- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Κυρανάκης: 205 νέα λεωφορεία βγαίνουν στους δρόμους της Αθήνας - Στο 80% η ανανέωση του στόλου
Ο αριθμός των καινούργιων οχημάτων που κυκλοφορούν ή μπαίνουν άμεσα στον δρόμο φτάνει τα 1.076
Ανανέωση του στόλου των λεωφορείων της Αθήνας και παράλληλη ενίσχυση με νέους οδηγούς
205 νέα λεωφορεία βγαίνουν στους δρόμους της Αθήνας, ολοκληρώνοντας τη μεγαλύτερη ανανέωση στόλου λεωφορείων που έχει γίνει τις τελευταίες δεκαετίες στις αστικές συγκοινωνίες της πρωτεύουσας.
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταφορών, Κωνσταντίνο Κυρανάκη, με την ένταξη ακόμη 205 νέων λεωφορείων, ο αριθμός των καινούργιων οχημάτων που κυκλοφορούν ή μπαίνουν άμεσα στον δρόμο φτάνει τα 1.076 ενώ η ανανέωση του στόλου αγγίζει το 80%. Πρόκειται για 125 ηλεκτρικά λεωφορεία, 13 λεωφορεία φυσικού αερίου IVECO και 67 νέα CNG Menarini, που προστίθενται στα ήδη 871 νέα οχήματα τα οποία εξυπηρετούν καθημερινά το επιβατικό κοινό.
Όπως τόνισε ο κ. Κυρανάκης, το 2019 το νεότερο λεωφορείο στον στόλο είχε ηλικία περίπου δέκα ετών, ενώ η πλειοψηφία των οχημάτων ήταν κατασκευής του 1999. Σήμερα, περισσότερο από το ένα τρίτο των νέων λεωφορείων είναι ηλεκτρικά, άλλο ένα τρίτο κινείται με φυσικό αέριο και το υπόλοιπο αφορά σύγχρονα πετρελαιοκίνητα οχήματα νέας τεχνολογίας.
Νέα προκήρυξη για οδηγούς λεωφορείων - Θα εκπαιδεύονται δωρεάν
Η ανανέωση του στόλου συνδυάζεται με την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού. Βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη νέα προκήρυξη για οδηγούς, ενώ για πρώτη φορά δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής και σε υποψηφίους χωρίς επαγγελματικό δίπλωμα οδήγησης. Οι νέοι οδηγοί θα εκπαιδεύονται δωρεάν στη σχολή οδηγών της ΟΣΥ, με στόχο την ταχύτερη στελέχωση του συστήματος και την κάλυψη των αυξημένων αναγκών.
Στόχος του Υπουργείου είναι έως το τέλος του 2026 οι βασικές γραμμές του δικτύου να έχουν βελτιώσει τη συχνότητά τους έως και κατά 50%. Ήδη, σε αρκετές γραμμές οι χρόνοι αναμονής έχουν μειωθεί αισθητά, από περίπου 18 λεπτά πέρυσι στα 8 με 9 λεπτά σήμερα, με τα προβλήματα φυσικά να παραμένουν σε άλλα τμήματα του δικτύου. Παράλληλα, ο συνολικός αριθμός οδηγών αναμένεται να φτάσει τους 3.000.
Η ενίσχυση του στόλου θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια. Έως το 2028 προβλέπεται η προσθήκη ακόμη 617 νέων οχημάτων μέσω ευρωπαϊκών και εθνικών χρηματοδοτικών εργαλείων, οδηγώντας τον ενεργό στόλο των αστικών συγκοινωνιών να απαρτίζεται από περισσότερα από 2.000 οχήματα, εκ των οποίων περίπου 1.700 θα είναι καινούργια.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Επένδυση άνω των 130 εκατ. ευρώ σε θερμοκήπια
Ιδιαίτερη έμφαση στο ενεργειακό κόστος
200 εκατ. ετησίως για δρόμους και διπλασιασμός της επιχορήγησης για τα σχολεία
Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το νέο θεσμικό πλαίσιο - Ψηφίστηκε η τροπολογία για τα πρόστιμα
Γιατί αποκάλεσε «Λαφαζάνη» τον Νίκο Ανδρουλάκη
Τουρνάς: Από τους πλέον σύγχρονους στην Ευρώπη, δημιουργεί νέες δυνατότητες εκπαίδευσης πυροσβεστών
Περισσότερες από εκατό συμβάσεις για κτιριακή αναβάθμιση και επιστημονικό εξοπλισμό
Τι ισχύει με τα 65 έτη - Όλοι οι αστερίσκοι
Ποια είναι η τελευταία ημέρα που μπορεί να καταβληθεί από τον εργοδότη
Στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης
Ποιες ειδικότητες ζητούνται
Η ανάρτηση του υφυπουργού Εξωτερικών
«Η αριστερή πλουτοκρατία στήριξε την επάνοδό του»
«Στη γωνία ο κ. Πιερράκης, διαστρεβλώνει την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για να ξεφύγει από τη μέγγενη των κόκκινων δανείων»
Τι δείχνουν τα επίσημα στοιχεία για την παραγωγή, τις εισαγωγές, τις εξαγωγές και τα αποθέματα οίνου
Ο υπουργός Οικονομικών διαβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει νοικοκυριά και δανειολήπτες
Χωρίς αίτηση η πρώτη πληρωμή με τα αναδρομικά
Νωρίτερα οι πληρωμές, τι ώρα μπαίνουν στα ΑΤΜ
Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε «ανακοίνωση που περιμένει καιρό η περιοχή»
«Καμία έννομη συνέπεια από την επικύρωσή του», λέει η Αθήνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.