- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Κωνσταντέλλος προς Τσίπρα: «Πριν μιλήσετε για τον δήμο, γνωρίστε την πραγματικότητα»
Mε αφορμή τη συνένωση των δήμων
Σκληρή απάντηση του Κωνσταντέλλου στις δηλώσεις Τσίπρα για τον δήμο
Απάντηση στις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για τον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης έδωσε ο δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, με αφορμή την αναφορά του δήμου ως παραδείγματος αποτυχημένης συνένωσης αυτοδιοικητικών σχημάτων κατά την παρουσίαση του προγράμματος «Αριστοτέλης» της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράστασης (ΕΛΑΣ).
Σε δήλωσή του, ο κ. Κωνσταντέλλος υποστήριξε ότι όποιος επιλέγει να τοποθετείται δημόσια για τον συγκεκριμένο δήμο «οφείλει πρώτα να γνωρίζει την πραγματικότητα», επισημαίνοντας ότι πρόκειται για έναν ενιαίο δήμο που αποτελείται από τρεις δημοτικές ενότητες με διαφορετική ιστορία, χαρακτηριστικά και ανάγκες.
Αναφερόμενος στη Βουλιαγμένη, σημείωσε ότι η δημοτική αρχή έχει θέσει ως βασική προτεραιότητα την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και του ιδιαίτερου χαρακτήρα της περιοχής, ακόμη και μέσω δικαστικών προσφυγών όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο.
Για τη Βούλα, υποστήριξε ότι ο δήμος βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της αντιπαράθεσης με διατάξεις του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού (ΝΟΚ), τις οποίες θεωρεί υπεύθυνες για την υπερβολική αύξηση της δόμησης και την αλλοίωση της φυσιογνωμίας των πόλεων. Παράλληλα, ανέφερε ότι ο δήμος έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το συγκεκριμένο ζήτημα, ενώ απηύθυνε ερώτημα προς τον κ. Τσίπρα σχετικά με τις πρωτοβουλίες που είχαν αναληφθεί κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής του.
Για τη Βάρη, ο δήμαρχος έκανε λόγο για την προώθηση λύσεων σε πολεοδομικές εκκρεμότητες πολλών ετών, καθώς και για την υλοποίηση σημαντικών έργων αντιπλημμυρικής προστασίας και υδραυλικών υποδομών.
Ξεχωριστή αναφορά έκανε και στη Βάρκιζα, υποστηρίζοντας ότι η περιοχή έχει αλλάξει σημαντικά μέσα από εκτεταμένες αναπλάσεις και έργα υποδομής. Μάλιστα, κάλεσε τον πρόεδρο της ΕΛΑΣ να επισκεφθεί την περιοχή πριν διατυπώσει κρίσεις για την εικόνα και την πορεία της.
Ολοκληρώνοντας τη δήλωσή του, ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος τόνισε ότι η προστασία και η ανάπτυξη μιας πόλης επιτυγχάνονται μέσα από θεσμικές παρεμβάσεις, έργα και καθημερινή δουλειά και όχι με περιστασιακές επισκέψεις ή γενικές διαπιστώσεις.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στις 16 Μαΐου 2027 παραδίδεται το Flyover
Με αφορμή τον πακτωλό χρημάτων που έριξε ο δισεκατομμυριούχος στο Τέξας
Το μεγάλο δίλλημα είναι: Σταθερότητα ή Αλλαγή; Όταν αυτό απαντηθεί, τα πράγματα θα εξομαλυνθούν – αλλά δεν έχει εύκολη απάντηση.
Οι ευθύνες της αντιπολίτευσης για την κυριαρχία της ΝΔ βρίσκονται στην αδυναμία της να υποστηρίξει μια αξιόπιστη εναλλακτική.
«Οι αγωνίες των δανειοληπτών δεν χωρούν σε πολιτικά συνθήματα»
Η κυβερνητική αντίδραση ήρθε μετά την προσωπική επίθεση της ΕΛΑΣ προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Ανεξαρτητοποιήθηκε από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
Τι είπε ο υπουργός Υγείας για τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ
Πλήρης οδηγός πριν προχωρήσετε στην εκτύπωση
Η προθεσμία και το στάδιο που απαιτεί προσοχή
«Μην ζητάει τα ρέστα από εμάς ο κ. Τσίπρας, το θέμα το έχει αναδείξει δικός του υπουργός Δικαιοσύνης»
Οι χώρες που καταγράφουν τον υψηλότερο πληθωρισμό
Οι σημερινές συλλήψεις και οι κυβερνητικές ευθύνες του παρελθόντος
Το κάθε «ναι» και το κάθε «όχι» θα έχει ονοματεπώνυμο, τόνισε ο υπουργός Οικονομίας
«Προτεραιότητά μας το κυβερνητικό αποτέλεσμα», τόνισε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Ανοιχτά δεδομένα, ψηφιακή διακυβέρνηση και τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία των πολιτών
Όποιος ψωνίζει είδη πρώτης ανάγκης τους τελευταίους πέντε-έξι μήνες έχει πάθει ΣΟΚ με το πόσο έχουνε χτυπήσει ταβάνι οι τιμές για τα είδη πρώτης ανάγκης.
«Αυτή η σιχαμένη πολιτική πρέπει να τελειώνει»
Το μήνυμα στην αντιπολίτευση για τον εξωδικαστικό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.