TV & Media

Η Κιμ Καρντάσιαν σπουδάζει δικηγόρος: «Σούπερ εύκολο για μένα»

«Η εγκληματολογία είναι κάτι που μπορώ να κάνω ακόμα και στον ύπνο μου» είπε σε συνέντευξή της

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
kardashian
Κιμ Καρντάσιαν/ ©Instagram/kimkardashian

Νέα σχέδια έχει για το μέλλον η τηλεπερσόνα Κιμ Καρντάσιαν η οποία σπουδάζει για να γίνει δικηγόρος και ας μην έχει φοιτήσει πρώτα στο κολέγιο.

Εξάλλου η Καλιφόρνια είναι μία από τις 4 πολιτείες των ΗΠΑ που μπορεί κάποιος να πάρει πτυχίο χωρίς να έχει φοιτήσει σε κολέγιο.

Την αποκάλυψη της νέας καριέρας της Καρντάσιαν έκανε η ίδια σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Vogue, όπου έκανε και το πρώτο της σόλο εξώφυλλο. Αποκάλυψε μάλιστα ότι το περασμένο καλοκαίρι ξεκίνησε μια τετραετή μαθητεία σε δικηγορικό γραφείο στο Σαν Φρανσίσκο, ώστε να μπορέσει να πάρει το πτυχίο το 2022.

Η ίδια είπε ότι έμπνευσή της για το νέο αυτό βήμα στάθηκε ο αγώνας της για την απελευθέρωση της Άλις Μαρί Τζόνσον από τη φυλακή.

«Ο Λευκός Οίκος με κάλεσε για να παράσχω συμβουλές και να βοηθήσω να αλλάξω το σύστημα αναφορικά με την επιείκεια σε κρατουμένους. Κάθισα στο δωμάτιο Ρούσβελτ με έναν δικαστή που είχε καταδικάσει εγκληματίες και πολλούς πραγματικά ισχυρούς ανθρώπους και Ω Θεέ μου. (Σκέφτηκε πως) Πρέπει να μάθω περισσότερα », είπε στην Vogue.

Η Κιμ μάλιστα συνεργάζεται ήδη με δύο δικηγόρους, οι οποίοι είναι μέντορές της, η Τζέσικα Τζάκσον και η Έριν Χάνευ.

«Στο πρώτο έτος της νομικής σχολής, πρέπει να καλύψει κάποιος τρία θέματα: ποινικό δίκαιο, αδικοπραξίες και συμβάσεις», δήλωσε στην Vogue.

«Για μένα, οι αδικοπραξίες είναι οι πιο περίπλοκες, τα συμβόλαια τα πιο βαρετά και η εγκληματολογία κάτι που μπορώ να κάνω ακόμα και στον ύπνο μου. Στο πρώτο μου τεστ πήρα 100. Σούπερ εύκολο για μένα. Το διάβασμα είναι αυτό που με καταβάλλει. Είναι τόσο χρονοβόρο. Αλλά τις έννοιες τις καταλαβαίνω σε δύο δευτερόλεπτα» είπε.

Το έννομο συμφέρον της, όπως είπε, άρχισε πραγματικά σε νεαρή ηλικία, όταν μπήκε στο γραφείο του δικηγόρου πατέρα της, Ρόμπερτ Καρντάσιαν και διάβαζε τις υποθέσεις.

«Ο μπαμπάς μου είχε μια βιβλιοθήκη και όταν έσπρωχνες το τείχος, υπήρχε μία ολόκληρη κρυμμένη αίθουσα με ντουλάπια όπου υπήρχαν όλα τα στοιχεία για τον O.J.», είπε. «Τα Σαββατοκύριακα πάντα τρύπωνα και τα κοίταζα. Μου κινούσε το ενδιαφέρον η εγκληματολογία».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ