- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Άδωνις Γεωργιάδης: «Απατεώνισσα» η Ιωάννα Γάκα - Χρησιμοποίησε το μηχάνημα χωρίς να πάρει την άδεια του ΙΣΑ
Όσα είπε ο υπουργός Υγείας για το ιστορικό λειτουργίας του ιατρείου στο Κολωνάκι, όπου πέθανε ο Γιώργος Μαζωνάκης
Άδωνις Γεωργιάδης: «Απατεώνισσα» η Ιωάννα Γάκα - Χρησιμοποίησε το μηχάνημα χωρίς να πάρει την άδεια του ΙΣΑ
Στην υπόθεση του θανάτου του Γιώργου Μαζωνάκη και στον ρόλο της γιατρού Ιωάννας Γάκα αναφέρθηκε από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.
Ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε τη γιατρό «απατεώνισσα» και υποστήριξε ότι παραβίασε εν γνώσει της τη νομοθεσία, χρησιμοποιώντας το μηχάνημα πλασμαφαίρεσης πριν ολοκληρωθεί η προβλεπόμενη διαδικασία έγκρισης. Όπως ανέφερε, κατά τους ελέγχους το μηχάνημα αποκρυπτόταν, ενώ υποστήριξε ότι υπήρξαν και διαγραφές ραντεβού ώστε να μην εντοπιστεί η χρήση του. Ο Γεωργιάδης παρουσίασε παράλληλα το ιστορικό των ελέγχων στο ιατρείο, αναφέροντας ότι η άδεια λειτουργίας είχε δοθεί στις 12 Δεκεμβρίου 2004 και ότι ακολούθησαν έλεγχοι το 2013, το 2018, το 2024, το 2025 και το 2026.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον έλεγχο της 23ης Ιουλίου 2026, όταν, σύμφωνα με την τοποθέτησή του, η Γάκα γνωστοποίησε στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών την εισαγωγή μηχανήματος που είχε δηλωθεί ως συνοδό εξοπλισμό οζονοθεραπείας. Όπως είπε, από το τιμολόγιο προέκυπτε ότι επρόκειτο για συσκευή πλασμαφαίρεσης και γι’ αυτό είχε προγραμματιστεί νέος έλεγχος τον Σεπτέμβριο, προκειμένου να εξεταστεί η ακριβής φύση του εξοπλισμού. Ο υπουργός υπογράμμισε ότι η γνωστοποίηση ενός μηχανήματος δεν ισοδυναμεί με άδεια χρήσης του και ότι απαιτείται προηγουμένως η σχετική έγκριση. «Όταν γνωστοποιείς ένα μηχάνημα και μέχρι να πάρεις την έγκριση λειτουργίας του από τον ΙΣΑ δεν μπορείς να το χρησιμοποιείς», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο ΙΣΑ έχει από την πλευρά του δηλώσει ότι ουδέποτε ενέκρινε την εγκατάσταση και λειτουργία μηχανημάτων πλασμαφαίρεσης στο συγκεκριμένο ιατρείο.
«Στις 12/12/2004 δόθηκε η άδεια ιατρείου. Έκτοτε έγιναν έλεγχοι από τον ΙΣΑ στις 28/6/2013, 3/10/2018, 17/1/24, 25/7/2025, 9/9/2025, 17/9/2025, 25/9/2025 και στις 23/7/2026 που είναι η επίμαχη ημερομηνία κατά την οποία η Γάκα έστειλε γνωστοποίηση για το μηχάνημα που εισήγαγε και ο ΙΣΑ της είπε ότι πρέπει να εξεταστεί. Πρέπει να εξεταστεί γιατί δεν συμφωνούσε το τιμολόγιο με την δήλωσή της. Το είχε δηλώσει ως συνοδό μηχάνημα Οζονοθεραπείας και έπρεπε να εξεταστεί για το 2ο 15θήμερο του Σεπτεμβρίου αλλά πριν από αυτό έγινε το περιστατικό με τον Μαζωνάκη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης για να προσθέσει: «όταν γνωστοποιείς ένα μηχάνημα και μέχρι να πάρεις την έγκριση λειτουργίας του από τον ΙΣΑ δεν μπορείς να το χρησιμοποιείς. Άρα η Γάκα έπρεπε να περιμένει τον ΙΣΑ και δεν τον περίμενε», τόνισε ο υπουργός Υγείας.
Σημειώνεται ότι ο κ. Γεωργιάδης αρνήθηκε την κριτική ότι η μεταφορά του ΣΕΥΥΠ (Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πορόνοιας) στην Αρχή Διαφάνειας διαμόρφωσε κενό ελέγχου, σημειώνοντας ότι το εν λόγω σώμα δεν καταργήθηκε.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Την επόμενη φορά να συγκρίνετε τι χώρα παραδώσατε το 2019 και πώς είναι η Ελλάδα σήμερα»
Η τετράδα ζυμαρικών κοστίζει περισσότερο από τέσσερα χωριστά πακέτα
Aναρχικοί εναντίον ακροαριστερών με φόντο την ανομία
Πώς το δημογραφικό αλλάζει την εικόνα
Η Κουμουνδούρου κάνει λόγο για «καλλιτεχνική ευγονική» και ζητά να ανασκευαστεί η τοποθέτηση
Η ανάρτηση για νέο αντικαρκινικό φάρμακο
Αιχμές για τον Ποινικό Κώδικα
«Ουδέποτε μου είχε αναφερθεί αυτό το κατάπτυστο άρθρο που άλλαξαν μέσα σε μία νύχτα»
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Στάση στο Κοπανάκι Μεσσηνίας έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για την 86χρονη Παναγιώτα Θωμοπούλου
Η απόφαση της Περιφέρειας προβλέπει χρηματοδότηση για ποικίλες παρεμβάσεις
Ο αγοραστής σχεδιάζει την ανάπτυξη πολυτελούς θερέτρου
Ο Μάγκνους Μπρούνερ αξιολόγησε θετικά την εφαρμογή του νέου Συμφώνου - Πρόοδος σε ελέγχους και επιστροφές
Η υφυπουργός Εργασίας ξεκαθάρισε ότι οι ευρωπαϊκές προβολές δεν συνιστούν αποφάσεις
«Η διαφορά μας είναι ότι και το τελευταίο ευρώ πήγαινε σε δημόσια ταμεία για να βγει η χώρα από την κρίση» αναφέρει ο πρόεδρος της ΕΛΑΣ
Μας ενδιαφέρουν αυτοί που δεν πληρώνουν ή αυτοί που στερούνται για να είναι συνεπείς;
Με τους θύτες ή με τα θύματα;» διερωτάται ο υπουργός Επικρατείας
Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας στο Χ
Επένδυση άνω των 130 εκατ. ευρώ σε θερμοκήπια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.