- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στον ΣΚΑΪ, ζητώντας την άμεση επαναπρόσληψη των 12 συναδέλφων τους που απολύθηκαν την Παρασκευή, καθώς και να υπάρξει ρητή διαβεβαίωση ότι δεν θα γίνουν άλλες απομακρύνσεις εργαζομένων.
Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε οι εργαζόμενοι στον ΣΚΑΪ να κάνουν:
- στάση εργασίας από τις 06.00 το πρωί της Δευτέρας μέχρι τις 12.00 και
- απεργία από τις 12.00 μέχρι τις 06.00 το πρωί της Τρίτης (15.01.2019).
Τη Δευτέρα είναι προγραμματισμένη γενική συνέλευση για να ληφθούν νέες αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων.
Το ψήφισμα των δημοσιογράφων του ΣΚΑΪ:
Σήμερα, οι δημοσιογράφοι του ομίλου ΣΚΑΪ (τηλεόραση, ραδιόφωνο και ίντερνετ) πραγματοποιήσαμε συνέλευση στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ για να αποφασίσουμε την στάση μας, μετά την αιφνίδια απόλυση 12 συναδέλφων μας την Παρασκευή 11/1.
Μετά από ψηφοφορία, αποφασίσαμε τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία μας για τις απολύσεις και ζητώντας την άμεση επαναπρόσληψή τους. Αποφασίσαμε, έτσι, την κήρυξη στάσης εργασίας το πρωί της Δευτέρας από τις 06.00 μεχρι τις 12.00, καθώς και απεργία από τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι τις 06.00 το πρωί της Τρίτης.
Παράλληλα, αποφασίσαμε τη διενέργεια Γενικής Συνέλευσης στις 10 το πρωί της Δευτέρας, για να αποφασίσουμε την περαιτέρω στάση μας.
Επισημαίνουμε, για μία ακόμη φορά, πως είναι απαράδεκτο οι απολύσεις να ανακοινώνονται σε μια χρονική στιγμή που η θέση του Γενικού Διευθυντή Ειδήσεων ήταν κενή, ώστε να μην τις «χρεωθεί» κανένα διευθυντικό στέλεχος. Είναι επίσης απαράδεκτο να μην ανακοινώνεται στους απολυμένους συναδέλφους η αιτία της απόλυσής τους. Δεν θα ανεχθούμε πρακτικές που θίγουν την επαγγελματική μας αξιοπρέπεια. Ζητούμε τη ρητή διαβεβαίωση της διοίκησης του σταθμού πως δεν θα υπάρξουν άλλες απολύσεις.
Απαιτούμε, τέλος, να σταματήσει η πρακτική της εργοδοσίας να απαγορεύει την είσοδο στα μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, ζητώντας τους σχετικό έγγραφο αίτημα, κάτι που δεν συμβαίνει σε κανένα άλλο ΜΜΕ. Είναι αναφαίρετο δικαίωμά μας να συνομιλούμε με τα εκλεγμένα μέλη του Πρωτοβάθμιου Σωματείου μας, όπως γίνεται στα υπόλοιπα ΜΜΕ, όπου ποτέ δεν έχει συμβεί αντίστοιχο περιστατικό.
Οι δημοσιογράφοι του Τ/Σ ΣΚΑΙ, Ρ/Σ ΣΚΑΙ και skai. gr.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Mετά από 20 χρόνια στο τιμόνι στο δελτίο του σταθμού
Η αποχώρησή της από το κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ κλείνει έναν μεγάλο κύκλο
Η αποχώρηση της Σίας Κοσιώνη από τον ΣΚΑΪ φέρνει ανακατατάξεις στην τηλεοπτική πραγματικότητα
Η δήλωση του Γιάννη Αλαφούζου για τα 20 χρόνια παρουσία της στο κανάλι
Εν μέσω έντονης φημολογίας για αποχώρησή της από τον τηλεοπτικό σταθμό
Το ντοκιμαντέρ καταγράφει όλη τη διαδρομή της ελληνικής αποστολής
Πόσες φορές είδαμε γαϊδουράκια ή ακούσαμε ατάκες για αυτά στον παλιό, ελληνικό κινηματογράφο
Η επανάσταση του CNN και η γέννηση της 24ωρης ενημέρωσης
Ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα μίλησε για τις πιθανότητες της Ελλάδας στο φετινό διαγωνισμό μουσικής
DW: Διαδηλώσεις κατά των περικοπών – Στο στόχαστρο το ελληνικό πρόγραμμα
Τι αναφέρει στην ανακοίνωσή της
Ο ΣΚΑΪ ανακοίνωσε σήμερα το τέλος της συνεργασίας τους
Έκθεση κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη βία κατά δημοσιογράφων και τον πολιτικό έλεγχο των ΜΜΕ
Η επίσημη τοποθέτηση του ομίλου
Πότε κάνει πρεμιέρα στον ΣΚΑΪ η σειρά των δημοσιογράφων Ελένης Βαρβιτσιώτη και Βικτώριας Δενδρινού
«Δεν έχουμε καταλάβει ακόμα ποιος το έχει κάνει», τόνισε η ηθοποιός
Η σταρ του «Shark Tank», Μπάρμπαρα Κόρκοραν, εξηγεί ποιους υπαλλήλους δεν κρατά στις επιχειρήσεις της
Τζέικομπ Ελόρντι και Σίντνεϊ Σουίνι μόλις τερμάτισαν το...ανατροπόμετρο
Η «συγχώνευση του αιώνα» φέρνει ανακατατάξεις στο Χόλιγουντ, με επιπτώσεις σε τιμές, περιεχόμενο και ενημέρωση
«Πήρα τηλέφωνο της αδελφή μου και της είπα “επειδή μάλλον θα πεθάνω, να προσέχεις τη μαμά”»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.