- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το AIDS δεν μεταδίδεται με το σάλιο
Ευτυχώς και η βλακεία δεν μεταδίδεται με τον ψεκασμό
Τις τελευταίες ημέρες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και οι υποστηρικτές της έχουν αναπτύξει μία σειρά επιχειρημάτων που κινούνται μεταξύ του σκοταδισμού και του υπερρεαλισμού. Έτσι ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, δήλωσε, επικαλούμενος μάλιστα την ιατρική του ιδιότητα, ότι το AIDS μεταδίδεται με το σάλιο. Προφανώς και αυτό δεν ισχύει. Ούτε το AIDS ούτε ο ιός HIV (δεν ξέρω αν γνωρίζει τη διαφορά μεταξύ των δύο ο ιατρός-βουλευτής) μεταδίδονται με το σάλιο.
Παράλληλα, η εκλεκτή της συγκυβέρνησης για τη θέση της αντιπροέδρου του ΕΦΕΤ και υποψήφια στις πρόσφατες εκλογές με τους ΑΝΕΛ στα Τρίκαλα, Φωτεινή Αθανασοπούλου, ανέπτυξε θεωρίες για ψεκασμούς, κατασκοπευτικά ρομποτικά κουνούπια που έχουν εξαπολύσει οι ΗΠΑ κατά της Ελλάδας, καθώς και για την ύπαρξη διεθνούς σιωνιστικής συνωμοσίας για παγκόσμια κυριαρχία μέσω του κώδικα τροφίμων, που υποτίθεται ότι είναι και το αντικείμενό της. Ο διορισμός της απετράπη την τελευταία στιγμή και αυτό μόνο χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση της αντιπολίτευσης.
Ο μεν κ. Μιχελογιαννάκης θα έπρεπε να γνωρίζει ότι η ελαφρότητα με την οποία εκστομίζει τέτοιες ανακρίβειες περιθωριοποιεί ακόμα περισσότερο μια ευάλωτη κοινωνική ομάδα, εκείνη των οροθετικών. Θα έπρεπε να γνωρίζει ότι ακυρώνει αγώνες ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης, διεκδίκησης δικαιωμάτων που πολύ πιο σοβαροί άνθρωποι από το βουλευτή Ηρακλείου έχουν κάνει εδώ και δεκαετίες προκειμένου να πολεμήσουν το στίγμα του HIV.
Η δε κ. Αθανασοπούλου θα έπρεπε να γνωρίζει ότι το διαδίκτυο είναι ένας δημόσιος χώρος και ότι όλοι κρινόμαστε από τα λεγόμενα και τις πράξεις μας, εκτός αν η γραμμή υπεράσπισής της είναι ότι πρόκειται για μια σύγχρονη δρ. Τζέκιλ και κ. Χάιντ.
Σε κάθε περίπτωση μήπως θα έπρεπε να τοποθετηθούν οι καθ’ ύλην αρμόδιοι; Το ΚΕΕΛΠΝΟ και ο υπουργός Υγείας κ. Κουρουμπλής (μόλις ολοκληρώσει την περιοδεία του με λείψανα στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας) να ξεκαθαρίσουν αν συντάσσονται με τις επιστημονικές και πολιτικές θέσεις του κ. Μιχελογιαννάκη. Αντιστοίχως, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πολιτικός ταγός της κ. Αθανασοπούλου, κ. Καμμένος, να μας πει αν θεωρεί ότι η χώρα όντως κινδυνεύει από ψεκασμούς και κατασκοπευτικά κουνούπια και τι σκοπεύει να κάνει επ’ αυτού.
Για όλους εκείνους που ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ, προσβλέποντας σε μια προοδευτική διακυβέρνηση, είθε η Αγία Βαρβάρα να τους φωτίσει.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στη συζήτηση τέθηκε και το θέμα του ασυμβίβαστου υπουργού και βουλευτή
Στις Κυκλάδες η αμόλυβδη αγγίζει τα 2,22 ευρώ το λίτρο
«Η ΔΕΘ θα είναι ο καθρέφτης της αλήθειας για όλους»
Σε ποιους τομείς επιβάλλεται η διακοπή εργασιών και πώς προστατεύονται οι ομάδες υψηλού κινδύνου
Ένα ακόμη βήμα προς την υλοποίηση
Οι 5+1 παρεμβάσεις για την δημόσια παιδεία
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε τους πολίτες να καταψηφίσουν τη ΝΔ - Πυρά για 13η σύνταξη, ΟΠΕΚΕΠΕ και ακρίβεια
Προς ψήφιση και οι νέες διατάξεις για τα πατίνια
Από τον Ντέιβιντ Κάμερον και την Τερέζα Μέι μέχρι τον Κιρ Στάρμερ και τον Αντι Μπέρναμ
Συστρατεύεται με την Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη του Αλέξη Τσίπρα
Πολύ υψηλή συμμετοχή με 43.500 δικαιούχους
H απόφαση ελήφθη σε συνέχεια των αρχειοθετήσεων υποθέσεων από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία
Πόσοι είναι οι επιδοτούμενοι άνεργοι
Έρχονται αναδρομικά 1.200 ευρώ με την πρώτη πληρωμή
Πότε ξεκινούν τα νέα μέτρα
Η δήλωση του ΠτΔ για την 52η επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο
«Σχεδιάζουμε το μέλλον με επίκεντρο τις ανάγκες των νησιωτών μας», τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας
Αναλυτικός οδηγός με όσα πρέπει να γνωρίζετε
«Πενήντα δύο χρόνια μετά, τιμούμε τους ήρωες που υπερασπίστηκαν την ελευθερία», τόνισε ο πρωθυπουργός
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.