- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΠΑΣΟΚ: Ο κ. Μητσοτάκης αποδεδειγμένα ζει στην εικονική πραγματικότητα
Η ατάκα του Κώστα Τσουκαλά για τα excel του «επιτελικού κράτους»
Ο Κώστας Τσουκαλάς, εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, ασκεί κριτική στα όσα έγραψε στο Facebook ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην κυριακάτικη ανασκόπησή του
«Ο κ. Μητσοτάκης αποδεδειγμένα ζει στην εικονική πραγματικότητα των excel του “επιτελικού κράτους”» αναφέρει σε δήλωσή του ο Κώστας Τσουκαλάς, εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ αφήνει αιχμές για τα όσα έγραψε στο Facebook ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Όπως υπογραμμίζει: «Αφού αρέσει στον πρωθυπουργό να παραθέτει νούμερα σχετικά με τις επιδόσεις του εξωδικαστικού μηχανισμού, μπορεί να μας πει πόσα δισεκατομμύρια είναι το αρρύθμιστο ιδιωτικό χρέος για να αξιολογήσουμε την επιτυχία της πολιτικής του;».
Και προσθέτει: «Γνωρίζει ότι οι εταιρείες διαχείρισης αρνούνται να εφαρμόσουν ακόμα και την κολοβή διάταξη για μείωση των επιβαρύνσεων στους δανειολήπτες του ελβετικού φράγκου; Προτίθεται να κάνει κάτι για αυτό;».
«Και τέλος γιατί αρνείται ιδεοληπτικά τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για επαναφορά της προστασίας της πρώτης κατοικίας, τον περιορισμό της ευθύνης των εγγυητών, τη ρύθμιση 120 δόσεων σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία και αυστηρές ποινές απέναντι στις καταχρηστικές συμπεριφορές των servicers;» συνεχίζει.
Και καταλήγει: «Και επειδή από τις προκατασκευασμένες κυριακάτικες αναρτήσεις απουσιάζει οτιδήποτε ενοχλεί την κυβέρνηση, θα θέλαμε να θέσουμε υπόψη του το εξής: Ο πρώην Πρόεδρος του ΣτΕ και πρώην Πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα κ. Κωνσταντίνος Μενουδάκος με δηλώσεις του στην εφημερίδα "Το Βήμα" και τη δημοσιογράφο Δήμητρα Κρουστάλλη αναφέρει συγκεκριμένα: “όταν είδα ποια πρόσωπα είχαν παγιδευτεί, σκέφτηκα ότι αυτή δεν είναι μια παρακολούθηση που μπορεί να οργανώσει μόνος του ένας ιδιώτης. Οι επιστήμονες της Αρχής μου εξήγησαν πόσο πολυδάπανη είναι η χρήση ενός λογισμικού σαν το Predator. Μου προκάλεσε μεγάλη εντύπωση η επιλογή των στόχων, αλλά και των μελών των οικογενειών”.
»Επιπλέον, υπογραμμίζει ότι πρώτη φορά εντοπίζει ευθεία άρνηση συμμόρφωσης σε απόφαση ανώτατου δικαστηρίου, αναφερόμενος στην απόφαση του ΣτΕ και την άρνηση της ΕΥΠ. Η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει στα ερωτήματα αυτά. Εκτός και αν ισχυρίζεται πως και ο κ. Μενουδάκος είναι μέρος της συνομωσίας που θέλει να τοξικοποιήσει την πολιτική ζωή και εξυπηρετεί τα συμφέροντα της αντιπολίτευσης».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ατάκα του Κώστα Τσουκαλά για τα excel του «επιτελικού κράτους»
Κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμού της
Προανήγγειλε νέες επενδύσεις σε AI, σχολεία, δορυφόρους και κινηματογράφο
«Να την κάνουμε ξανά να νιώσει αυτό που είναι πραγματικά»
Οι Andor, Διαμαντοπούλου και Schmit ζητούν νέα κοινωνική ατζέντα απέναντι στην απορρύθμιση
Η Διακήρυξη Σουμάν στο επίκεντρο των παρεμβάσεων για ειρήνη, ενότητα και ευρωπαϊκή προοπτική
Σκληρή σύγκρουση κυβέρνησης και Τσίπρα για τράπεζες, προμήθειες, δάνεια και capital controls
Ο πρωθυπουργός υπεραμύνθηκε της πολιτικής στα ελληνοτουρκικά
Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έπρεπε να εξαιρεθεί από την υπόθεση
Το μήνυμα του πρωθυπουργού για τα μεγάλα έργα στις υποδομές της πόλης
Τι αναφέρει στο πρώτο της μήνυμα
Πού οφείλεται η καθυστέρηση
Τι ώρα μπαίνουν τα λεφτά στα ΑΤΜ
Νέες παρεμβάσεις σε υγεία, πολιτική προστασία, καθαριότητα, ενέργεια και διαστημικές υποδομές
«Μέχρι στιγμής η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει εκτεταμένο πρόβλημα», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών
Η τουρκική κυβέρνηση καταθέτει νομοσχέδιο για τον καθορισμό θαλάσσιων ζωνών σε περιοχές του Αιγαίου και της Αν. Μεσογείου
Τι ανακοίνωσε για το ταμείο καινοτομίας για νέα φάρμακα
Κίνητρα για βελτίωση της παραγωγικότητας και πιο δίκαιη διάχυση του πλούτου
Συζήτηση με επίκεντρο τη Χάλκη, τους χριστιανούς της Μέσης Ανατολής και τις εξελίξεις στην ορθοδοξία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.