Πολιτικη & Οικονομια

«Εάν δουλεύεις στην εστίαση, σε αφορά»: Η ανάρτηση Μητσοτάκη για τη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

O πρωθυπουργός αναφέρεται στις αλλαγές που φέρνει η νέα συλλογική σύμβαση στον επισιτισμό για 400.000 εργαζόμενους

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κυριάκος Μητσοτάκης
Μητσοτάκης: Η Ελλάδα ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα – Μην ταράζονται «επαγγελματίες ανησυχούντες» © ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

«Εάν δουλεύεις στην εστίαση, σε αφορά»: Η ανάρτηση Μητσοτάκη για τη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Στη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας στον κλάδο του επισιτισμού αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε βίντεο που «ανέβηκε» στους λογαριασμούς του στα social media.

«Εάν δουλεύεις στην εστίαση, αυτό το βίντεο σε αφορά. Κι αν δεν δουλεύεις στείλτο ε κάποιον φίλο ή φίλη που δουλεύει» αναφέρει στην αρχή ο πρωθυπουργός.

«Υπογράφηκε νέα συλλογική σύμβαση εργασίας στον επισιτισμό. Τι σημαίνει αυτό με απλά λόγια: αυξήσεις στους μισθούς σας, μιλάμε για αυξήσεις πάνω από 6% έως 25% στον κατώτατο μισθό», λέει αρχικά ο πρωθυπουργός και συνεχίζει αναφερόμενος στις αλλαγές που φέρνει η νέα σύμβαση στον κατώτατο μισθό: «Πλέον ο κατώτατος μισθός στην εστίαση διαμορφώνεται από 930 έως 1100 ευρώ, μαζί με επιδόματα έως 10% για εποχική δουλειά κι έως 15% για τουριστική εκπαίδευση».

Η εξέλιξη αυτή αφορά σε 400.000 εργαζομένους δηλαδή το 15% των μισθωτών στη χώρα.

«Αυτή είναι μόνο η αρχή. Με τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας που υπεγράφη μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων στηρίζουμε έμπρακτα τους εργαζόμενους στην εστίαση», καταλήγει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τουρκικό πολεμικό πλοίο
Αναβολή ψήφισης του τουρκικού νομοσχεδίου για τη Γαλάζια Πατρίδα: Στρατηγικός ελιγμός ή αλλαγή στρατηγικής;

Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.

Ολομέλεια της Βουλής
Η παροχολογία ως υποκατάστατο πολιτικής

Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY