- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μπελέρης: Χρέος μας να βοηθήσουμε όσες γυναίκες παλεύουν μόνες να ξεκινήσουν την οικογένεια που ονειρεύονται
Παρέμβαση του Ευρωβουλευτή της ΝΔ και του ΕΛΚ υπέρ της μητρότητας και της οικογένειας
Μπελέρης από Στρασβούργο: «Είναι χρέος μας να βοηθήσουμε τις γυναίκες που παλεύουν να ξεκινήσουν μόνες την οικογένεια που ονειρεύονται με απτά και ουσιαστικά μέτρα υπέρ της μητρότητας και της οικογένειας»
Τη στήριξη στις μονογονεϊκές οικογένειες και ειδικότερα σε μητέρες που επιλέγουν να φέρουν στον κόσμο και να μεγαλώσουν μόνες τους ένα παιδί, ζήτησε με παρέμβαση του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ, κ. Φρέντης Μπελέρης.
Συγκεκριμένα, ο κ. Μπελέρης τόνισε ότι «Στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ακούσαμε τη συγκλονιστική μαρτυρία μιας γυναίκας, η οποία μίλησε για το δικαίωμα, χιλιάδων γυναικών σε ολόκληρη την Ευρώπη να φέρουν στον κόσμο ένα παιδί, και για τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν: άλλες φορές γιατί δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα και άλλες γιατί τους λείπει η στήριξη από τον ίδιο τους τον σύντροφο».
Και προσέθεσε ότι «ως Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι χρέος μας να βοηθήσουμε ουσιαστικά τις γυναίκες που παλεύουν να ξεκινήσουν μόνες την οικογένεια που ονειρεύονται, με πολιτικές που δίνουν πραγματικές επιλογές, με καλύτερη πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας, ενίσχυση της ψυχολογικής υποστήριξης – δηλαδή με απτά και ουσιαστικά μέτρα υπέρ της μητρότητας και της οικογένειας».
«Το ζήτημα αυτό, αποκτά εξαιρετική σημασία σε μία ήπειρο που απειλείται υπαρξιακά από τη δημογραφική κρίση. H Ευρώπη οφείλει να είναι στο πλευρό των παιδιών της, όχι κατά περίπτωση, αλλά ως σταθερός αρωγός», κατέληξε χαρακτηριστικά.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα διαφορετικό wrap από την επίσκεψη της υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας στη Βόρεια Ελλάδα
Oι ημερομηνίες πληρωμής ακολουθούν τον κανόνα του διαχωρισμού μεταξύ μισθωτών και μη μισθωτών
Υψηλότερο εισοδηματικό όριο, πρόσβαση χωρίς κριτήρια για τρίτεκνους και πολύτεκνους και αυξημένο voucher
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα πολιτισμού και πολιτιστικής διπλωματίας
Το σίγουρο είναι ότι το νομικό τοπίο έχει αλλάξει δραστικά από την εποχή της Χρυσής Αυγής
Η 90ή ΔΕΘ βρίσκει την ελληνική οικονομία στο τέλος μιας ιστορικής περιόδου χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης και μπροστά στο δύσκολο τεστ της επόμενης ημέρας.
Από τα πρώτα περίπτερα του 1926 και τη μεταπολεμική έκρηξη έως τη σημερινή οικονομική και πολιτική σκηνή της χώρας, η ΔΕΘ συμπληρώνει έναν αιώνα ζωής και ετοιμάζεται για το μέλλον
Επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις των αναλυτών
Ποιες περιοχές εντάσσονται στο πρόγραμμα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού εγκαταστάσεων
Ο «πελάτης» αξιολογεί τη σχέση του με την εξουσία με βάση το προσωπικό όφελος. Ο «πολίτης» ενδιαφέρεται και για πράγματα που δεν μεταφράζονται άμεσα σε ευρώ στην τσέπη του
Η αναφορά στον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη
Με αιχμή τον συνεδριακό, γαστρονομικό, πολιτιστικό και ιαματικό τουρισμό, η Θεσσαλονίκη αξιοποιεί τη θέση της και εξελίσσεται σε έναν ολοκληρωμένο διεθνή προορισμό
Η θερμή υποδοχή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Η ιδιωτική κλινική ήταν δηλωμένη ως απλό παθολογικό ιατρείο
Επισκέφτηκε το πάρκο βιοτεχνολογίας Athens LifeTech Park στα Σπάτα
«Έχει κριθεί πολλάκις με την ίδια ετυμηγορία, αυτή του αποτυχημένου πρωθυπουργού»
Ποιες περιοχές ωφελούνται από τον επιμερισμό του ειδικού τέλους
«Το ΠΑΣΟΚ δεν ζητά εύνοια. Απαιτεί κανόνες. Και όταν παραβιάζονται, θα το λέμε με το όνομά του» σημειώνει η πρώην υπουργός
«Πορεύθηκε με το ταλέντο του, με ειλικρίνεια και με γνήσιο αυθορμητισμό»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.