- CITY GUIDE
- PODCAST
-
22°
Το BuzzFeed εξαγοράζει τη HuffPost από τη Verizon
Βig deal που φέρνει ανατροπή ισορροπιών στην αμερικανική αγορά διαδικτυακών media
Ως τίμημα για τη μεταβίβαση του HuffPost η Verizon θα λάβει μετοχές της BuzzFeed, αποκτώντας μειοψηφική συμμετοχή
Η Verizon Media, που υπάγεται στη Verizon Communications Inc, ανακοίνωσε την Πέμπτη την πώληση της HuffPost στο BuzzFeed, στο πλαίσιο μίας συμφωνίας που θα την καταστήσει μειοψηφικό μέτοχο στην εταιρεία. Δεν έγιναν γνωστές περαιτέρω λεπτομέρειες για τη συμφωνία.
Η Verizon Media και το BuzzFeed θα συνδέουν περιεχόμενό τους στις πλατφόρμες τους, θα εξετάσουν οικονομικές ευκαιρίες και θα αξιοποιήσουν αναδυόμενα διαφημιστικά formats, όπως ανέφεραν οι δύο εταιρείες σε ανακοίνωσή τους.
Η Arianna Huffington, ιδρύτρια του HuffPost, ανέφερε στο Twitter: «Χαίρομαι που βλέπω το HuffPost και το Buzzfeed να πορεύονται μαζί 15 χρόνια μετά την έναρξη του HuffPost, από τον Kenny Lerer, τον Jonah Paretti και εμένα. Είναι τόσο συναρπαστικά νέα και ανυπομονώ για όλα όσα θα έρθουν.»
«Με την ένταξη της HuffPost, ο οργανισμός media μας θα έχει περισσότερους χρήστες, να δαπανούν σημαντικά περισσότερο χρόνο με το περιεχόμενό μας» είπε ο διευθύνων σύμβουλος του BuzzFeed, Τζόνα Περέτι.
Η HuffPost ανήκε στη Verizon Media από το 2015. Η είδηση της εξαγοράς αναφέρθηκε πρώτα από τη Wall Street Journal. Οι περισσότεροι εργαζόμενοι της HuffPost έμαθαν για την απόφαση μέσω της Journal.
Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Verizon Media θα προβεί σε μια απροσδιόριση επένδυση στο BuzzFeed. Ο Τζόνα Περέτι, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του BuzzFeed, θα είναι επικεφαλής της ενιαίας εταιρείας. Ο Περέτι ήταν ένας από τους συνιδρυτές της HuffPost το 2005, μαζί με την Αριάνα Χάφινγκτον, τον Άντριου Μπράιτμπαρτ και τον Κένεθ Λέρερ.
Σε email στο BuzzFeed την Πέμπτη, ο διευθυντής σύνταξης Μαρκ Σουφς είπε πως η HuffPost θα συνέχιζε να λειτουργεί τη δική της ιστοσελίδα, τα δικά της κανάλια social media και την εφαρμογή. Ο διευθυντής σύνταξης της HuffPost – μια θέση που ήταν κενή από τότε που η Λίντια Πόλγκριν αποχώρησε από την εταιρεία τον Μάρτιο- θα απαντά στον Σουφς.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Φώτης Γεωργελές θυμάται πώς δημιουργήθηκε το πρώτο free press
Λίγες μέρες πριν αρχίσει την εκπομπή της στο Mega, η γνωστή δημοσιογράφος μιλά για τις εντάσεις στα πολιτικά πάνελ, τα παράπονα των πολιτικών, την Αθήνα που αγαπά και το πώς τη φωνάζει η μαμά της.
«Το έκανα γιατί πίστευα ότι θα μπορούσα να είμαι χρήσιμος στην κοινωνία. Για το φαγητό το έκανα από πείσμα»
Αιχμηρά σχόλια στον αέρα του ΣΚΑΪ για το βίντεο του τραγουδιστή στο Παρίσι εν μέσω επεισοδίων
«Οι τηλεθεατές, ύστερα από τόσα χρόνια, με έχουν μάθει» λέει η δημοσιογράφος
Η δημοσιογράφος επέστρεψε με μία ακόμη δύσκολη υπόθεση
Το περιστατικό που είχε προκαλέσει αντιδράσεις
Τι είπε για την σκηνή με την πάστα στο «Ριφιφί» και τα παρατσούκλια «Ευλόγησον» και «χήρα του Φατσέα»
Τι θα δούμε στην επίσημη πρώτη της φετινής σεζόν
Τι είπε στον αέρα της εκπομπής
Τι ζητά από την πλατφόρμα η γυναίκα;
Η ανακοίνωση του ΑΝΤ1 με όλους τους συνεργάτες της
Ο ηθοποιός αναφέρθηκε στα κασέ που επικρατούσαν ανά δεκαετία στην τηλεόραση
Η επιστροφή στο ραδιόφωνο μέσω του Voice Radio και η διαχρονική μαγεία της μουσικής και της ζωντανής ραδιοφωνικής εμπειρίας
Η εταιρεία που είχε αποτιμηθεί σχεδόν 1 δισ. δολάρια
Ο πρώην παίκτης του Survivor μοιράστηκε βίντεο από την προσπάθειά του να παίξει ποδόσφαιρο με προσθετικό πόδι
Ο δημοσιογράφος ρωτήθηκε για τη δυσλαλία και εξομολογήθηκε ότι την κληροδότησε και στα παιδιά του
«Δεν δέχομαι να κρίνεται από τον 1ο μήνα. Για όνομα του Θεού»
Ποιοι αγώνες θα μεταδοθούν δωρεάν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.