TV & Media

Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ: Ο πιο ακριβοπληρωμένος ηθοποιός του πλανήτη

Πόσα έβγαλε σε 1 χρόνο και ποιοι τον ακολουθούν σε κέρδη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
104615-207674.jpg

Από ναδίρ στο ζενίθ έφθασε και σε επίπεδο κερδών ο -50άρης πια- Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ. Είναι πλέον ένας από τους δημοφιλέστερους ηθοποιούς του χόλιγουντ και κάθε ταινία που τον περιλαμβάνει έχει μια σίγουρη καλή πορεία στο box office. Αυτό σημαίνει ότι Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ φέρνει λεφτά στις εταιρείες παραγωγής και όποιος τα φέρνει, τα παίρνει κιόλας. Ως εκ τούτου τα 80 εκ. δολάρια που κέρδισε μέσα σε ένα χρόνο (Ιούνιο 2014 με Ιούνιο 2015) δεν φαντάζουν πολλά.

Εξακολουθεί να είναι πρώτος στη σχετικά λίστα του Forbes και ακολουθούν στη δεύτερη θέση ο Κινέζος ηθοποιός Τζάκι Τσαν, ηλικίας 61 ετών, ο οποίος σύμφωνα με το Forbes κέρδισε τον περασμένο χρόνο 50 εκατομμύρια δολάρια καθώς πρωταγωνίστησε και σε αμερικανοκινεζικές συμπαραγωγές όπως το Dragon Blade.

Τρίτος είναι ο Βιν Ντίζελ, με ετήσιες απολαβές ύψους 47 εκατομμυρίων δολαρίων και από κοντά οι Αμερικανοί ηθοποιοί Μπράντλεϊ Κούπερ, Άνταμ Σάντλερ και Τομ Κρουζ.

Ο Σάντλερ κέρδισε 41 εκατομμύρια δολάρια τον περασμένο χρόνο, που προέρχονται εν μέρει από τις συμφωνίες για την παραγωγή ταινιών με την εταιρεία Sony και το δίκτυο Netflix.

Μέσα στους πιο κερδισμένους είναι και οι πρωταγωνιστές του ινδικού κινηματογράφου Αμιτάμπ Μπατσάν, Σαλμάν Χαν και Ακσάι Κουμάρ που βρίσκονται στην πρώτη δεκάδα, με τον 72χρονο Μπατσάν και τον 49χρονο Χαν να έχουν καταλάβει την έβδομη θέση με απολαβές ύψους 33,5 εκατομμυρίων δολαρίων ο καθένας. Ο Κουμάρ βρίσκεται στην ένατη θέση έχοντας κερδίσει 32,5 εκατομμύρια μέσα σε ένα χρόνο.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ