TV & Media

Η άγνωστη κομμουνιστική δράση του Τζορτζ Μάικλ

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Ρομπ Γκρίφιθς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
335503-697000.jpg
Από την περιβόητη συναυλία υπέρ των ανθρακωρύχων, με σύνθημα: Επιλέξτε τη ζωή

Μετά τον θάνατό του γίνονται συνεχώς γνωστές ιστορίες για το φιλανθρωπικό έργο του Τζορτζ Μάικλ το οποίο και φρόντιζε να κάνει αθόρυβα. Τώρα, ο γενικός γραμματέας του κομμουνιστικού κόμματος Ρομπ Γκρίφιθς με ανάρτησή του στο Faceook υπενθυμίζει ότι ο 53χρονος ποπ σταρ ήταν από μικρός γραμμένος με το πραγματικό του όνομα Γεώργιος Κυριάκος Παναγιώτου στην Κομμουνιστική Νεολαία.

Την ίδια ώρα, χρήστες του υπενθυμίζουν τη συναυλία που είχαν δώσει οι «Wham!» τον Σεπτέμβριο του 1984 στο Ρόγιαλ Φέστιβαλ του Λονδίνου, τα έσοδα της οποίας δόθηκαν στους απεργούς ανθρακωρύχους. Τότε, ο Μάικλ μαζί με τον Άντριου Ρίτζελι είχαν κατηγορηθεί από τα βρετανικά ΜΜΕ, τα οποία είχαν χαρακτηρίσει ως «λάθος» την κίνηση αυτή.

Σύμφωνα πάντα με τους χρήστες του Facebook, ο πατέρας του, Τζακ Πάνος «ήταν Έλληνας κομμουνιστής».

Επίσης, οι followers του Γκρίφιθς του υπενθυμίζουν πως ο Τζορτζ Μάικλ συν τοις άλλοις  ήταν ειρηνιστής και είχε ανοιχτά ταχθεί υπέρ των Παλαιστινίων.

Σύμφωνα με τον βρετανικό Guardian, «οι “Wham!”, είναι περισσότερο κάθε άλλο group, χαρακτηριστικό παράδειγμα του υψηλού βιοτικού επιπέδου των 80s –μαυρισμένοι και πλούσιοι, ηδονιστικοί, προκλητικά απολιτίκ σε μια εποχή αλλαγών. Τρεις δεκαετίες μετά, γνωρίζοντας ότι ο Τζορτζ Μάικλ έδωσε πολλά από τα έσοδα των εισιτηρίων του σε εισιτήρια στο νοσηλευτικό προσωπικό του Βρετανικού Συστήματος Υγείας, ότι ηχογράφησε πολλά τραγούδια κατά του πολέμου στο Ιράκ, ότι οι “Wham!” έδωσαν στο απόγειο της δόξας τους συναυλία, τα έσοδα της οποίας δόθηκαν στους απεργούς ανθρακωρύχους, είναι δύσκολο να σκεφτούμε άλλο συγκρότημα που να υπήρξε πιο παρεξηγημένο από αυτό».

«Η εμφάνισή τους υπέρ των αιτημάτων των ανθρακωρύχων στο Ρόγιαλ Φέστιβαλ του Λονδίνου τον Σεπτέμβριο του 1984, αντιμετωπίστηκε από τα μίντια ως λάθος. Σαν να έπρεπε να βγουν σε ένα ραδιοφωνικό σόου κι εκείνοι κατά λάθος να πήγαν σε στούντιο άλλης εκπομπής» συνεχίζει ο Guardian, ο οποίος επισημαίνει ότι η εμφάνισή τους ήταν επί της ουσίας «η θέση τους να επανεφευρέσουν (την κοινωνία) μέσω της αισιοδοξίας, διαπερνώντας το σκοτάδι με δυνατά γέλια».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY