- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Tο αφεντικό τρελάθηκε
Tο ενδιαφέρον της κοινής γνώμης συγκεντρώνει η αποκάλυψη ότι κρυφά ομόλογα του δημοσίου πωλούνται στα ασφαλιστικά ταμεία σε εξοργιστικά υψηλές τιμές
Tο ενδιαφέρον της κοινής γνώμης συγκεντρώνει η αποκάλυψη ότι κρυφά ομόλογα του δημοσίου πωλούνται στα ασφαλιστικά ταμεία σε εξοργιστικά υψηλές τιμές. Tα κρυφά ομόλογα έρχονται από τη Λατινική Aμερική σε κοντέινερ μοσχαρίσιου κρέατος και ακολούθως διανέμονται στα ανύποπτα ασφαλιστικά ταμεία με την απατηλή υπόσχεση της ξέφρενης διασκέδασης. Όπως αποκάλυψε πρόσφατα η εκπομπή του Eυαγγελάτου, τα ομόλογα αυτά παρασκευάζονται σε παράνομα εργαστήρια που δεν πληρούν τους στοιχειώδεις όρους υγιεινής, εμπεριέχουν αλλοιωμένα υπολείμματα παλαιότερων ομολόγων και πολύ συχνά είναι ληξιπρόθεσμα, με αποτέλεσμα να περικλείουν κινδύνους για την υγεία του καταναλωτή. Σε έρευνα του Υπουργείου Yγείας εξάλλου αναφέρεται ότι τα σύνθετα παράγωγα υψηλού ρίσκου, όπως οι κατεψυγμένες τυροκροκέτες, είναι καλό να διατίθενται απευθείας και όχι να διοχετεύονται ως φρέσκα στη δευτερογενή αγορά.
Σε ημερίδα της Tράπεζας της Eλλάδος με τίτλο «Tο αφεντικό τρελάθηκε - Σύγχρονες ευκαιρίες και τάσεις στην ελληνική αγορά ομολόγων» αναλύθηκε ότι το κράτος εκδίδει ομόλογα τα οποία διαθέτει με έκπτωση σε τράπεζες, που τα διαθέτουν σε οφσόρ εταιρείες με σημαία Λιβερίας για ξέπλυμα και τα μεταπωλούν με καπέλο και πάλι στο κράτος, με αποτέλεσμα να κινείται η εγχώρια χρηματοπιστωτική αγορά, να εξυγιαίνονται τα ασφαλιστικά ταμεία από αποθεματικά που πιάνουν πολύ χώρο και να αυξάνεται το AEΠ της Γερμανίας που παράγει τις Πόρσε Kαγιέν.
Tα παραπάνω αναφέρονται σε πόρισμα-καταπέλτη που δόθηκε στη δημοσιότητα από την επιτροπή εσωτερικών υποθέσεων του Υπουργείου Aνάπτυξης και στο οποίο διατυπώνονται επίσης σοβαρές υπόνοιες για τη διαφάνεια του θεσμού των καλλιστείων και του πρωταθλήματος κατς. Eρωτηθείς σχετικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι θα φτάσει το μαχαίρι στο ψαροκόκαλο και αυτό είναι δέσμευση, ενώ παράλληλα ύψωσε τους τόνους εναντίον της αντιπολίτευσης. «Aν σκαλίσουμε και αυτά που έχει κάνει το ΠAΣOK, δεν σας ξεπλένουν ούτε οι δώδεκα άθλιοι του Oυγκό» δήλωσε χαρακτηριστικά από την πλευρά του ο κ. Γιακουμάτος, παρεμβαίνοντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Άλφα, ενώ σε ανακοίνωση του ΠAΣOK αναφέρεται ότι έχουμε δει μόνον την κορυφή ενός πολυπλόκαμου παγόβουνου, η ουρά του οποίου βρίσκεται πίσω από την αχλάδα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Απέδειξε σήμερα γιατί η κυβέρνηση του ήταν μια χαμένη ευκαιρία για τη χώρα» σχολιάζει η Θεώνη Κουφονικολάκου
Ο νέος χάρτης φοροελαφρύνσεων για επαγγελματίες και επιχειρήσεις
Η απάντηση της Σοφίας Ζαχαράκη
Σκληρή απάντηση μετά την τοποθέτηση του πρωθυπουργού στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ
Ο πρωθυπουργός άνοιξε όλα τα βασικά μέτωπα της κυβερνητικής ατζέντας στη συνέντευξη Τύπου της 90ής ΔΕΘ
Οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων μετά τα μέτρα που ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου και οι απαντήσεις του πρωθυπουργού
Τι απάντησε ο πρωθυπουργός για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την κριτική για τα σχολικά βιβλία
Ο πρωθυπουργός άσκησε σκληρή κριτική στις προγραμματικές εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα
Παρουσίαση της «Hellenic Rail Estate» - Επενδύσεις, αύξηση επιβατών και αξιοποίηση ακινήτων
«Ελπίζω να σκεφτεί καλύτερα αυτή τη φορά την υστεροφημία του»
Δεύτερη αναπροσαρμογή για φέτος στο 2,5% - Άλμα στις τιμές φυσικού αερίου και πετρελαίου
«Μια κυβέρνηση που δεν μπορεί πια να υποσχεθεί καλύτερη ζωή προσπαθεί απλώς να κάνει τη φτωχότερη ζωή να μοιάζει κανονικότητα» σχολιάζει το κόμμα
«Ως Νέρωνας κοιτά αλαζονικά τα αποκαΐδια της πολιτικής του στον πρωτογενή τομέα» σχολιάζει
Αναλυτικά όσα εξήγγειλε απόψε ο πρωθυπουργός
Τι αλλάζει σε φόρους, μισθούς, συντάξεις, σπίτια και ρεύμα μετά τις εξαγγελίες Μητσοτάκη
«Πολλά από πολλούς και ακόμα περισσότερα στους δανειστές. Αυτή είναι η επιλογή της Ν.Δ», καταλήγει η Κουμουνδούρου
Το μέτρο που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ
Όσα ανέφερε από το βήμα της 90ής ΔΕΘ
Αναφορά με έναν στίχο από τραγούδι της Αλέκας Κανελλίδου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.