- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
FAZ: Ο Τσίπρας παρακαλά τη Μέρκελ για χρήματα από το τηλέφωνο
Εκτεταμένη δημοσιότητα για τη χθεσινή επικοινωνία με το Βερολίνο
Εκτεταμένη δημοσιότητα δίνει ο γερμανικός Τύπος στη χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ, αλλά και του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμπ.
«Ο Τσίπρας παρακαλά τη Μέρκελ για χρήματα από το τηλέφωνο» αναφέρει χαρακτηριστικά η Frankfurter Allgemeine Zeitung, συνεχίζοντας με το ερώτημα: «Έχουν ήδη τελειώσει τα χρήματα της Αθήνας;». Και σε αυτό το άρθρο γίνεται λόγος για τις επικρίσεις που δέχθηκε ο κ. Βαρουφάκης κατά τη σύνοδο στη Ρίγα την Παρασκευή.
Αν και οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να διατηρήσουν μια σταθερή επικοινωνία ώστε να επιτευχθεί άμεσα μια αμοιβαία επωφελής λύση, τόσο η Die Zeit όσο και η Die Welt επισημαίνουν το σχόλιο ενός ευρωπαίου διπλωμάτη, ο οποίος χαρακτήρισε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα «περισσότερο από δραματική».
H Die Zeit επίσης τονίζει ότι, σύμφωνα με τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, η πλειονότητα των Ελλήνων τάσσεται υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρώ.
Εξάλλου η Die Welt σημειώνει στο άρθρο της ότι, καθώς κορυφώνεται η κρίση στην Ελλάδα, δεν θεωρούνται πλέον ταμπού σκέψεις για ένα Σχέδιο Β’, το οποίο θα μπορούσε να περιλαμβάνει ακόμη και μια Grexit. Αν και υπογραμμίζει ότι κάτι τέτοιο δεν συζητήθηκε κατά την άτυπη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών στη Ρίγα της Λετονίας την Παρασκευή.
Παράλληλα, η εφημερίδα αναφέρεται και στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, λέγοντας ότι στην Αθήνα υπάρχουν σκέψεις για αντικατάστασή του.
Από την πλευρά του, το γερμανικό περιοδικό Spiegel στο άρθρο στον ιστότοπό του για τη συνομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού με τη Γερμανίδα καγκελάριο, αναφέρει ότι η κ. Μέρκελ είχε επισημάνει στον κ. Τσίπρα και στη διάρκεια της συνάντησης τους την προηγούμενη εβδομάδα στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της ΕΕ για το μεταναστευτικό ότι πρέπει να αποφευχθεί «μια καταστροφική χρεοκοπία» της Ελλάδας. Επίσης, του είχε τονίσει ότι γι’ αυτό τον λόγο η Αθήνα θα πρέπει να εκπληρώσει τις μεταρρυθμίσεις στις οποίες έχει δεσμευθεί.
photo © ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/Andrea Bonetti
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν κάνεις συμπαράταξη με τον εαυτό σου» δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής
Η απόφαση αφορά περίπου 350 χιλιάδες δανειολήπτες και όλα τα Funds που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα
Ποιοι μένουν αυτομάτως εκτός
Πώς το κόμμα ακολουθεί τη στρατηγική της αυτοϋπονόμευσης
Με εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη
«Αμφισβητώ αν το επικοινωνιακό χάρισμα του Τσίπρα μπορεί να προκαλέσει την αλλαγή που χρειάζεται η κοινωνία» πρόσθεσε
Ποιες ημερομηνίες «κλειδώνουν», η εισήγηση του ΔΣ του ΕΦΚΑ
Δίμηνη προθεσμία στην Επιτροπή Αναθεώρησης
Τι ισχύει για τις οικογένειες με νέο εξαρτώμενο τέκνο
Ποιοι είναι οι δικαιούχοι
Όσα είπε η υπουργός Παιδείας για τις Πανελλήνιες και τους ψυχολόγους στα σχολεία
Ποιες είναι οι βασικές προϋποθέσεις που λειτουργούν ως «κόφτες»
«Ξεφύλλιζε παρακολουθήσεις στο Μαξίμου», υποστήριξε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας
Τι είπε για το ενδεχόμενο συνεργασίας με ΕΛΑΣ και Βαρουφάκη
11+1 ερωτήσεις και απαντήσεις για το νέο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Συζήτησαν για ανταγωνιστικότητα και επενδύσεις σε άμυνα και τεχνολογία
Τα πέντε βήματα για την εγγραφή στη νέα πλατφόρμα του προγράμματος «Νταντάδες της Γειτονιάς»
Επτακομματική Βουλή βγάζει η μέτρηση - Εκτός μένουν Λατινοπούλου, Βαρουφάκης, Νίκη και ΣΥΡΙΖΑ
Η ανακοίνωση της «Πρωτοβουλίας κατά του Αντισημιτισμού»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.