- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δημοσκόπηση Interview: Σταθερά πρώτη η ΝΔ με 30,1% - Ο Τσίπρας σε πρώτη καταγραφή περνά το ΠΑΣΟΚ
Η ΝΔ διατηρεί διπλάσια διαφορά - Μάχη για τη δεύτερη θέση μεταξύ κόμματος Τσίπρα και ΠΑΣΟΚ
Στη δημοσκόπηση της Interview, η ΝΔ παραμένει ξεκάθαρα πρώτη, ενώ Τσίπρας και ΠΑΣΟΚ δίνουν οριακή μάχη δεύτερης θέσης
Η Νέα Δημοκρατία διατηρεί σαφές προβάδισμα στην εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος της δημοσκόπησης της Interview για λογαριασμό της Political, καταγράφοντας ποσοστό 30,1% και παραμένοντας πάνω από το ψυχολογικό όριο του 30%. Την ίδια ώρα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η μάχη για τη δεύτερη θέση ανάμεσα στο υπό ίδρυση κόμμα του Αλέξη Τσίπρα και το ΠΑΣΟΚ, με τη διαφορά στη δημοσκόπηση να βρίσκεται στα όρια του στατιστικού λάθους.
Δημοσκόπηση Interview: Προβάδισμα της ΝΔ, οριακή μάχη για τη δεύτερη θέση
Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει 26,8%, με το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα να ακολουθεί με 13,7% και το ΠΑΣΟΚ με 13,2%. Στην τέταρτη θέση βρίσκεται το κόμμα της Μαρίας Καρυστιανού με 7,8%, ενώ ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,2%, η Ελληνική Λύση με 5,1% και η Πλεύση Ελευθερίας με 4,9%.
Η Φωνή Λογικής καταγράφει 3,3%, το ΜέΡΑ25 2,7%, οι Δημοκράτες 1,8%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ περιορίζεται στο 0,9%. Η Νίκη συγκεντρώνει 0,8%, η Νέα Αριστερά 0,6% και το «άλλο» 2,7%, με τους αναποφάσιστους να ανέρχονται στο 10,5%.

Στην εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος, όπου δεν υπολογίζονται οι αναποφάσιστοι, η ΝΔ φτάνει στο 30,1%, το κόμμα Τσίπρα στο 15,1% και το ΠΑΣΟΚ στο 14,9%. Ακολουθούν το κόμμα Καρυστιανού με 8,7%, το ΚΚΕ με 5,8%, η Ελληνική Λύση με 5,7% και η Πλεύση Ελευθερίας με 5,5%.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης, με δεύτερο τον «κανένα»
Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η απάντηση «κανένας» με 16,9%, ενώ ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 15,1%. Ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει 10,7%, η Μαρία Καρυστιανού 5,7%, ενώ από 4,8% καταγράφουν ο Δημήτρης Κουτσούμπας και ο Κυριάκος Βελόπουλος.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου λαμβάνει 3,5%, η Αφροδίτη Λατινοπούλου 2,7%, ο Στέφανος Κασσελάκης 2%, ενώ χαμηλότερα κινούνται ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης με 0,7%, ο Σωκράτης Φάμελλος με 0,6% και ο Δημήτρης Νατσιός με 0,5%.

Τι πιστεύουν οι πολίτες για τις εκλογές - Προβάδισμα στην εξάντληση της τετραετίας
Η δημοσκόπηση καταγράφει επίσης τις εκτιμήσεις των πολιτών για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.
Συγκεκριμένα, το 50% θεωρεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα εξαντλήσει την τετραετία, ενώ το 45,4% εκτιμά ότι θα οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές. Το 4,6% απάντησε «δεν γνωρίζω/δεν απαντώ».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αναγκαία η θωράκιση των δημιουργών απέναντι στη ραγδαία ανάπτυξη της Τεχνητής Νοημοσύνης
Η Αθήνα εντείνει τις κινήσεις για την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων
Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα δύο νέα Pass
Η ΝΔ διατηρεί διπλάσια διαφορά - Μάχη για τη δεύτερη θέση μεταξύ κόμματος Τσίπρα και ΠΑΣΟΚ
Ο υπουργός Επικρατείας μίλησε για την πρόοδο που σημειώνει η Ελλάδα σε όλα τα θέματα θεσμών και κράτους δικαίου
Στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Βριλησσίων βρέθηκε σήμερα η υπουργός
Ποιοι κόβονται αυτόματα από το σύστημα
Αυστηροποιούνται τα μέτρα μετά την αύξηση τροχαίων το τελευταίο διάστημα
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών εμμένει στην πάγια θέση του για βιώσιμη ρύθμιση έως 120 δόσεων
Οι μισοί Έλληνες μπορούν, πλέον, να έχουν το ποινικό μητρώο τους μέσα σε πέντε λεπτά, δήλωσε ο υπουργός
Η ανάρτηση του πρωθυπουργού
«Στοίχημα η συχνότητα των 5 λεπτών»
Σύμφωνα με τον υπουργό, τα μέλη της ομάδας είχαν εμπλακεί και σε άλλες παράνομες πράξεις
«Η υπόθεση του drone θα τεθεί στον Ουκρανό υπουργό Αμυνας»
Πότε πληρώνεται η πρώτη ενισχυμένη δόση με τα αναδρομικά
Πώς διαμορφώνονται τα νέα ποσά
Τι είπε ο υπουργός Υγείας για τον παίκτη του Survivor
Έρχονται τσουχτερά πρόστιμα
«Η σύζυγός του δεν έφυγε στιγμή από κοντά του»
Τα οφέλη από το συγκεκριμένο deal
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.