- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Κυρανάκης: Αν προγραμματίσω ραντεβού με Καραμανλή - Σαμαρά, δεν θα το πω στην τηλεόραση
Όσα δήλωσε ο νέος Γραμματέας της ΝΔ
Τι σηματοδοτεί η εκλογή του Κωνσταντίνου Κυρανάκη στη θέση του Γραμματέα της ΝΔ
Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης είναι ο νέος Γραμματέας της ΝΔ. Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ρωτήθηκε για τους πρώην πρωθυπουργούς Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά.
«Δεν έχω κανονίσει ραντεβού ως νέος Γραμματέας με τους πρώην πρωθυπουργούς Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά. Και να είχα προγραμματίσει, σίγουρα δεν θα το έλεγα στην τηλεόραση. Αυτήν τη στιγμή χρειάζεται πανστρατιά και ενότητα, δεν περισσεύει κανείς. Και ο κ. Σαμαράς και ο κ. Καραμανλής έχουν προσφέρει πολλά στην παράταξη και την πατρίδα, δεν θεωρώ ότι κανένας από τους δυο θέλει να κάνει κακό στην παράταξη», δήλωσε ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης.
Ο νέος γραμματέας της ΝΔ αναφέρθηκε στο τι σηματοδοτεί η εκλογή του, υπογραμμίζοντας ότι αυτό γίνεται καλύτερα αντιληπτό «μέσα στη Νέα Δημοκρατία, από τα ίδια τα στελέχη και τους ανθρώπους της παράταξης». Βασική στόχευση είναι μια ΝΔ «συσπειρωμένη, ενωμένη και αισιόδοξη». Όπως είπε χαρακτηριστικά, ο ίδιος ανήκει «λίγο πιο δεξιά από τον μέσο όρο της ΝΔ», προσθέτοντας πως ένα από τα διαχρονικά προβλήματα των Νεοδημοκρατών είναι μια «ηττοπάθεια», ακόμη και όταν η παράταξη καταγράφει εκλογικές νίκες ή προηγείται στις δημοσκοπήσεις, την οποία θέλει να συμβάλει ώστε να ξεπεραστεί.
Ο κ. Κυρανάκης υποστήριξε ότι η απάντηση στον πληθωρισμό είναι πολυπαραγοντική, αναφερόμενος στην αύξηση των μισθών, την ενίσχυση του ανταγωνισμού στην αγορά, αλλά και στα μέτρα ενίσχυσης του εισοδήματος και τη μείωση φόρων που εφαρμόζει η κυβέρνηση. Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανανέωση των ψηφοδελτίων της ΝΔ, σημειώνοντας ότι πρόκειται για κεντρική προτεραιότητα που έχει ήδη ανακοινωθεί και από τον πρωθυπουργό. Έκανε λόγο για ανάγκη «νέου αίματος» στην πολιτική, εξηγώντας ότι, όπως δόθηκε ευκαιρία στη δική του γενιά να συμμετάσχει ενεργά στα κοινά, έτσι πρέπει να ενισχυθεί και η εκπροσώπηση της επόμενης γενιάς, η οποία – όπως είπε – σήμερα σε μεγάλο βαθμό δεν έχει ισχυρή φωνή.
Ερωτηθείς για τους δυο πρώην πρωθυπουργούς και προέδρους της ΝΔ, ο Γραμματέας της ΝΔ υπογράμμισε: «Οι χθεσινές αναφορές του Πρωθυπουργού έχουν ξαναγίνει πολλές φορές και δεν αφορούν τους δύο πρώην πρωθυπουργούς της Νέας Δημοκρατίας. Αφορούν μία σειρά από κόμματα και κομματίδια στα ακροδεξιά, τα οποία προσπαθούν να ψαρέψουν σε θολά νερά απογοητευμένους της Νέας Δημοκρατίας. Εμείς αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν απογοητευμένοι. Αναγνωρίζουμε ότι οι άνθρωποι οι οποίοι ήταν το 2023 μαζί μας, σήμερα μπορεί να βλέπουν λάθη, μπορεί να βλέπουν πράγματα τα οποία τους πικραίνουν, τους απογοητεύουν. Θέλουμε να τους μιλήσουμε, θέλουμε να αναγνωρίσουμε, θέλουμε να κάνουμε διάλογο με αυτούς και θέλουμε να επιστρέψουν στο σπίτι τους. Αυτή είναι η πολύ μεγάλη και συγκεκριμένη στόχευση την οποία κάνουμε».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Επένδυση άνω των 130 εκατ. ευρώ σε θερμοκήπια
Ιδιαίτερη έμφαση στο ενεργειακό κόστος
200 εκατ. ετησίως για δρόμους και διπλασιασμός της επιχορήγησης για τα σχολεία
Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το νέο θεσμικό πλαίσιο - Ψηφίστηκε η τροπολογία για τα πρόστιμα
Γιατί αποκάλεσε «Λαφαζάνη» τον Νίκο Ανδρουλάκη
Τουρνάς: Από τους πλέον σύγχρονους στην Ευρώπη, δημιουργεί νέες δυνατότητες εκπαίδευσης πυροσβεστών
Περισσότερες από εκατό συμβάσεις για κτιριακή αναβάθμιση και επιστημονικό εξοπλισμό
Τι ισχύει με τα 65 έτη - Όλοι οι αστερίσκοι
Ποια είναι η τελευταία ημέρα που μπορεί να καταβληθεί από τον εργοδότη
Στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης
Ποιες ειδικότητες ζητούνται
Η ανάρτηση του υφυπουργού Εξωτερικών
«Η αριστερή πλουτοκρατία στήριξε την επάνοδό του»
«Στη γωνία ο κ. Πιερράκης, διαστρεβλώνει την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για να ξεφύγει από τη μέγγενη των κόκκινων δανείων»
Τι δείχνουν τα επίσημα στοιχεία για την παραγωγή, τις εισαγωγές, τις εξαγωγές και τα αποθέματα οίνου
Ο υπουργός Οικονομικών διαβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει νοικοκυριά και δανειολήπτες
Χωρίς αίτηση η πρώτη πληρωμή με τα αναδρομικά
Νωρίτερα οι πληρωμές, τι ώρα μπαίνουν στα ΑΤΜ
Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε «ανακοίνωση που περιμένει καιρό η περιοχή»
«Καμία έννομη συνέπεια από την επικύρωσή του», λέει η Αθήνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.