Πολιτικη & Οικονομια

Δημοσκόπηση Interview - Στο 33% η ΝΔ με προβάδισμα 17 μονάδων, άνοδος για το ΠΑΣΟΚ

Σταθερό προβάδισμα ΝΔ αλλά με απώλειες και ενίσχυση του ΠΑΣΟΚ στη νέα μέτρηση μετά τις δικογραφίες του ΟΠΕΚΕΠΕ

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κάλπη του Exit Poll στις τελευταίες εκλογές
©ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Στη δημοσκόπηση της Interview πρώτη η ΝΔ με 33%, άνοδος του ΠΑΣΟΚ, βελτίωση Τσίπρα και Καρυστιανού, με υψηλή αδιευκρίνιστη ψήφο

Σταθερά πρώτη παραμένει η Νέα Δημοκρατία στη δημοσκόπηση της Interview για την Political, παρά τη δυσμενή συγκυρία για την κυβέρνηση, με τις δικογραφίες που διαβιβάστηκαν στη Βουλή για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ. Το κυβερνών κόμμα διατηρεί ισχυρό δημοσκοπικό προβάδισμα έναντι των πολιτικών της αντιπάλων και στην εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει 33%, με διαφορά 17 ποσοστιαίων μονάδων από το ΠΑΣΟΚ, το οποίο καταγράφει 16% και εμφανίζει σημάδια ενίσχυσης.


Ακολουθούν η Ελληνική Λύση με 7,1%, το ΚΚΕ με 6,2%, η Πλεύση Ελευθερίας με 5%, το ΜέΡΑ25 και η Φωνή Λογικής με 4,4% αντίστοιχα, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ περιορίζεται στο 3,3%. Χαμηλότερα κινούνται οι Δημοκράτες (2,9%), η Νέα Αριστερά και η Νίκη (από 1,3%), με το ποσοστό «άλλο» να φτάνει το 15,1%.


Δημοσκόπηση Interview: Σε άνοδο το ΠΑΣΟΚ, με ενδείξεις συσπείρωσης μετά το συνέδριο

Η άνοδος του ΠΑΣΟΚ αποδίδεται, σύμφωνα με τα ευρήματα, στο πρόσφατο συνέδριο του κόμματος και στη βελτίωση των δεικτών συσπείρωσης. Το κόμμα φαίνεται να σταθεροποιείται στη δεύτερη θέση, ενισχύοντας τη δυναμική του στο πολιτικό σκηνικό.

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει 26,4%, το ΠΑΣΟΚ 14,2%, ενώ ακολουθούν η Ελληνική Λύση (5,6%), το ΚΚΕ (5,1%) και η Πλεύση Ελευθερίας (4,7%). Το ποσοστό των αναποφάσιστων παραμένει υψηλό στο 19,5%, στοιχείο που αφήνει περιθώρια μεταβολών.


Βελτίωση για Τσίπρα και Καρυστιανού - Ρευστότητα στο πολιτικό τοπίο

Ιδιαίτερα χαμηλά καταγράφεται ο ΣΥΡΙΖΑ, με 3% στην πρόθεση ψήφου, γεγονός που επιβεβαιώνει τη συνεχιζόμενη κρίση επιρροής του κόμματος. Την ίδια στιγμή, τα μικρότερα κόμματα διατηρούν κατακερματισμένα ποσοστά, ενώ η δεξαμενή των αναποφάσιστων και των λοιπών επιλογών παραμένει σημαντική.

Σε ό,τι αφορά πιθανά νέα πολιτικά εγχειρήματα, το 11,1% δηλώνει πολύ πιθανό να στήριζε κόμμα υπό την Καρυστιανού και το 10,9% αντίστοιχα κόμμα του Αλέξη Τσίπρα, αν και τα ποσοστά της αρνητικής απάντησης παραμένουν κυρίαρχα και στις δύο περιπτώσεις.


Καταλληλότερος πρωθυπουργός - Προβάδισμα Μητσοτάκη με υψηλό «κανέναν»

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 31%, διατηρώντας διαφορά σχεδόν 20 μονάδων από τον Νίκο Ανδρουλάκη (12,3%). Ωστόσο, εντυπωσιακό είναι το εύρημα ότι το 34,2% των πολιτών απαντά «κανέναν».

Ακολουθούν ο Κυριάκος Βελόπουλος (4,8%), η Ζωή Κωνσταντοπούλου (4,3%), ο Δημήτρης Κουτσούμπας (3,4%) και άλλοι πολιτικοί αρχηγοί με χαμηλότερα ποσοστά, επιβεβαιώνοντας τη διάχυτη δυσπιστία προς το πολιτικό σύστημα.


ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μητσοτάκης για Δημογραφικό: «Παράθυρο» για νέο «Σπίτι μου» -  Έκτακτο βοήθημα σε οικογένειες με παιδιά τον Ιούνιο
Μητσοτάκης για Δημογραφικό: «Παράθυρο» για νέο «Σπίτι μου» - Έκτακτο βοήθημα σε οικογένειες με παιδιά τον Ιούνιο

Με συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό ξεκίνησε ο πρωθυπουργός τη συνέντευξη που παραχώρησε στο πλαίσιο του συνεδρίου «Δημογραφικό 2026»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY