- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Μ. Αποστολάκη για κόκκινα δάνεια: Η εφαρμογή της απόφασης του Αρείου Πάγου δεν είναι θέμα επιλογής
Τι δήλωσε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ για τον εκτοκισμό των οφειλών του νόμου Κατσέλη
«Η Πολιτεία οφείλει να εγγυηθεί την άμεση συμμόρφωση όλων των εμπλεκόμενων φορέων, τραπεζών, servicers και κάθε αρμόδιου», τόνισε η Μιλένα Αποστολάκη
«H απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου για τον τρόπο εκτοκισμού των οφειλών που έχουν υπαχθεί στις δικαστικές ρυθμίσεις του ν. 3869/2010 αποτελεί μια σαφή, δεσμευτική και αδιαμφισβήτητη δικαστική κρίση», δήλωσε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιλένα Αποστολάκη και τόνισε ότι «πρόκειται για μια απόφαση με ιδιαίτερη κοινωνική και θεσμική σημασία, καθώς αποκαθιστά την ορθή ερμηνεία του νόμου και διασφαλίζει ουσιαστική προστασία για χιλιάδες δανειολήπτες».
Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, σημειώνει η Μιλένα Αποστολάκη, «έκρινε με σαφήνεια ότι οι τόκοι στις δικαστικές ρυθμίσεις υπολογίζονται επί της μηνιαίας δόσης και όχι επί του συνολικού κεφαλαίου της οφειλής», ενώ υπογραμμίζει πως «η απόφαση αυτή δεν αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης, ερμηνευτικών αστερίσκων ή επιλεκτικής εφαρμογής. Σε ένα κράτος δικαίου, οι αμετάκλητες δικαστικές κρίσεις εφαρμόζονται πλήρως και χωρίς καθυστερήσεις».
«Η εφαρμογή της απόφασης δεν είναι ζήτημα πολιτικής επιλογής»
Η Μιλένα Αποστολάκη επισημαίνει ότι «οι αναφορές του υπουργού Οικονομικών, Κυριάκου Πιερρακάκη, περί "μελέτης των συνεπειών και αναζήτησης ισορροπιών" δημιουργούν εύλογα ερωτήματα. Τι ακριβώς σημαίνει η αναφορά του υπουργού ότι "θα αναζητηθεί η χρυσή τομή και αναλόγως θα κρίνουμε την παρέμβασή μας"; Από πότε η εφαρμογή μιας αμετάκλητης απόφασης της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου εξαρτάται από την αναζήτηση "χρυσής τομής" ή από το εύρος των κυβερνητικών παρεμβάσεων με κριτήριο τα συμφέροντα των θιγόμενων μερών;», σημειώνει χαρακτηριστικά και διαμηνύει πως «η συμμόρφωση προς τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης δεν μπορεί να εξαρτάται από τις επιδιώξεις εκείνων που ενδέχεται να θίγονται από αυτές ούτε φυσικά από την άποψη που έχει για αυτές η εκτελεστική εξουσία».
«Η Πολιτεία οφείλει να εγγυηθεί την άμεση συμμόρφωση όλων των εμπλεκόμενων φορέων, τραπεζών, servicers και κάθε αρμόδιου με πλήρη αναπροσαρμογή των οφειλών και κάθε αναγκαία διορθωτική ενέργεια που απορρέει από την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου», τονίζει η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζοντας πως «η εφαρμογή της απόφασης αυτής δεν είναι ζήτημα πολιτικής επιλογής. Είναι ζήτημα σεβασμού στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης και συνακόλουθης προστασίας της κοινωνικής συνοχής».
«Και για τον λόγο αυτό», τονίζει καταληκτικά, «θα σταθούμε απέναντι σε κάθε απόπειρα καθυστέρησης, αποδυνάμωσης ή έμμεσης αμφισβήτησης της δικαστικής κρίσης. Γιατί η προστασία που αναγνώρισε η Δικαιοσύνη στους πολίτες είναι άμεσα οφειλόμενη και δεν μπορεί κυβερνητικές επιλογές να τη θέτουν εν αμφιβολία, με διαφαινόμενο στόχο να ευνοήσουν τις προτεραιότητες των τραπεζών και των servicers».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι δήλωσε η υπουργός Εργασίας για τις συμβάσεις
Νέος γύρος άγριας αντιπαράθεσης ανάμεσα στον υπουργό Υγείας και την Πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας με φόντο τη συνάντηση στην Αθηναϊκή Λέσχη
Ο υπουργός απάντησε στην κριτική για τις υποθέσεις φορολογικής απάτης
Ένα πάγιο αίτημα των πολιτών της περιοχής
Σχεδόν 600.000 κάτοικοι απέχουν περισσότερα από 20 χιλιόμετρα από τράπεζα
Σε δύο δόσεις οι πληρωμές
Είπαν κάτι που δεν έχουν πει ξανά;
Πότε θα γίνει η πρώτη πληρωμή
Έφτασε τα 165,4 δισ. ευρώ - Αυξήθηκε η κατανάλωση, αρνητικό το ποσοστό αποταμίευσης
Τα νέα διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια
Διεύρυνση των εισοδηματικών ορίων κατά 2.000 ευρώ και ειδική μέριμνα για τις τρίτεκνες οικογένειες
Θερμές ευχαριστίες της Εκκλησίας στον πρωθυπουργό για τη συμφωνία με την Αίγυπτο και τα κειμήλια
Τι ώρα μπαίνουν τα λεφτά στα ΑΤΜ
Συνολικά 33 πρόσωπα εμπλέκονται στην υπόθεση
Οι δύο περιφέρειες που συγκεντρώνουν πάνω από τις μισές επενδυτικές προτάσεις
Χωρίς τέλος το ράλι στο πετρέλαιο
Η ώρα που μπαίνουν τα χρήματα στα ΑΤΜ
Στο επίκεντρο συνδεσιμότητα, ενέργεια και Patriot
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.