- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Παραιτήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Γιάννης Μαντζουράνης - Η ανακοίνωσή του
Την παραίτησή του από τα κομματικά όργανα και τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ γνωστοποίησε με επιστολή ο Γιάννης Μαντζουράνης, μετά τις πολιτικές εξελίξεις.
Συνδέει την απόφαση με την ανασυγκρότηση της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης, τονίζοντας πως συνεχίζει πολιτικά από διαφορετική θέση, χωρίς αποχώρηση.
Αναλυτικά η επιστολή:
«Προς
τον Πρόεδρο, τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής
του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία
Συντρόφισσες και Σύντροφοι,
με βάση την πολιτική διαδρομή, την εμπειρία και την άποψη καθενός για όσα αυτή τη στιγμή συμβαίνουν στην προοδευτική παράταξη και την πατρίδα μας, καθώς και με κριτήριο τη συμβολή στην έξοδο από τα σημερινά επικίνδυνα αδιέξοδα, που δημιουργεί η διακυβέρνηση της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, επιβάλλονται δύσκολες αποφάσεις.
Μετά από συνεκτίμηση όλων των πραγματικών δεδομένων, των πρόσφατων πολιτικών εξελίξεων και κομματικών επιλογών, αλλά και κυρίως την πρωτοβουλία για ανασυγκρότηση της μεγάλης δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης, που ήδη ξεκίνησε, παραιτούμαι από μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, της Κεντρικής Επιτροπής, καθώς και του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία. Αυτή η απόφαση δεν σημαίνει αποχώρηση από τους αγώνες για εθνική ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία και κοινωνική δικαιοσύνη, αλλά δηλώνει την πρόθεσή μου να συμμετάσχω σ' αυτούς από όποια θέση κρίνω πιο αποτελεσματική και πρόσφορη.
Αισθάνομαι την υποχρέωση να ευχαριστήσω όσους συμπορευτήκαμε στη συλλογική διαδρομή για την προκοπή της πατρίδας με συντροφικότητα και εμπιστοσύνη. Ελπίζω ότι σύντομα θα βρεθούμε και πάλι μαζί, γιατί ό,τι κι αν αυτή τη στιγμή μας διαφοροποιεί, παραμένει ζωντανή και μας ενώνει η αγάπη για τη δικαιοσύνη, τη δημοκρατία και πάνω απ' όλα την Ελλάδα.
Αθήνα, 3-6-2026
Γιάννης Μαντζουράνης»
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ανοιχτή η πλατφόρμα για τους επιτυχόντες του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού
Άρθρο του Υπουργού Επικρατείας Άκη Σκέρτσου στην ATHENS VOICE
Κανένα θέμα προσχώρησης ή μετακίνησης προς το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη
Με το νέο νομοσχέδιο αναβαθμίζονται οι τηλεοπτικοί σταθμοί και προστατεύονται οι θέσεις εργασίας
Η Ελλάδα τίθεται πλέον εκτός λίστας των κρατών με μακροοικονομικές ανισορροπίες
8 στις 10 οικογένειες θα λάβουν το έκτακτο επίδομα παιδιού
Η νέα λειτουργία θα ενταχθεί στο MyHealth App
Η σουρεάλ αριστερά, η δεξιά καθίζηση, η πολυτραυματίας κεντροαριστερά και το αγχώδες rebranding
Πώς η δημαρχία της Αθήνας, οι προσωπικές φιλοδοξίες και η στρατηγική σύγκλισης με την αριστερά οδηγούν το ΠΑΣΟΚ σε πολιτικό αδιέξοδο
Η τραγωδία της έγινε το αποστωμωτικό επιχείρημα για κάθε αντιπολιτευόμενο λόγο και όχι μόνον κατά της κυβερνητικής ολιγωρίας αλλά και κατά των ψηφοφόρων της, κατά της ιστορίας! Και αυτή πρέπει να ξαναγραφτεί.
Ένα ιστορικό ορόσημο για την ελληνική οικονομία 16 χρόνια μετά την κρίση
«Θα μείνεις πάντα στη μνήμη μας ως ένα φωτεινό παράδειγμα αυτοδημιούργητου και άξιου επιστήμονα» - Ο πρωθυπουργός αποχαιρέτησε τον εκλιπόντα υφυπουργό
Ο ηθοποιός πέθανε σε ηλικία 94 ετών
Πώς υπολογίζεται το Επίδομα Αδείας
«Έγινες ξανά ΕΛΑΣίτισσα» της είπε ο πρώην πρωθυπουργός
«Όλοι ανεξαιρέτως πρέπει να σέβονται το διεθνές δίκαιο, την ελεύθερη ναυσιπλοΐα και το θαλάσσιο περιβάλλον»
Η επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Ανάπτυξης
Το Ταμείο Ανάκαμψης στηρίζει τις επενδύσεις, ενώ προβλέπεται ταχεία μείωση του χρέους
Ο δημοσιογράφος και πρώην βουλευτής πέθανε σε ηλικία 75 ετών
«Υπάρχει χρόνος μέχρι τις εκλογές»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.