- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Συγγνώμη Ανδρουλιδάκη στον Νίκο Μωραΐτη για παλαιότερη ανάρτηση
H αντιπαράθεση αφορούσε την εποχή Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ
Συγγνώμη Ανδρουλιδάκη στον Νίκο Μωραΐτη για παλαιότερη ανάρτηση
Ο στιχουργός Νίκος Μωραΐτης γνωστοποίησε με ανάρτησή του ότι ο δημοσιογράφος Γιάννης Ανδρουλιδάκης απέσυρε παλαιότερη ανάρτησή του σε βάρος του και προχώρησε σε δημόσια συγγνώμη, αναγνωρίζοντας ότι οι χαρακτηρισμοί που είχαν διατυπωθεί βασίζονταν σε παραπληροφόρηση.
Στην ανάρτησή του, ο Νίκος Μωραΐτης αναφέρει ότι πέρυσι ο δημοσιογράφος είχε δημοσιεύσει μία ιδιαίτερα προσβλητική ανάρτηση σε βάρος του. Όπως σημειώνει, σήμερα η ανάρτηση αυτή αποσύρεται και συνοδεύεται από δημόσια συγγνώμη, με τον ίδιο τον δημοσιογράφο να αναφέρει ότι είχε παραπληροφορηθεί.
Ο στιχουργός επισημαίνει ότι η πράξη αυτή έχει για τον ίδιο μια ιδιαίτερη σημασία, κυρίως επειδή επιβεβαιώνει —όπως γράφει— την αυτονόητη στάση ότι, έχοντας εργαστεί στο ραδιόφωνο από την ηλικία των 19 ετών, δεν θα μπορούσε ποτέ να πάρει θέση εναντίον εργαζομένων στον χώρο.
Στην ίδια ανάρτηση σημειώνει επίσης ότι η αντίληψή του για τα πράγματα δεν είναι εκδικητική. Όπως αναφέρει, δεν τον αφορά η επιμονή σε μια δικαστική αποζημίωση, αλλά τον ενδιαφέρει μόνο η αποκατάσταση της τιμής του. Υπογραμμίζει ότι, όταν κάποιος έχει φερθεί ακέραια, έρχεται κάποια στιγμή και η δικαίωση, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει λόγος για θριαμβολογία και ότι η εξέλιξη αυτή αποτελεί απλώς, όπως γράφει, «την επιστροφή στην αλήθεια».
Στην ανάρτησή του ο Νίκος Μωραΐτης δημοσιοποίησε και το πλήρες κείμενο της επανόρθωσης που ανήρτησε ο δημοσιογράφος Γιάννης Ανδρουλιδάκης.
Στο κείμενο αυτό, ο δημοσιογράφος αναφέρει ότι τον Μάρτιο του 2025 είχε δημοσιεύσει μια ανάρτηση που στρεφόταν εναντίον του στιχουργού, τονίζοντας ότι την προσωπικότητά του τη σέβεται. Παραδέχεται όμως ότι η συγκεκριμένη ανάρτηση ξεπερνούσε τα όρια της πολιτικής κριτικής και αντιπαράθεσης, καθώς επεκτεινόταν σε προσωπικούς χαρακτηρισμούς και ισχυρισμούς.
Όπως σημειώνει, οι ισχυρισμοί αυτοί αποτελούσαν προϊόν παραπληροφόρησης, ενώ οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποιήθηκαν υπήρξαν αδικαιολόγητα προσβλητικοί. Προσθέτει ακόμη ότι οι εικασίες χωρίς τεκμηρίωση δημιουργούν τοξικό κλίμα στον δημόσιο λόγο και είναι απαραίτητο να αποφεύγονται.
Για τον λόγο αυτό, αναφέρει ότι οφείλει να αποσύρει τους χαρακτηρισμούς εκείνης της ανάρτησης και να δηλώσει ότι ο Νίκος Μωραΐτης ουδέποτε συντόνισε επιθέσεις εναντίον του ραδιοφωνικού σταθμού 105,5 Στο Κόκκινο, όπως ανακριβώς είχε ισχυριστεί.
Στην ίδια δήλωση επισημαίνει ότι, αντίθετα, ο ίδιος ο στιχουργός υπήρξε θύμα αντίστοιχων επιθέσεων από τους ίδιους διαδικτυακούς λογαριασμούς.
Ο δημοσιογράφος καταλήγει ζητώντας συγγνώμη για το περιεχόμενο της συγκεκριμένης ανάρτησης, σημειώνοντας ότι αποτέλεσε —όπως γράφει— το αδικαιολόγητο αποτέλεσμα λανθασμένης ενημέρωσης αλλά και της φόρτισης που είχε προκληθεί από τις επιθέσεις που είχαν δεχθεί οι εργαζόμενοι του σταθμού.
Σύμφωνα με εκείνα τα δημοσιεύματα, η ανάρτηση του δημοσιογράφου είχε αποδώσει στον στιχουργό δήλωση σύμφωνα με την οποία «από Δευτέρα στο Κόκκινο ξεκινάει αποπαρασίτωση», ισχυρισμός που αργότερα ο ίδιος αναγνώρισε ως ανακριβή.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι παρεμβάσεις για πιο άνετες μετακινήσεις - Έργα αναβάθμισης σε Μετρό, Ηλεκτρικό και συρμούς
Η υπουργός Εργασίας ανοίγει τα χαρτιά της στην εκπομπή Face 2 Face - Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη
«Η Νέα Αριστερά δεν κατάφερε να διαμορφώσει ένα σαφές πολιτικό στίγμα»
Δεν θυμάμαι τόσα στελέχη να τινάζουν στον αέρα τα κόμματά τους με αντάλλαγμα μια θέση σε ένα κόμμα στο οποίο για τους περισσότερους ο ρόλος τους θα είναι αυτός των παιδιών για τα θελήματα
Το πρόγραμμα απασχόλησης επεκτείνεται για πρώτη φορά και στις Περιφέρειες
«Ανησυχία για πιθανή αλλαγή στρατηγικής της Χαμάς» σημειώνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Κυριαρχία των κινεζικών πλατφορμών χαμηλού κόστους - Επιβολή τέλους από τον Ιούλιο
«Ο κ. Τσίπρας προσέρχεται στο πολιτικό σκηνικό με το σύνολο των πεπραγμένων του» σημείωσε
Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας για την επίσκεψή του στο Κέντρο Υγείας της περιοχής
Στο έκτο και τελευταίο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Στο Χιλιοστό»
Ενώ υπενθύμισε τη ρύθμιση για την προσωπική διαφορά που αφορά περισσότερους από 630.000 συνταξιούχους
«Τον μισθό μια χαρά τον εισέπραττε», δήλωσε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην κατάσταση ασφάλειας στη Μέση Ανατολή
Στο 2ο Συνέδριο «Ελλάδα 2030», ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρίστος Δήμας
Αυξημένος ο αριθμός των πολιτών που επιλέγουν να κλείνουν ραντεβού μέσω του νέου συστήματος
Ο ΥΠΕΞ εξέφρασε τη διαρκή στήριξη της Ελλάδας προς το πατριαρχείο Ιεροσολύμων και τα πρεσβυγενή πατριαρχεία
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αποκλείει το σενάριο του «μοναχικού λύκου» στην Κρήτη
Η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου
Αρμόδιος για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις
Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν φύγετε για διακοπές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.