- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Νίκος Ανδρουλάκης: Μεγάλη ήττα του παρακράτους η απόφαση για το Predator
Συνέντευξη Τύπου για την απόφαση για το Predator - Φέρνει έρευνα για κατασκοπεία και νέες πολιτικές αιχμές
O Ν.Ανδρουλάκης μιλά για δικαίωση - Και νέα έρευνα για κατασκοπεία στο Predator.
Η σημερινή απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου για την υπόθεση του Predator συνιστά «μια ακόμη δικαίωση» στον τετραετή αγώνα που, όπως τονίζει, δίνει αταλάντευτα ο Νίκος Ανδρουλάκης. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής υπενθυμίζει ότι η εξέλιξη αυτή αποτελεί αποτέλεσμα της μηνυτήριας αναφοράς που είχε καταθέσει στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου τον Ιούλιο του 2022.
Κάνει λόγο για «μεγάλη ήττα του παρακράτους», αποδίδοντας ευθέως ευθύνες στο «σύστημα Μαξίμου» και προσωπικά στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Παράλληλα, ο Νίκος Ανδρουλάκης στρέφει τα βέλη του και προς την ηγεσία της Δικαιοσύνης, επισημαίνοντας ότι είχαν αρχειοθετηθεί σοβαρές πτυχές της υπόθεσης.
Παραβίαση δικαιωμάτων - Ζητήματα εθνικής ασφάλειας σύμφωνα με το Νίκο Ανδρουλάκη
Στη δήλωσή του, ο κ. Ανδρουλάκης υπογραμμίζει ότι η υπόθεση Predator δεν συνιστά μόνο κατάφωρη παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου, αλλά και σοβαρό ζήτημα εθνικής ασφάλειας. Όπως σημειώνει, τέθηκε υπό παρακολούθηση η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων, με αποτέλεσμα ευαίσθητο υλικό να περιέλθει σε «άγνωστους τρίτους».
Αιχμές για σιωπή θυμάτων και κατηγορίες για συγκάλυψη
Ιδιαίτερη αναφορά κάνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στα «δεκάδες θύματα» των παράνομων παρακολουθήσεων. Όπως υποστηρίζει, υπουργοί και αξιωματούχοι που είχαν πολιτικό και θεσμικό καθήκον να λειτουργήσουν ως μηνυτές, μάρτυρες και διώκτες, επέλεξαν τη σιωπή και «συνέργησαν στη συγκάλυψη».
Τονίζει ακόμη ότι, παρά τις «παραινέσεις» να εγκαταλείψει τη μάχη επειδή «κούρασε» ή «δεν αφορά πια», δεν σκέφτηκε ούτε στιγμή να υποστείλει τη σημαία της πολιτικής και νομικής του διαδρομής.
Επόμενος σταθμός, το ΕΔΔΑ
Ο Νίκος Ανδρουλάκης ξεκαθαρίζει ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί «μέχρις ότου λογοδοτήσουν όλοι οι πρωταγωνιστές αυτής της σκοτεινής υπόθεσης». Όπως αναφέρει, επόμενος σταθμός είναι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, προκειμένου να διασφαλιστεί η συμμόρφωση της κυβέρνησης με την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας.
Κλείνοντας, καλεί εκ νέου τον πρωθυπουργό να δώσει εντολή στην ΕΥΠ - Να εκτελέσει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, κατηγορώντας τον ότι με τις επιλογές του εξέθεσε τη χώρα και τραυμάτισε τους θεσμούς, τη διάκριση των εξουσιών και το κράτος δικαίου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποιοι συνταξιούχοι πληρώνονται
Πότε αναμένεται η πρώτη πληρωμή
Η νέα αύξηση θα εφαρμοστεί από την 1η Απριλίου
Το ιστορικό των αυξήσεων και το πλέγμα μέτρων για την ενίσχυση του εισοδήματος
Το μήνυμα της Αμερικανίδας πρέσβειρας για την 25η Μαρτίου
Το μήνυμα που έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά την ολοκλήρωση της μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης
«Η Ελλάδα προχωρά μπροστά παρά τις δυσκολίες»
«Χρόνια πολλά για τη μεγάλη διπλή εορτή της 25ης Μαρτίου και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου!»
Τι ισχύει με την προσαύξηση, ποιοι τη δικαιούνται
«Η χώρα είναι προετοιμασμένη να ανταπεξέλθει στο κλίμα διεθνούς αστάθειας», τονίζει ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και πρόεδρος του Eurogroup
Στην εισήγησή του στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας της ΚΟΕΣ
Στόχος είναι να ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες προετοιμασίες, συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς εξοπλισμού
«Ο κόσμος είναι οργισμένος και κάθε μέρα οργίζεται και περισσότερο με αυτά που βλέπει»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξηγεί γιατί δεν προκρίθηκε η μείωση του ΕΦΚ
Σύμφωνα με σχετική έκθεση της Κομισιόν
Μετά την παραίτηση Χαρίτση
Δεν παραιτείται από βουλευτής
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του Γιώργου Φλωρίδη για τις συνθήκες στην αίθουσα που ξεκίνησε η δίκη των Τεμπών
Με βάση ποια κριτήρια αξιολογείται η αίτηση στην πλατφόρμα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.