- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Ο Άδωνις Γεωργιάδης δημοσίευσε βίντεο Βρετανίδας: «Η Ελλάδα είναι καλύτερη στην παιδιατρική φροντίδα»
Στο βίντεο, η Τσέλσι περιγράφει την εμπειρία της όταν ο μεγαλύτερος γιος της αρρώστησε
Βρετανίδα συγκρίνει Ελλάδα και NHS: «Στην παιδιατρική φροντίδα η Ελλάδα τα καταφέρνει καλύτερα»
Ένα βίντεο που δημοσίευσε στο TikTok Βρετανίδα η οποία ζει μόνιμα στην Ελλάδα αναδημοσίευσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, υποστηρίζοντας ότι αποτυπώνει τις διαφορές ανάμεσα στην ελληνική και τη βρετανική παιδιατρική φροντίδα.
«Δείτε το απλά για να εκτιμήσετε πώς είναι τα πράγματα στα αλήθεια εδώ σε σχέση με το εξωτερικό», έγραψε ο Άδωνις Γεωργιάδης, στη λεζάντα της ανάρτησής του.
Στο βίντεο, η Τσέλσι περιγράφει την εμπειρία της όταν ο μεγαλύτερος γιος της αρρώστησε το Σάββατο. Όπως αναφέρει, επικοινώνησε με τον ιδιώτη παιδίατρο της οικογένειας, ο οποίος δέχθηκε να τους εξετάσει άμεσα. Ο μικρός διαγνώστηκε με στρεπτόκοκκο Α, υποβλήθηκε στις απαραίτητες εξετάσεις και έλαβε αμέσως την κατάλληλη αγωγή.
Η ίδια σημειώνει ότι η επίσκεψη κόστισε 40 ευρώ, ενώ μαζί με τα συνταγογραφούμενα φάρμακα το συνολικό ποσό δεν ξεπέρασε τα 50 ευρώ.
Παρότι εκφράζει την εκτίμησή της για το βρετανικό Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS), ειδικά σε σοβαρά περιστατικά και επείγουσες καταστάσεις, υποστηρίζει ότι η Ελλάδα υπερέχει στην καθημερινή παιδιατρική φροντίδα, καθώς οι γονείς μπορούν να δουν γρήγορα παιδίατρο και να λάβουν την απαραίτητη θεραπεία χωρίς μεγάλες αναμονές.
«Όταν πρόκειται για τις συνηθισμένες παιδικές ασθένειες, νιώθω ότι από αυτή την άποψη η Ελλάδα τα καταφέρνει καλύτερα. Βλέπεις τον παιδίατρο γρήγορα, παίρνεις τα φάρμακα την ίδια μέρα και αυτό σου δίνει μεγάλη ανακούφιση ως γονιός», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Η Τσέλσι διευκρινίζει πάντως ότι πρόκειται για τη δική της προσωπική εμπειρία, τονίζοντας πως εξακολουθεί να θεωρεί το NHS πολύτιμο για τις σοβαρές ιατρικές περιπτώσεις, ενώ η σύγκρισή της αφορά κυρίως την ταχύτητα πρόσβασης στις υπηρεσίες πρωτοβάθμιας παιδιατρικής φροντίδας.
Δείτε το απλά για να εκτιμήσετε πώς είναι τα πράγματα στα αλήθεια εδώ σε σχέση με το εξωτερικό pic.twitter.com/c9HOiUhnAw
— Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) June 28, 2026
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στη Δράμα βρέθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ όπου περιόδευσε στο εμπορικό κέντρο της πόλης
Μετά τους Rokos και Millennium
Το κόμμα επικρίνει το στέλεχος της ΕΛΑΣ Μαριζέτα Αντωνοπούλου για την τοποθέτησή της
Τον συντονισμό της ομάδας αναλαμβάνει η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Αλεξάνδρα Σδούκου
Συγκίνηση στην ειδική τελετή - Ανακοινώθηκε η επίσημη μετονομασία του Δήμου
Επίσκεψη του πρωθυπουργού στον νέο οίκο ευγηρίας, σε έργα υποδομής και επιχειρήσεις του νομού
Στον πρόεδρο του ΣτΕ η υπόθεση
Η νέα παράταση που δόθηκε και τι πρέπει να γνωρίζουν οι υπόχρεοι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για την ενεργειακή κρίση, τη μάχη κατά της διαφθοράς και τον στόχο της αυτοδυναμίας
Ένας άνθρωπος καταδικασμένος πρωτοδίκως για φοβερά εγκλήματα συνέχιζε τη δραστηριότητά του. Οι κυβερνήσεις έφευγαν, μα η ελευθερία κινήσεων παρέμενε.
Τι ισχύει για τις μεγάλες αλυσίδες και τα συνοικιακά καταστήματα
Τι αναφέρει η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας
Γιατί ελήφθη η απόφαση
Τι δήλωσε η υπουργός Εργασίας για τις συμβάσεις
Νέος γύρος άγριας αντιπαράθεσης ανάμεσα στον υπουργό Υγείας και την Πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας με φόντο τη συνάντηση στην Αθηναϊκή Λέσχη
Ο υπουργός απάντησε στην κριτική για τις υποθέσεις φορολογικής απάτης
Ένα πάγιο αίτημα των πολιτών της περιοχής
Σχεδόν 600.000 κάτοικοι απέχουν περισσότερα από 20 χιλιόμετρα από τράπεζα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.