- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Grexit μέσα στο επόμενο 12μηνο βλέπει το 48% των επενδυτών
Ανεβαίνει ο δείκτης δυσπιστίας για τις προθέσεις της κυβέρνησης
Έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη εντός του επόμενου 12μήνου προβλέπουν οι μισοί περίπου επενδυτές, σύμφωνα με έρευνα της γερμανικής ομάδας Sentix που δημοσιεύθηκε σήμερα.
Βάσει της έρευνας, που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 23 και 25 Απριλίου σε δείγμα 1.023 επενδυτών, ο δείκτης διάσπασης της ευρωζώνης για την Ελλάδα ανήλθε τον Απρίλιο στο 48,3% τον Απρίλιο.
Το ποσοστό αυτό είναι μεγαλύτερο από το 35,5%, που κατέγραψε η έρευνα τον Μάρτιο, κάτι που υποδηλώνει ότι ένας στους δύο επενδυτές αντιμετωπίζει με δυσπιστία τις δεσμεύσεις για παραμονή της Αθήνας στη ζώνη του ευρώ. «Οι μισοί περίπου από τους επενδυτές δεν φαίνονται να παίρνουν στα σοβαρά τις υποσχέσεις των Ευρωπαίων πολιτικών να επιδιώξουν το σενάριο της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη» είπε η Sentix σε ανακοίνωση.
Ο δείκτης για τη διάσπαση της ευρωζώνης ως συνόλου ανήλθε στο 49,0% τον Απρίλιο από το 36,8% τον Μάρτιο, λόγω των εκτιμήσεων ότι η Αθήνα θα εγκαταλείψει το ευρώ. Το ποσοστό αυτό είναι περίπου στα ίδια επίπεδα με την κορύφωση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη το 2012.
Ο δείκτης, ωστόσο, που μετρά το ρίσκο μετάδοσης υποχώρησε στο χαμηλό ρεκόρ του 26,1%, κάτι που σημαίνει ότι οι επενδυτές σε γενικές γραμμές δεν αναμένουν η ελληνική κρίση χρέους να επηρεάσει άλλες περιοχές της ευρωζώνης.
photo © ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι δήλωσε η υπουργός Εργασίας για τις συμβάσεις
Νέος γύρος άγριας αντιπαράθεσης ανάμεσα στον υπουργό Υγείας και την Πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας με φόντο τη συνάντηση στην Αθηναϊκή Λέσχη
Ο υπουργός απάντησε στην κριτική για τις υποθέσεις φορολογικής απάτης
Ένα πάγιο αίτημα των πολιτών της περιοχής
Σχεδόν 600.000 κάτοικοι απέχουν περισσότερα από 20 χιλιόμετρα από τράπεζα
Σε δύο δόσεις οι πληρωμές
Είπαν κάτι που δεν έχουν πει ξανά;
Πότε θα γίνει η πρώτη πληρωμή
Έφτασε τα 165,4 δισ. ευρώ - Αυξήθηκε η κατανάλωση, αρνητικό το ποσοστό αποταμίευσης
Τα νέα διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια
Διεύρυνση των εισοδηματικών ορίων κατά 2.000 ευρώ και ειδική μέριμνα για τις τρίτεκνες οικογένειες
Θερμές ευχαριστίες της Εκκλησίας στον πρωθυπουργό για τη συμφωνία με την Αίγυπτο και τα κειμήλια
Τι ώρα μπαίνουν τα λεφτά στα ΑΤΜ
Συνολικά 33 πρόσωπα εμπλέκονται στην υπόθεση
Οι δύο περιφέρειες που συγκεντρώνουν πάνω από τις μισές επενδυτικές προτάσεις
Χωρίς τέλος το ράλι στο πετρέλαιο
Η ώρα που μπαίνουν τα χρήματα στα ΑΤΜ
Στο επίκεντρο συνδεσιμότητα, ενέργεια και Patriot
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.