Πολιτικη & Οικονομια

Νίκος Ανδρουλάκης: Μεγάλη ήττα του παρακράτους η απόφαση για το Predator

Συνέντευξη Τύπου για την απόφαση για το Predator - Φέρνει έρευνα για κατασκοπεία και νέες πολιτικές αιχμές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O Νίκος Ανδρουλάκης
©ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

O Ν.Ανδρουλάκης μιλά για δικαίωση - Και νέα έρευνα για κατασκοπεία στο Predator.

Η σημερινή απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου για την υπόθεση του Predator συνιστά «μια ακόμη δικαίωση» στον τετραετή αγώνα που, όπως τονίζει, δίνει αταλάντευτα ο Νίκος Ανδρουλάκης. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής υπενθυμίζει ότι η εξέλιξη αυτή αποτελεί αποτέλεσμα της μηνυτήριας αναφοράς που είχε καταθέσει στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου τον Ιούλιο του 2022.

Κάνει λόγο για «μεγάλη ήττα του παρακράτους», αποδίδοντας ευθέως ευθύνες στο «σύστημα Μαξίμου» και προσωπικά στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Παράλληλα, ο Νίκος Ανδρουλάκης στρέφει τα βέλη του και προς την ηγεσία της Δικαιοσύνης, επισημαίνοντας ότι είχαν αρχειοθετηθεί σοβαρές πτυχές της υπόθεσης.

Παραβίαση δικαιωμάτων - Ζητήματα εθνικής ασφάλειας σύμφωνα με το Νίκο Ανδρουλάκη

Στη δήλωσή του, ο κ. Ανδρουλάκης υπογραμμίζει ότι η υπόθεση Predator δεν συνιστά μόνο κατάφωρη παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου, αλλά και σοβαρό ζήτημα εθνικής ασφάλειας. Όπως σημειώνει, τέθηκε υπό παρακολούθηση η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων, με αποτέλεσμα ευαίσθητο υλικό να περιέλθει σε «άγνωστους τρίτους».

Με τη νέα δικαστική απόφαση, ο φάκελος διαβιβάζεται εκ νέου στην Εισαγγελία για περαιτέρω έρευνα, η οποία, μεταξύ άλλων αδικημάτων, θα εξετάσει και το ενδεχόμενο κατασκοπείας.

Αιχμές για σιωπή θυμάτων και κατηγορίες για συγκάλυψη

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στα «δεκάδες θύματα» των παράνομων παρακολουθήσεων. Όπως υποστηρίζει, υπουργοί και αξιωματούχοι που είχαν πολιτικό και θεσμικό καθήκον να λειτουργήσουν ως μηνυτές, μάρτυρες και διώκτες, επέλεξαν τη σιωπή και «συνέργησαν στη συγκάλυψη».

Τονίζει ακόμη ότι, παρά τις «παραινέσεις» να εγκαταλείψει τη μάχη επειδή «κούρασε» ή «δεν αφορά πια», δεν σκέφτηκε ούτε στιγμή να υποστείλει τη σημαία της πολιτικής και νομικής του διαδρομής.

Επόμενος σταθμός, το ΕΔΔΑ

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ξεκαθαρίζει ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί «μέχρις ότου λογοδοτήσουν όλοι οι πρωταγωνιστές αυτής της σκοτεινής υπόθεσης». Όπως αναφέρει, επόμενος σταθμός είναι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, προκειμένου να διασφαλιστεί η συμμόρφωση της κυβέρνησης με την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας.

Κλείνοντας, καλεί εκ νέου τον πρωθυπουργό να δώσει εντολή στην ΕΥΠ - Να εκτελέσει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, κατηγορώντας τον ότι με τις επιλογές του εξέθεσε τη χώρα και τραυμάτισε τους θεσμούς, τη διάκριση των εξουσιών και το κράτος δικαίου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY