το 2023, λόγω του μεγάλου προσωπικού της.
Το διαδικτυακό περιοδικό έχει δημιουργήσει πολλούς οπαδούς του αθλητισμού, οι περισσότεροι από τους οποίους πληρώνουν 72 δολάρια το χρόνο για να παρακολουθούν τις αγαπημένες τους ομάδες. Τώρα το The Athletic θέλει να αυξήσει τα διαφημιστικά έσοδα και πρόσφατα κυκλοφόρησε ένα δωρεάν καθημερινό ενημερωτικό δελτίο. Η εταιρεία είπε στους επενδυτές πέρυσι ότι ανέμενε το αμοιβαίο κεφάλαιο να φτάσει τα 31 εκατομμύρια δολάρια το 2023.
Τα συνολικά έσοδα το 2020 ανήλθαν σε 47 εκατομμύρια, με κόστος 41 εκατομμύρια. Η έκδοση αντιμετώπισε κάποιες δυσκολίες με την πανδημία, αλλά κατέγραψε σημαντικό ορόσημο όταν κέρδισε 1 εκατομμύριο συνδρομητές τον Σεπτέμβριο του 2020. Το περασμένο φθινόπωρο η εταιρεία προέβλεψε για το 2021 έσοδα 77 εκατομμυρίων δολαρίων και κόστος μειωμένο στα 35 εκατομμύρια δολάρια.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η εξαγορά αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη επένδυση στην ιστορία του ομίλου μετά την αγορά του Politico
Μιλήσαμε με τη γνωστή YouTuber για την επικαιρότητα και τα όρια του χιούμορ, την ευθύνη του δημιουργού και τον σεξισμό στα social media
Η ανακοίνωση του τηλεοπτικού σταθμού
Ο σταθμός ανακοίνωσε τη λήξη της συνεργασίας με το έμπειρο τηλεοπτικό στέλεχος, ευχαριστώντας την για την προσφορά της
No Spam! Είναι η υπόσχεσή μας!
Και αυτή δεν είναι η πρώτη φορά
Στον τηλεοπτικό αέρα του OPEN
Ο δημοσιογράφος μίλησε για τη μοναξιά, τον έρωτα και τη χαρά της πατρότητας
Ανατροπή στο Χόλιγουντ - «Ασύμφορο το τίμημα», δηλώνουν οι Τεντ Σαράντος και Γκρεγκ Πίτερς
Η ανακοίνωση του OPEN
Οι πρώτες δηλώσεις στις κάμερες μετά την περιπέτεια υγείας και την επιστροφή της στον ΣΚΑΪ
Η γέννηση της μικρής οθόνης στην Ελλάδα και οι πρωτεργάτες του ΕΙΡ
Το τέλος 62 χρόνων ελληνικής εκπομπής και μια προσωπική μνήμη για τον Παύλο Μπακογιάννη
Μείωση χρηματοδότησης οδηγεί σε κλείσιμο της ελληνικής υπηρεσίας και αναδιάρθρωση 160 θέσεων
Η μεγάλη παραγωγή του ΣΚΑΪ έρχεται στις 23 Φεβρουαρίου
Περιθώριο επτά ημερών για «τελική και βελτιωμένη» προσφορά απέναντι στο Netflix
Ενημερώθηκε για τον θάνατο της μητέρας του μόλις 1 λεπτό πριν βγει στον αέρα της εκπομπής
«Δεν πίστευα ποτέ ότι θα συνέβαινε σε εμένα», δήλωσε
Η ανακοίνωση του τηλεοπτικού σταθμού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.