- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μέγκαν-Χάρι: Έξαλλοι με το Παλάτι & δεν το κρύβουν
Οι μπηχτές για άλλους «συγγενείς» που χρησιμοποιούν το brand «Royal»
Θυμωμένοι οι Μέγκαν Μαρκλ και πρίγκιπας Χάρι με τη στάση του Παλατιού απέναντι τους. Αφήνουν υπονοούμενα για διακρίσεις εντός της βασιλικής οικογένειας.
Ο βρετανικός Observer παρατηρεί ότι το «πάγωμα» στις σχέσεις ανάμεσα στο παλάτι του Μπάκιγχαμ και το ζεύγος των Σάσεξ είναι πλέον πασιφανές και καμία πλευρά δεν κρύβει τις διαθέσεις της. Ειδικά ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ εξωτερικεύουν δημοσίως τον θυμό της μετά την ανακοίνωση από το Παλάτι ότι είναι υποχρεωμένοι να εγκαταλείψουν τα σχέδια για εμπορική χρήση της επωνυμίας «Sussex Royal».
Οι αναρτήσεις του ζεύγους στην επίσημη ιστοσελίδα τους είναι ξεκάθαρες. Διαφωνούν με την απόφαση του Παλατιού και την θεωρούν ανέφικτη. «Δεν έχει καμία δικαιοδοσία η Μοναρχία ή το υπουργικό συμβούλιο της Βρετανίας για τη χρήση της λέξης 'royal' εκτός των βρετανικών συνόρων», σημειώνουν ο Χάρι και η Μέγκαν.
Τόσο η ιστοσελίδα, όσο και ο λογαριασμό των Σάσεξ στο Instagram εξακολουθεί να χρησιμοποιεί τον βασιλικό τίτλο «Royal Sussex». Όλα ξεκίνησαν από την απόφασή του να αποσυρθούν σταδιακά από τη βασιλική οικογένεια και τα καθήκοντα που τη συνοδεύουν και να αποκτήσουν την οικονομική τους ανεξαρτησίας ζώντας στο εξωτερικό. Προς το παρόν βρίσκονται στον Καναδά, αλλά όλα τα ενδεχόμενα και οι προορισμοί είναι ανοικτοί για τον εγγονό της βασίλισσας Ελισάβετ και την αμερικανίδα σύζυγό του.
Εκπρόσωπος των Χάρι και Μέγκαν δήλωσε: «Τόσο ο Δούκας όσο και η Δούκισσα επικεντρώνονται στα σχέδια για τη δημιουργία ενός μη κυβερνητικού οργανισμού. Δεδομένου των κανόνων της βρετανικής κυβέρνησης γύρω από τη χρήση της λέξης 'royal' συμφωνήθηκε ότι ο οργανισμός τους, όταν ανακοινωθεί την Άνοιξη, δεν θα φέρει τον τίτλο Ίδρυμα Sussex Royal». Υπενθυμίζεται ότι η επίσημη ημερομηνία του Megxit ορίστηκε η 31η Μαρτίου.
Πάντως το ζεύγος Μέγκαν και Χάρι προχώρησε και σε μπηχτές για άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας που κάνουν ό,τι ακριβώς ήθελαν οι Σάσεξ. Εξηγούν: «Παρόλο που υπάρχει προηγούμενο για άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας με τίτλους που έχουν αναζητήσει εργασία και απασχόληση εκτός του θεσμού, ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ τέθηκαν σε καθεστώς 12μηνης αναθεώρησης».
Σύμφωνα μάλιστα με την Daily Mail η μπηχτή για τα άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας αφορά τις θυγατέρες του πρίγκιπα Άντριου, Βεατρίκη και Ευγενία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εσείς θα απαντούσατε σε αυτή την ερώτηση του Εκατομμυριούχου;
Το BBC επικαλείται οικονομικές πιέσεις και καταργεί τα πρωτοποριακά LGBTQ+ dating shows
Ποια άλλη εκπομπή μετατοπίζεται στο πρόγραμμα του καναλιού
Petition στη Bundestag ζητά να ανασταλεί το κλείσιμο του ελληνικού προγράμματος της DW το 2027
Ο Γιώργος Παυριανός αφηγείται τις μοναδικές στιγμές που έζησε κοντά του
Επιτήδειοι χρησιμοποιούν λογότυπα μεγάλων ΜΜΕ, όπως το Euronews, παραποιώντας αυθεντικά βίντεο
Έχει διατελέσει Διευθύνων Σύμβουλος σε σημαντικούς οργανισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Η εξαγορά αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη επένδυση στην ιστορία του ομίλου μετά την αγορά του Politico
Μιλήσαμε με τη γνωστή YouTuber για την επικαιρότητα και τα όρια του χιούμορ, την ευθύνη του δημιουργού και τον σεξισμό στα social media
Η ανακοίνωση του τηλεοπτικού σταθμού
Ο σταθμός ανακοίνωσε τη λήξη της συνεργασίας με το έμπειρο τηλεοπτικό στέλεχος, ευχαριστώντας την για την προσφορά της
No Spam! Είναι η υπόσχεσή μας!
Και αυτή δεν είναι η πρώτη φορά
Στον τηλεοπτικό αέρα του OPEN
Ο δημοσιογράφος μίλησε για τη μοναξιά, τον έρωτα και τη χαρά της πατρότητας
Ανατροπή στο Χόλιγουντ - «Ασύμφορο το τίμημα», δηλώνουν οι Τεντ Σαράντος και Γκρεγκ Πίτερς
Η ανακοίνωση του OPEN
Οι πρώτες δηλώσεις στις κάμερες μετά την περιπέτεια υγείας και την επιστροφή της στον ΣΚΑΪ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.