- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Στ. Θεοδωράκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λάθος στον τρόπο διαπραγμάτευσης
Συνέντευξη στην Ισπανική εφημερίδα La Vanguardia
Να λάβει τις αποφάσεις του για το ποιο δρόμο θέλει να διαλέξει, κάλεσε τον Πρωθυπουργό ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στην Ισπανική εφημερίδα «La Vanguardia».
«Ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να επιλέξει εάν θέλει να συμπορευθεί με την Ευρώπη ή με τα παρωχημένα μυαλά της Κυβέρνησής του. Δε μπορεί να ικανοποιήσει ταυτόχρονα και τους δύο» επισημαίνει.
«Ελπίζω να αποφασίσει να συμπορευθεί με την Ευρώπη και τη λογική, γιατί η άλλη οδός-η αντιευρωπαϊκή οδός-την οποία κάποιοι από το κόμμα του προτείνουν, οδηγεί στην καταστροφή της Ελλάδας», τονίζει ο Σταύρος Θεοδωράκης.
O επικεφαλής του Ποταμιού χαρακτηρίζει λανθασμένο τον τρόπο διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης. «Αντί να πάει στην Ευρώπη με μια λίστα μεταρρυθμίσεων-όπως προτείναμε- επέλεξε μια συνεχή πολιτική συζήτηση. Στο ένα Eurogroup μετά το άλλο, έχουν διεξαχθεί μόνο πολιτικές συζητήσεις και όχι τεχνικές επί συγκεκριμένων μεταρρυθμίσεων».
«Αυτό που λέμε εμείς είναι ότι πρέπει να τρέξουμε, ότι δεν έχουμε χρόνο. Θέλεις να πας στη Μαδρίτη και δεν πας με αεροπλάνο ή τρένο, αλλά επιλέγεις τα βουνά και επιπλέον λες στον κόσμο ότι αυτός είναι ο πιο σύντομος δρόμος. Αυτό είναι ανεπίτρεπτο» προσθέτει.
O Σταύρος Θεοδωράκης κατήγγειλε την παλαιοκομματική λογική των «δικών μας παιδιών» που ακολουθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. «Στον ΣΥΡΙΖΑ αρέσει πολύ το παλαιό σύστημα των κομμάτων, μόνο που τώρα θέλουν να διατάζουν αυτοί».
«Όπως οι προηγούμενοι, τοποθετούν τους δικούς τους στη δημόσιο τομέα, μέχρι και στα σχολεία. Και μόλις ανέθεσαν χωρίς διαγωνισμό ένα συμβόλαιο για την Άμυνα 500 εκατ. ευρώ, το μεγαλύτερο στρατιωτικό συμβόλαιο εδώ και χρόνια, όταν δίνουν μόνο 207 εκατ. προκειμένου να καταπολεμήσουν την ανθρωπιστική κρίση. Οι παλαιές προτεραιότητες των παλαιών κομμάτων. Τίποτε δεν έχει αλλάξει», τονίζει ο επικεφαλής του Ποταμιού.
Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη εδώ.
ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι δήλωσε η υπουργός Εργασίας για τις συμβάσεις
Νέος γύρος άγριας αντιπαράθεσης ανάμεσα στον υπουργό Υγείας και την Πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας με φόντο τη συνάντηση στην Αθηναϊκή Λέσχη
Ο υπουργός απάντησε στην κριτική για τις υποθέσεις φορολογικής απάτης
Ένα πάγιο αίτημα των πολιτών της περιοχής
Σχεδόν 600.000 κάτοικοι απέχουν περισσότερα από 20 χιλιόμετρα από τράπεζα
Σε δύο δόσεις οι πληρωμές
Είπαν κάτι που δεν έχουν πει ξανά;
Πότε θα γίνει η πρώτη πληρωμή
Έφτασε τα 165,4 δισ. ευρώ - Αυξήθηκε η κατανάλωση, αρνητικό το ποσοστό αποταμίευσης
Τα νέα διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια
Διεύρυνση των εισοδηματικών ορίων κατά 2.000 ευρώ και ειδική μέριμνα για τις τρίτεκνες οικογένειες
Θερμές ευχαριστίες της Εκκλησίας στον πρωθυπουργό για τη συμφωνία με την Αίγυπτο και τα κειμήλια
Τι ώρα μπαίνουν τα λεφτά στα ΑΤΜ
Συνολικά 33 πρόσωπα εμπλέκονται στην υπόθεση
Οι δύο περιφέρειες που συγκεντρώνουν πάνω από τις μισές επενδυτικές προτάσεις
Χωρίς τέλος το ράλι στο πετρέλαιο
Η ώρα που μπαίνουν τα χρήματα στα ΑΤΜ
Στο επίκεντρο συνδεσιμότητα, ενέργεια και Patriot
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.