- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Τετ α τετ Μητσοτάκη – Ζελένσκι στις Βρυξέλλες με φόντο τον πόλεμο
H αναφορά στο ουκρανικό drone που έφτασε στη Λευκάδα
Με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Β. Ζελένσκι συναντήθηκε στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης
Κρίσιμη συνάντηση κορυφής πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ανάμεσα στον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Στο επίκεντρο των συνομιλιών βρέθηκαν οι τελευταίες δραματικές εξελίξεις στο ουκρανικό μέτωπο, καθώς και το μέλλον των διμερών σχέσεων των δύο χωρών.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Μητσοτάκης επαναβεβαίωσε την αμέριστη και σταθερή στήριξη της Αθήνας προς το Κίεβο, υπογραμμίζοντας την ανάγκη αποτελεσματικής αντιμετώπισης της ρωσικής επιθετικότητας. Ωστόσο, η ελληνική πλευρά έθεσε με έμφαση μια σαφή κόκκινη γραμμή. Ο Έλληνας πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι αποτελεί επιτακτική ανάγκη να αποφευχθεί οποιαδήποτε διάχυση των πολεμικών επιχειρήσεων εκτός της εμπολέμου ζώνης, καθώς κάτι τέτοιο θα μπορούσε να πυροδοτήσει ανεξέλεγκτες περιφερειακές συνέπειες.
Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του κ. Μητσοτάκη στο πρόσφατο ανησυχητικό περιστατικό με την πτώση ουκρανικού drone στην περιοχή της Λευκάδας, ένα γεγονός που αναλύθηκε διεξοδικά κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αναδεικνύοντας τους κινδύνους για την ασφάλεια των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ.
Παρά τις προκλήσεις, οι δύο ηγέτες ολοκλήρωσαν τις συνομιλίες τους εξετάζοντας τις προοπτικές μιας στενότερης αμυντικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ουκρανίας για το επόμενο διάστημα, επιδιώκοντας την ενίσχυση της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Επένδυση άνω των 130 εκατ. ευρώ σε θερμοκήπια
Ιδιαίτερη έμφαση στο ενεργειακό κόστος
200 εκατ. ετησίως για δρόμους και διπλασιασμός της επιχορήγησης για τα σχολεία
Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το νέο θεσμικό πλαίσιο - Ψηφίστηκε η τροπολογία για τα πρόστιμα
Γιατί αποκάλεσε «Λαφαζάνη» τον Νίκο Ανδρουλάκη
Τουρνάς: Από τους πλέον σύγχρονους στην Ευρώπη, δημιουργεί νέες δυνατότητες εκπαίδευσης πυροσβεστών
Περισσότερες από εκατό συμβάσεις για κτιριακή αναβάθμιση και επιστημονικό εξοπλισμό
Τι ισχύει με τα 65 έτη - Όλοι οι αστερίσκοι
Ποια είναι η τελευταία ημέρα που μπορεί να καταβληθεί από τον εργοδότη
Στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης
Ποιες ειδικότητες ζητούνται
Η ανάρτηση του υφυπουργού Εξωτερικών
«Η αριστερή πλουτοκρατία στήριξε την επάνοδό του»
«Στη γωνία ο κ. Πιερράκης, διαστρεβλώνει την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για να ξεφύγει από τη μέγγενη των κόκκινων δανείων»
Τι δείχνουν τα επίσημα στοιχεία για την παραγωγή, τις εισαγωγές, τις εξαγωγές και τα αποθέματα οίνου
Ο υπουργός Οικονομικών διαβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει νοικοκυριά και δανειολήπτες
Χωρίς αίτηση η πρώτη πληρωμή με τα αναδρομικά
Νωρίτερα οι πληρωμές, τι ώρα μπαίνουν στα ΑΤΜ
Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε «ανακοίνωση που περιμένει καιρό η περιοχή»
«Καμία έννομη συνέπεια από την επικύρωσή του», λέει η Αθήνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.