- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αποστολάκη: Χιλιάδες ασφαλισμένοι αντιμέτωποι με νέες επιβαρύνσεις χωρίς προστασία
Συζήτηση σχετικής Επίκαιρης Ερώτησής της στη Βουλή
Στη Βουλή οι αυξήσεις στα ισόβια ασφαλιστήρια υγείας με παρέμβαση της Μιλένας Αποστολάκη
Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για τη στάση της απέναντι στις αυξήσεις στα ασφάλιστρα υγείας άσκησε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιλένα Αποστολάκη, κατά τη συζήτηση σχετικής Επίκαιρης Ερώτησής της στη Βουλή.
Η κ. Αποστολάκη έθεσε το ζήτημα των νέων αυξήσεων της τάξης του 9% και 13% στα ισόβια νοσοκομειακά ασφαλιστήρια, υποστηρίζοντας ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες επικαλούνται νέο δείκτη αναπροσαρμογής, ο οποίος δεν έχει ακόμη δημοσιευθεί, με αποτέλεσμα χιλιάδες ασφαλισμένοι – κυρίως μεγαλύτερης ηλικίας – να βρίσκονται αντιμέτωποι με σημαντικές οικονομικές επιβαρύνσεις.
Σύμφωνα με την ίδια, ο υφυπουργός Λάζαρος Τσαβδαρίδης, αν και υποστήριξε ότι δεν υπάρχει κανονιστικό κενό, ανέφερε ότι ο νέος δείκτης αναπροσαρμογής θα δημοσιευθεί εντός Ιουνίου, γεγονός που – κατά την κ. Αποστολάκη – συνιστά έμμεση παραδοχή ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν υπήρχε επαρκές ρυθμιστικό πλαίσιο.
«Η κυβέρνηση επιλέγει να λειτουργεί ως αμέτοχος παρατηρητής απέναντι στην οικονομική ασφυξία χιλιάδων ασφαλισμένων», ανέφερε χαρακτηριστικά η βουλευτής, υποστηρίζοντας ότι η πίεση της αντιπολίτευσης οδήγησε στην ανακοίνωση για δημοσιοποίηση του νέου δείκτη στα τέλη Ιουνίου. Παράλληλα έκανε λόγο για ένα αρρύθμιστο πεδίο που, όπως υποστήριξε, διευκόλυνε αδικαιολόγητες αυξήσεις και ώθησε πολλούς ασφαλισμένους να εγκαταλείψουν τα ισόβια συμβόλαιά τους.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε επίσης στην απόφαση 2196/2025 του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία έκρινε ότι οι όροι που επιτρέπουν αυξήσεις ασφαλίστρων πρέπει να είναι σαφείς και κατανοητοί, ώστε ο ασφαλισμένος να μπορεί να προβλέπει τις οικονομικές συνέπειες της σύμβασής του. Σύμφωνα με την απόφαση, ασαφείς όροι αναπροσαρμογής μπορούν να θεωρηθούν καταχρηστικοί και να παραβιάζουν την αρχή της διαφάνειας εις βάρος του καταναλωτή.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μακάρι τα έργα επιστημονικής φαντασίας να μην επαληθευτούν με τον πιο επώδυνο για τον άνθρωπο τρόπο
Ασθενής επιτέθηκε σε νοσηλεύτρια στα Επείγοντα του Ερυθρού Σταυρού - Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας
Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναδεικνύει την πολιτική διαδρομή, τη θεσμική του στάση και την καθοριστική συμβολή του στη συνταγματική αναθεώρηση του 2001
Ο υπουργός Επικρατείας απαντά σε δημοσιεύματα και σχόλια της αντιπολίτευσης
Μεταρρύθμιση με δημιουργία Μητρώου Κατασκευαστών και ηλεκτρονικές παραγγελίες βάζει οριστικό τέλος στη γραφειοκρατία
Η ανάρτηση του Νίκου Μπρουτζάκη
Εξήγγειλε την παρουσίαση εθνικού σχεδίου τετραετίας για παραγωγική ανασυγκρότηση και δίκαιη ανάπτυξη
Η Αθήνα δεν είναι η πιο ακριβή πρωτεύουσα της Ευρώπης. Είναι μία από τις πιο δύσκολες πόλεις λόγω του μισθού των κατοίκων της
Ο Περιφερειάρχης Αττικής ξεκαθαρίζει πως τα καμένα δάση δεν είναι «άδειος» χώρος
Η πιστοποίηση από την Κομισιόν ανοίγει τον δρόμο για φθηνότερη χρηματοδότηση
Η εθελοντική συμφωνία Πολιτείας και αγοράς φέρνει νέες εκπτώσεις στα ράφια
Η ανακοίνωση που υπογράφουν ως πρώην Γραφείο Τύπου της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία»
Σοφία Ζαχαράκη: «Η φοιτητική στέγη είναι πολιτική ισότητας»
Τι δείχνουν τα πραγματικά στοιχεία της Eurostat και του ΟΟΣΑ, σύμφωνα με ανάρτηση του υπουργού Επικρατείας
1.044 επενδυτικά σχέδια μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων μέσω του «Attiki On»
Ο Νόαμ Κατζ ολοκληρώνει τη θητεία του στην Αθήνα - Δηλώνει ότι θα συνεχίσει να στηρίζει τις διμερείς σχέσεις
«Πιλότος η Θεσσαλονίκη για τους περιφερειακούς κόμβους καινοτομίας», δήλωσε ο Σταύρος Καλαφάτης
Το υπουργείο Παιδείας εγκρίνει χρηματοδότηση 2,29 εκατ. ευρώ - Ζαχαράκη: Ίσες ευκαιρίες στις σπουδές
Νέες προσλήψεις και «πράσινο φως» για το Ακτινοθεραπευτικό Κέντρο
Με περισσότερους πυροσβέστες, drone και εναέρια μέσα η νέα επιχειρησιακή εικόνα της χώρας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.