- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
«Ιδιωτικό κόμμα Τσίπρα» χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ την ΕΛΑΣ
Η ανακοίνωση περιλάμβανε και σαφή πολιτική αιχμή για τις εκλογικές επιδόσεις του ΣΥΡΙΖΑ
ΠΑΣΟΚ κατά Τσίπρα: «Ήρθε αγκαλιά με τα συμφέροντα και τη διαπλοκή»
Με ιδιαίτερα αιχμηρή ανακοίνωση σχολίασε το ΠΑΣΟΚ την παρουσίαση της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης (ΕΛΑΣ) από τον Αλέξη Τσίπρα στο Θησείο, κάνοντας λόγο για «ιδιωτικό κόμμα Τσίπρα» και αμφισβητώντας πλήρως την αξιοπιστία του πρώην πρωθυπουργού.
«Τα αποκαλυπτήρια του ιδιωτικού κόμματος Τσίπρα με το όνομα ΕΛΑΣ πιστοποίησαν πόσο παλιό είναι αυτό που πολυδιαφημίζεται εδώ και μήνες ως “νέο”», ανέφερε το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ.
Η Χαριλάου Τρικούπη επιτέθηκε προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα, υποστηρίζοντας ότι «κάποτε ήρθε αγκαλιά με τον λαϊκισμό και τις αυταπάτες του» ενώ σήμερα «έρχεται αγκαλιά με τα συμφέροντα και τη διαπλοκή».
Παράλληλα, το ΠΑΣΟΚ αμφισβήτησε τις δεσμεύσεις του νέου κόμματος για τα «κόκκινα» δάνεια και τη φορολογία.
«Ο κ. Τσίπρας που έφερε τα funds μολονότι υποσχόταν σεισάχθεια, με ποια αξιοπιστία θα ρυθμίσει τα “κόκκινα” δάνεια;» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης, το ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον πρώην πρωθυπουργό ότι επέβαλε βαριά φορολογία στη μεσαία τάξη και επικαλέστηκε παλαιότερη δήλωση του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ σχετικά με τη μη φορολόγηση των εφοπλιστών.
Η ανακοίνωση περιλάμβανε και σαφή πολιτική αιχμή για τις εκλογικές επιδόσεις του ΣΥΡΙΖΑ.
«Εκείνος που σφράγισε δύο φορές το 41% της Νέας Δημοκρατίας και υπέστη τη μεγαλύτερη ήττα κόμματος αξιωματικής αντιπολίτευσης μεταπολιτευτικά, πώς θα κάνει πράξη την πολιτική αλλαγή;» ανέφερε.
Το ΠΑΣΟΚ απάντησε και στις αναφορές του Αλέξη Τσίπρα για τα χρέη των κομμάτων, υποστηρίζοντας ότι έχει προχωρήσει σε ρύθμιση όλων των τραπεζικών του οφειλών ήδη από την περίοδο της Φώφης Γεννηματά και του Νίκου Ανδρουλάκη.
Παράλληλα, έθεσε ερωτήματα για τη χρηματοδότηση του νέου πολιτικού φορέα, αλλά και για τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ.
«Γιατί δεν λέει μια κουβέντα για τα χρεοκοπημένα κομματικά ΜΜΕ και τους απολυμένους εργαζόμενους που άφησε πίσω του;» ανέφερε, προσθέτοντας ερώτημα για τις καταγγελίες περί «μαύρων ταμείων» που — όπως σημειώνει — είχε διατυπώσει ο διάδοχός του στον ΣΥΡΙΖΑ.
Το ΠΑΣΟΚ έκλεισε την ανακοίνωσή του με αναφορά στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ το 2015, παραθέτοντας παλαιότερη δήλωση του Γιώργου Σιακαντάρη.
«Μπορεί να γίνει επικεφαλής μιας προσπάθειας για την ήττα της Κεντροδεξιάς και της Ακροδεξιάς ο άνθρωπος που το 2015 έβαλε στην κυβέρνηση τη χειρότερη τότε μορφή Ακροδεξιάς;» σημείωσε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Υπέρ μιας αυτοδύναμης κυβέρνησης η πλειοψηφία - «Αγκάθι» παραμένει η ακρίβεια
Επίθεση στην κυβέρνηση για τη διαφθορά
Αύριο το μεσημέρι το ραντεβού με τον Ανδρουλάκη
«Κοιμισμένοι, κολυμπάμε πάντα στα δήθεν ήρεμα νερά με την Τουρκία», τονίζει ο πρώην πρωθυπουργός
«Νομικά αβάσιμη κοινοβουλευτική απόφαση»
Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας στο Χ
Οδηγός της νέας δράσης ΕΣΠΑ για ανακαίνιση και ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών με υψηλές επιδοτήσεις
Το Σάββατο η κηδεία του
Η πρέσβειρα του Ισραήλ στην Ελλάδα συναντήθηκε με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών
Tι είπε για τις διαδηλώσεις στη Γαλλία
Τι δήλωσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για την απομάκρυνση Γκιλφόιλ
«Προσδοκία μου είναι η Ελλάδα να μπορεί πια να εξάγει τεχνογνωσία» τόνισε ο πρωθυπουργός
Το πρόγραμμα μετατρέπεται σε μόνιμη πολιτική του κράτους
«Υπάρχουν αλαζονικές συμπεριφορές, αλλά έχουν μειωθεί» σημειώνει
Όταν ένα χρόνιο πρόβλημα της Αθήνας γίνεται ξαφνικά κυβερνητική προτεραιότητα
«Η ΝΔ δεν είναι σε αναζήτηση κυβερνητικού εταίρου» είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης
Η επίθεση στο ΠΑΣΟΚ και η αναφορά στον Αλέξη Τσίπρα
Αναλυτικά οι ημερομηνίες ανά Ασφαλιστικό Ταμείο
Από την κλοπή στοιχείων καρτών έως τη διακοπή λειτουργίας επιχειρήσεων, ο ψηφιακός κίνδυνος κλιμακώνεται
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.