- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Ιδιωτικό κόμμα Τσίπρα» χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ την ΕΛΑΣ
Η ανακοίνωση περιλάμβανε και σαφή πολιτική αιχμή για τις εκλογικές επιδόσεις του ΣΥΡΙΖΑ
ΠΑΣΟΚ κατά Τσίπρα: «Ήρθε αγκαλιά με τα συμφέροντα και τη διαπλοκή»
Με ιδιαίτερα αιχμηρή ανακοίνωση σχολίασε το ΠΑΣΟΚ την παρουσίαση της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης (ΕΛΑΣ) από τον Αλέξη Τσίπρα στο Θησείο, κάνοντας λόγο για «ιδιωτικό κόμμα Τσίπρα» και αμφισβητώντας πλήρως την αξιοπιστία του πρώην πρωθυπουργού.
«Τα αποκαλυπτήρια του ιδιωτικού κόμματος Τσίπρα με το όνομα ΕΛΑΣ πιστοποίησαν πόσο παλιό είναι αυτό που πολυδιαφημίζεται εδώ και μήνες ως “νέο”», ανέφερε το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ.
Η Χαριλάου Τρικούπη επιτέθηκε προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα, υποστηρίζοντας ότι «κάποτε ήρθε αγκαλιά με τον λαϊκισμό και τις αυταπάτες του» ενώ σήμερα «έρχεται αγκαλιά με τα συμφέροντα και τη διαπλοκή».
Παράλληλα, το ΠΑΣΟΚ αμφισβήτησε τις δεσμεύσεις του νέου κόμματος για τα «κόκκινα» δάνεια και τη φορολογία.
«Ο κ. Τσίπρας που έφερε τα funds μολονότι υποσχόταν σεισάχθεια, με ποια αξιοπιστία θα ρυθμίσει τα “κόκκινα” δάνεια;» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης, το ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον πρώην πρωθυπουργό ότι επέβαλε βαριά φορολογία στη μεσαία τάξη και επικαλέστηκε παλαιότερη δήλωση του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ σχετικά με τη μη φορολόγηση των εφοπλιστών.
Η ανακοίνωση περιλάμβανε και σαφή πολιτική αιχμή για τις εκλογικές επιδόσεις του ΣΥΡΙΖΑ.
«Εκείνος που σφράγισε δύο φορές το 41% της Νέας Δημοκρατίας και υπέστη τη μεγαλύτερη ήττα κόμματος αξιωματικής αντιπολίτευσης μεταπολιτευτικά, πώς θα κάνει πράξη την πολιτική αλλαγή;» ανέφερε.
Το ΠΑΣΟΚ απάντησε και στις αναφορές του Αλέξη Τσίπρα για τα χρέη των κομμάτων, υποστηρίζοντας ότι έχει προχωρήσει σε ρύθμιση όλων των τραπεζικών του οφειλών ήδη από την περίοδο της Φώφης Γεννηματά και του Νίκου Ανδρουλάκη.
Παράλληλα, έθεσε ερωτήματα για τη χρηματοδότηση του νέου πολιτικού φορέα, αλλά και για τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ.
«Γιατί δεν λέει μια κουβέντα για τα χρεοκοπημένα κομματικά ΜΜΕ και τους απολυμένους εργαζόμενους που άφησε πίσω του;» ανέφερε, προσθέτοντας ερώτημα για τις καταγγελίες περί «μαύρων ταμείων» που — όπως σημειώνει — είχε διατυπώσει ο διάδοχός του στον ΣΥΡΙΖΑ.
Το ΠΑΣΟΚ έκλεισε την ανακοίνωσή του με αναφορά στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ το 2015, παραθέτοντας παλαιότερη δήλωση του Γιώργου Σιακαντάρη.
«Μπορεί να γίνει επικεφαλής μιας προσπάθειας για την ήττα της Κεντροδεξιάς και της Ακροδεξιάς ο άνθρωπος που το 2015 έβαλε στην κυβέρνηση τη χειρότερη τότε μορφή Ακροδεξιάς;» σημείωσε.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε ύψιστη ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός
«Για αποκατάσταση της αλήθειας», έκανε λόγο ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας
50% προκαταβολή για κάθε ενδιαφερόμενο
«Αποκαθιστούμε μια μεγάλη κοινωνική αδικία», τόνισε η υπουργός Εργασίας
Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία
Ξεκίνησε η τρίτη φάση του στεγαστικού προγράμματος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας
Μ. Χρυσοχοΐδης: «Στόχος η μείωση της ταλαιπωρίας των πολιτών έως και 30%»
Τον Αύγουστο οι πρώτες αυξήσεις
Έργα σε όλη τη χώρα και έμφαση σε υποδομές, καινοτομία και πράσινη ανάπτυξη
Ξεπέρασαν τα 5 δισ. οι εισπράξεις
Ξεκίνησε η υποβολή ενστάσεων για τη δωρεάν φιλοξενία βρεφών και νηπίων τη σεζόν 2026-2027
Πότε πληρώνονται λιπάσματα και αγροτικό πετρέλαιο
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2026-2030
Πόσες ενστάσεις γίνονται δεκτές
Πώς θα λειτουργεί το wallet, τι ισχύει με τα όρια
Έρχεται η τρίτη δόση στους δικαιούχους
«Δεν έχουμε πρόβλημα να αντιπαρατεθούμε με τον κ. Μητσοτάκη»
Λίστα γάμου ή μετρητά; Τι συμφέρει περισσότερο το ζευγάρι
Τι είπε για το ενδεχόμενο να δεχτεί τους βουλευτές που ανεξαρτητοποιήθηκαν
Τι να προσέξουν οι φορολογούμενοι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.