- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ελένη Καλογεροπούλου: Είχα πάθει κατάθλιψη, καταλάβαινα ότι βυθιζόμουν σαν άνθρωπος
Τι δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή της
Η Ελένη Καλογεροπούλου αποκάλυψε πως έπαθε κατάθλιψη κατά την κάλυψη του πολέμου στο Ιράκ, περιγράφοντας τον φόβο και την ψυχική εξάντληση.
Καλεσμένη της Αθηναΐδας Νέγκα στην εκπομπή «Καλύτερα Αργά» βρέθηκε το βράδυ της Τετάρτης η δημοσιογράφος Ελένη Καλογεροπούλου, σε μια συνέντευξη γεμάτη ειλικρίνεια και προσωπικές εξομολογήσεις. Μεταξύ άλλων, μίλησε για τη δύσκολη περίοδο που βίωσε κατά τη διάρκεια της αποστολής της στο Ιράκ, όταν κάλυπτε τον πόλεμο και ήρθε αντιμέτωπη με την κατάθλιψη. Η έμπειρη ρεπόρτερ αποκάλυψε ότι οι τέσσερις μήνες που πέρασε στη εμπόλεμη ζώνη την οδήγησαν σε ψυχική εξάντληση, καθώς ζούσε καθημερινά με τον φόβο και την αβεβαιότητα.
«Εκεί κατάλαβα ότι βυθίζομαι», ανέφερε χαρακτηριστικά, περιγράφοντας τη δύσκολη ψυχολογική κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει. Όπως εξήγησε, οι συνεχείς απειλές για επιθέσεις και η αγωνία για τη ζωή της είχαν δημιουργήσει ένα περιβάλλον ασφυκτικό. «Ζούσαμε κάθε μέρα με τον φόβο για χημικά και επιθέσεις. Ήταν μια αρρωστημένη ιστορία», σημείωσε, τονίζοντας ότι παρόλο που πολλοί συνάδελφοί της αποφάσισαν να αποχωρήσουν, εκείνη επέλεξε να μείνει, μαζί με μια μικρή ομάδα δημοσιογράφων που συνέχισαν να καλύπτουν τα γεγονότα.
Η Καλογεροπούλου παραδέχθηκε πως η κατάθλιψη την κατέβαλε, καθώς είχε πειστεί ότι δεν θα επέστρεφε ποτέ ζωντανή. «Είχα αρχίσει να συμβιβάζομαι με την ιδέα του θανάτου», ανέφερε συγκινημένη, υπογραμμίζοντας ότι σε τέτοιες συνθήκες, ο φόβος μπορεί να γίνει ο μεγαλύτερος εχθρός. «Αν τον αφήσεις να σε κυριεύσει, αρχίζεις να κάνεις το ένα λάθος μετά το άλλο», τόνισε, περιγράφοντας με ρεαλισμό το ψυχολογικό βάρος του πολεμικού ρεπορτάζ και την ανάγκη ψυχικής αντοχής για να επιβιώσεις.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η βασκανία υφίσταται, να μαλώσουμε τις ξεματιάστρες με τις χαζοευχές», είπε μεταξύ άλλων
Τι αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε
Ο Γιώργος Μυλωνάκης θα μεταφερθεί σε εξειδικευμένο κέντρο αποκατάστασης στη Γερμανία
Τι συνέβη τις προηγούμενες μέρες
Η υπόθεση θα οδηγηθεί στο δικαστήριο
Η τραγουδίστρια θυμήθηκε τις τελευταίες στιγμές του πατέρα της που έφυγε από τη ζωή το 1998
Κλειστή τελετή στην Αμφίκλεια με στενούς φίλους, συγγενείς και τρεις νονούς δίπλα στο ζευγάρι
Αν και οι πρώτες πληροφορίες έλεγαν ότι ο γάμος θα γίνει στην Πάρο...
Όσα είπε για τον Akyla
Τι δήλωσε στις τηλεοπτικές κάμερες
Τι είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε
Η ηθοποιός της σειράς μοιράστηκε ένα backstage στιγμιότυπο
Τι είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε
Τι είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε
Πριν από έξι μήνες ο τραγουδιστής αποχαιρέτησε και τη σύζυγό του
Τι είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε
«Πέρασαν έξι μήνες, όλα παραμένουν βουβά...», γράφει η δημοσιογράφος
Τι είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε
Τι ξεκαθάρισε ο συνθέτης και στιχουργός
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.