- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μαργαρίτης Σχοινάς για Ευρωπαϊκή Εισαγγελία: «Σαν να διαμαρτύρονται για τον καιρό όσοι αντιδρούν»
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης υπερασπίζεται τον ευρωπαϊκό του ρόλο - Μιλά για μεταρρυθμίσεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ
O Μαργαρίτης Σχοινάς υπερασπίζεται την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, τονίζει τις μεταρρυθμίσεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ και την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μαργαρίτης Σχοινάς, τοποθετήθηκε για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, υπερασπιζόμενος τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας και τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας.
Μιλώντας στη Μάρα Ζαχαρέα, ο Μαργαρίτης Σχοινάς ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «όσοι διαμαρτύρονται για την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία είναι σαν να διαμαρτύρονται για τον καιρό», υπογραμμίζοντας πως η ευρωπαϊκή ένταξη της Ελλάδας συνεπάγεται και αποδοχή συγκεκριμένων θεσμικών διαδικασιών.
Μαργαρίτης Σχοινάς για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Η ευρωπαϊκή επιλογή και οι παθογένειες
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης παραδέχθηκε ότι η υπόθεση «δεν περιποιεί τιμή για το υπουργείο», επισημαίνοντας ωστόσο ότι βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη παρεμβάσεις για τη διόρθωση των παθογενειών. «Απόδειξη ότι αλλάζουμε τα βασικά ώστε να διορθώσουμε αυτές τις παθογένειες», σημείωσε.
Αναφερόμενος στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, επικαλέστηκε τη γνωστή φράση του Κωνσταντίνου Καραμανλή από την τελετή του Ζαππείου, τονίζοντας ότι η Ελλάδα έχει επιλέξει να μοιραστεί στοιχεία της κυριαρχίας της στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποκομίζοντας σημαντικά οφέλη.
«Το να λέμε ότι απορρίπτουμε κάποια αποτελέσματα αυτής της κατάστασης, εμένα δεν με εκφράζει», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ερωτηθείς για την κριτική που έχει ασκηθεί από τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη προς την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, ο κ. Σχοινάς σημείωσε ότι στην ελληνική κοινωνία κυριαρχεί θετική στάση απέναντι στην Ευρώπη.
Όπως είπε, «όπως θυμάται ότι το 2015 μας έσωσε η Ευρώπη, έτσι και τώρα πιστεύω ότι υπάρχει η αντίληψη ότι τις ατέλειές μας ως κράτος, ως δομές, η Ευρώπη μας βοηθάει να τις διορθώσουμε».
Καταλήγοντας, υπογράμμισε ότι η ευρωπαϊκή παρέμβαση δεν λειτουργεί τιμωρητικά, αλλά βελτιωτικά: «Δεν μας χτυπάει με ένα φτυάρι στο κεφάλι, αλλά μας κάνει καλύτερους. Και αυτό πιστεύω ότι είναι συλλογικό και εθνικό συμφέρον».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Θα ενισχύουμε και θα δυναμώνουμε τον θεσμό της ναυαγοσωστικής κάλυψης», δήλωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας
Το έργο συνδέει τον ΠΑΘΕ με την Εγνατία Οδό
Με αφορμή τις νέες ρυθμίσεις που νομοθετήθηκαν
Τα δέκα συν ένα προγράμματα αφορούν όλους τους Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων
Στα 4,12 δισ. ευρώ το κόστος
«Εδωσα μια μάχη όχι για τον εαυτό μου αλλά και για τον Ελληνισμό», είπε για την περιπέτειά του με τις αλβανικές αρχές
Αυτοψίες σε έργα στα Φάρσαλα και τον Δομοκό
Το μήνυμα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στις νέες και τους νέους ανήμερα της ανακοίνωσης των βάσεων
Οι ισχυρισμοί για τις αμερικανικές αρχές
«Εδώ και δύο χρόνια δεν έχει γίνει καμία αύξηση», τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας
«Εγκαινιάζεται σήμερα ο Ε65 - Προχωρούν τα σιδηροδρομικά και οδικά έργα», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Στο επίκεντρο πληθωρισμός και γεωπολιτική αβεβαιότητα
Το μήνυμά του στους μαθητές μετά την ανακοίνωση των βάσεων των πανελληνίων
Πιάστηκα στην τσιμπίδα της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος
Η νέα εποχή των Ενόπλων Δυνάμεων
Η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο
Έδωσε συγχαρητήρια σε όλες και όλους τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων
Το σχόλιό του για τις διαμαρτυρίες σε επισκέψεις του
Εγκρίθηκαν εξοπλιστικά ύψους 4,2 δισ. ευρώ
Οι κάμερες θα λειτουργούν σε 24ώρη βάση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.