Πολιτικη & Οικονομια

Πλήρη αποκατάσταση της λειτουργίας της ΕΡΤ ζητά το ΚΚΕ

Με κατάθεση τροπολογίας

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
95043-190919.JPG

Τροπολογία κατέθεσε το ΚΚΕ στο σχέδιο νόμου «Ρυθμίσεις θεμάτων Δημόσιου Ραδιοτηλεοπτικού φορέα, Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση Ανώνυμη Εταιρεία και τροποποίηση του άρθρου 48 του ν. 2190/1920 και άλλες διατάξεις».

Το ΚΚΕ καταθέτει την τροπολογία με σκοπό, όπως τονίζει, την πλήρη αποκατάσταση της λειτουργίας της ΕΡΤ ΑΕ και σε όλο το εύρος των δραστηριοτήτων της, καθώς επίσης και την πλήρη αποκατάσταση του απολυμένου προσωπικού της ΕΡΤ ΑΕ, χωρίς διαχωρισμούς, ακριβώς όπως είχαν στις 11.6.2013, θεωρώντας ότι ουδέποτε καταργήθηκε νόμιμα η ΕΡΤ ΑΕ και οι θυγατρικές της.

Στην αιτιολογική έκθεση αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι το σχέδιο “όχι μόνο δεν ανταποκρίνεται στην ανάγκη δημιουργίας μιας κρατικής ραδιοτηλεόρασης, που θα υπηρετεί πραγματικά την ενημέρωση και ψυχαγωγία του λαού, αλλά αντίθετα διατηρεί τη λειτουργία μιας απόλυτα ελεγχόμενης απ’ την εκάστοτε κυβέρνηση ραδιοτηλεόρασης”.

Υπογραμμίζει ότι με το εισαγόμενο προς συζήτηση ν/σ δεν υπάρχει πλήρης αποκατάσταση και επαναλειτουργία του συνόλου των λειτουργιών της ΕΡΤ ΑΕ, όπως αυτές υπήρχαν στις 11.6.2013. Η πλήρης επαναλειτουργία της ΕΡΤ ΑΕ με τις δραστηριότητες που είχε στις 11.6.2013 παραπέμπεται στις καλένδες, αν δεν αποκλείεται, καθώς αφήνεται να αποφασιστεί από το νέο Δ.Σ. της εταιρίας, ποιες δραστηριότητες και πότε θα ασκήσει η εταιρία και μάλιστα στα πλαίσια ισοσκελισμένων προϋπολογισμών. Επίσης, τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι δεν ξεκαθαρίζεται η επαναφορά του συνόλου των περιουσιακών στοιχείων που ανήκαν στην ΕΡΤ ΑΕ και στις θυγατρικές της και που μεταβιβάστηκαν στο Δημόσιο, και ορισμένα εξ αυτών στη ΝΕΡΙΤ ΑΕ, όπως και η επαναφορά στην ΕΡΤ ΑΕ του περιεχομένου του ειδικού λογαριασμού, που περιέχει τα χρηματικά διαθέσιμα της καταργηθείσας ΕΡΤ.

photo © ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΘ: Η έκθεση που μεγάλωσε μαζί με τη Θεσσαλονίκη
ΔΕΘ: Η έκθεση που μεγάλωσε μαζί με τη Θεσσαλονίκη

Από τα πρώτα περίπτερα του 1926 και τη μεταπολεμική έκρηξη έως τη σημερινή οικονομική και πολιτική σκηνή της χώρας, η ΔΕΘ συμπληρώνει έναν αιώνα ζωής και ετοιμάζεται για το μέλλον

Ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στα εγκαίνια της 90ης ΔΕΘ
Πελάτες, όχι πολίτες: Η ΔΕΘ ως ετήσια τελετουργία συναλλαγής κυβέρνησης και ψηφοφόρων

Ο «πελάτης» αξιολογεί τη σχέση του με την εξουσία με βάση το προσωπικό όφελος. Ο «πολίτης» ενδιαφέρεται και για πράγματα που δεν μεταφράζονται άμεσα σε ευρώ στην τσέπη του

Θεσσαλονίκη
Πώς η Θεσσαλονίκη προσελκύει επισκέπτες 12 μήνες τον χρόνο

Με αιχμή τον συνεδριακό, γαστρονομικό, πολιτιστικό και ιαματικό τουρισμό, η Θεσσαλονίκη αξιοποιεί τη θέση της και εξελίσσεται σε έναν ολοκληρωμένο διεθνή προορισμό

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY