- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Με «παρών» από την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου και «όχι» από την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ραχήλ Μακρή για τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΤ Λάμπη Ταγματάρχη ψηφίσθηκε το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.
Η διαδικασία κράτησε σχεδόν 10 ώρες και ο Λάμπης Ταγματάρχης δεν συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία των 15 παρόντων βουλευτών. Να τονίσουμε ότι η Επιτροπή έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα και δεν είναι δεσμευτική για τον διορισμό του νέου δ.σ. στην ΕΡΤ, το οποίο θα αποτελούν ο Διονύσης Τσακνής ως πρόεδρος, ο Λάμπης Ταγματάρχης ως διευθύνων σύμβουλος και οι Μιχάλης Γρηγορίου, Έλλη Παπακωνσταντίνου, Νίκος Τρανός ως μέλη.
Στο τέλος της συνεδρίασης η Πρόεδρος της Βουλής διέψευσε ότι υπάρχει διάσταση με το Μαξίμου χαιρετίζοντας την στάση του Πρωθυπουργού και του υπουργού Επικρατείας οι οποίοι δεν επεχείρησαν να την μεταπείσουν όσον αφορά την ψήφο της για τον Λάμπη Ταγματάρχη.
Για τον Διονύση Τσακνή, τον Μιχάλη Γρηγορίου και τον Νίκο Τρανό υπήρξαν 9 θετικές ψήφοι, 4 αρνητικές και 2 «παρών». Για τον Λάμπη Ταγματάρχη 7 θετικές, 5 αρνητικές και 3 «παρών». Για την Ελισάβετ Παπακωνσταντίνου 7 θετικές, 6 αρνητικές και 2 «παρών».
Υπέρ ψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη, Αλέξης Μητρόπουλος, Σωκράτης Φάμελλος, Χαρίλαος Τζαμακλής, Βασίλης Τσίρκας, Νίκος Φίλης και ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νίκος Νικολόπουλος.
Κατά ψήφισαν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ραχήλ Μακρή (μόνο για τους Λάμπη Ταγματάρχη και Ελισάβετ Παπακωνσταντίνου), οι βουλευτές της Ν.Δ. Χαράλαμπος Αθανασίου και Γιάννης Τραγάκης, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Μιχάλης Αρβανίτης και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Δριβελέγκας.
«Παρών» δήλωσαν ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Λυκούδης και ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας, αλλά και η Ζωή Κωνσταντοπούλου για τον Λάμπη Ταγματάρχη. Απόντες από την ψηφοφορία ήταν οι βουλευτές της Ν.Δ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Όλγα Κεφαλογιάννη.
Φωτογραφία ΑΠΕ - ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποιος είναι ο βασικός υποψήφιος για να γίνει ο επόμενος αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών
Συμμαχία με Τσίπρα ή αυτόνομη πορεία;
Αποδέχεστε όντως ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει ο χρήσιμος ηλίθιος;
Η έμφαση να συνεχίσει να δίνεται σε μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις
«Ανάσα» για χιλιάδες οφειλέτες του Δημοσίου
Στερείται λογικής η ταύτιση Τσίπρα-Μητσοτάκη
Η συγγνώμη του Κιέβου στην Αθήνα
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Σε εκδήλωση στο Επιμελητήριο Ηρακλείου ο πρώην πρωθυπουργός
«Έδωσε πνοή στα μεγάλα δημόσια έργα και τις κρίσιμες υποδομές» - Η ανάρτηση του πρωθυπουργού
Συλλυπητήριο μήνυμα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Η εμπιστοσύνη δεν είναι δεδομένη. Είναι αποτέλεσμα συνέπειας μεταξύ αρχών και πράξης
Επί σειρά ετών υπουργός των κυβερνήσεων της ΝΔ
Ποιοι έχουν δικαίωμα υποβολής ένστασης
Το Σάββατο η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής - Χωρισμένη σε δύο στρατόπεδα η Κουμουνδούρου
«Η Παιδεία, τα Πανεπιστήμια και η Δημοκρατία προχωρούν μπροστά με ιδέες και έργο. Όχι με τρικάκια», δήλωσε ο υφυπουργός
Έμφαση στις σχέσεις καλής γειτονίας και τήρησης του διεθνούς δικαίου
Αιχμές και για Τσίπρα στον οποίο καταλόγισε «απουσία ουσιαστικής αντιπολίτευσης το 2019-2023»
Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου ο υπουργός Υγείας
Προληπτικές εξετάσεις και επισκέψεις σε σπίτια από γιατρούς και νοσηλευτές των ΚΟΜΥ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.