- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πηνελόπη Πλάκα: Το να είσαι γυναίκα είναι δύσκολο πράγμα ακόμα και σήμερα
Τι δήλωσε η γνωστή ηθοποιός
Η Πηνελόπη Πλάκα μίλησε για τις επαγγελματικές της υποχωρήσεις αλλά και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίσει ως γυναίκα στον καλλιτεχνικό χώρο.
Η Πηνελόπη Πλάκα παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη και μεταξύ άλλων μίλησε για τις επαγγελματικές της υποχωρήσεις αλλά και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίσει ως γυναίκα στον καλλιτεχνικό χώρο.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
Έχετε αναγκαστεί να κάνετε κάποια σκληρή επιλογή, υποχωρήσεις ή θυσίες;
Βέβαια! Αν βλέπεις αυτή τη δουλειά για όλη σου τη ζωή, έχεις στόχους και όνειρα, προφανώς και θα βρεθείς μπροστά σε διλήμματα, όχι πάντα εύκολες επιλογές ή θυσίες. Λόγου χάρη, έμεινα εκτός για δυο τηλεοπτικές σεζόν επειδή ήθελα να βρεθώ σε κάτι συγκεκριμένο. Είχα το θέατρο, έκανα και την εκπομπή “Χωρίς πυξίδα”, αλλά τηλεοπτικά μου κόστισε που είπα όχι σε διάφορες προτάσεις.
Φυσικά, δεν με πτόησε γιατί είχα το λόγο μου και το στόχο μου. Δεν μετανιώνω, ίσα ίσα αποδείχθηκε ότι έκανα τη σωστή επιλογή.
Οι γυναίκες ηθοποιοί – περισσότερο από τους άνδρες θα έλεγα – κρίνονται ή χαρακτηρίζονται από την εξωτερική τους εμφάνιση. Το έχετε αντιμετωπίσει αυτό;
Φυσικά και το έχω αντιμετωπίσει! Το να είσαι γυναίκα είναι δύσκολο πράγμα ακόμα και σήμερα – όχι μόνο στη δουλειά μας, γενικά στην κοινωνία. Μια γυναίκα θα τη χαρακτηρίσουν από την εμφάνιση και τις προσωπικές επιλογές της και μπορεί να συνδέσουν τα παραπάνω με την επαγγελματική της πορεία. Στους άνδρες αυτό δεν συμβαίνει.
Επίσης, στον χώρο μας, η γυναίκα είναι πιο “ριγμένη” και σε επίπεδο απολαβών, ενώ σπάνια θα τη δούμε σε ρόλο θιασάρχη. Ως κοινωνία θέλουμε πολλή δουλειά ακόμη για να κατακτήσουμε την ισότητα που όλες επιδιώκουμε.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι δήλωσε η γνωστή ηθοποιός
Το βίντεο που δημοσίευσε στο TikTok
Τι αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε
Τι αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε
Το αντίο του ηθοποιού στον σπουδαίο θεατράνθρωπο
Τι δήλωσε στις τηλεοπτικές κάμερες
Τι δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή της
Τι είπε σε τηλεοπτική εκπομπή
Τι είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε
Η εξομολόγηση της παρουσιάστριας
Η σχεδιάστρια μόδας προσπαθεί να εξηγήσει την...στυλιστική της επιλογή
«Δεν είναι εύκολο το “καιρό μαζί”» είπε η ηθοποιός
Η ηθοποιός αποκάλυψε ποιος ήταν ο καλύτερος της φίλος όταν ήταν στη Βουλή
«Διαγνώστηκε και η γυναίκα μου με καρκίνο», αποκάλυψε ο αγαπητός ηθοποιός
O παρουσιαστής μίλησε για τις δύσκολες μέρες που πέρασαν αλλά και πώς αυτές τους έφεραν πιο κοντά
Τι είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε
Ο τραγουδιστής μίλησε για την επιθυμία του να μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη η ζωή του Μιχάλη Μενιδιάτη
Τι αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε
«Αν δεν είχα τον Γρηγόρη σύζυγο, θα είχα χωρίσει από τις πρώτες 40 μέρες»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.