- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ταξί vs Κυρανάκη: ρήξη στη διαπραγμάτευση – Απειλούν με κινητοποιήσεις μέσα στο καλοκαίρι
Άκαρπη η συνάντηση με το Υπουργείο – ΣΑΤΑ: «Ύστατη ελπίδα το Μαξίμου, έρχονται νέες δράσεις»
Οι οδηγοί ταξί προειδοποιούν με κλιμάκωση κινητοποιήσεων ενόψει τουριστικής περιόδου μετά το ναυάγιο των συνομιλιών
Σε υψηλούς τόνους πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (17/2) η συνάντηση εκπροσώπων των οδηγών ταξί με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταφορών Κωνσταντίνο Κυρανάκη, κατά την πρώτη ημέρα της τριήμερης απεργίας του κλάδου.
Η συζήτηση ολοκληρώθηκε χωρίς αποτέλεσμα για τα ταξί, με το ΣΑΤΑ να προειδοποιεί για «μαραθώνιο» κινητοποιήσεων και πιθανές δράσεις ακόμη και στην έναρξη της τουριστικής περιόδου.
Αποχωρώντας από το Υπουργείο, ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θύμιος Λυμπερόπουλος δήλωσε ότι ο κλάδος «περιμένει πλέον κάτι από το Μέγαρο Μαξίμου ως ύστατη ελπίδα», σύμφωνα με την ΕΡΤ.
Τα αιτήματα των οδηγών ταξί για την ηλεκτροκίνηση και το νομοσχέδιο
Κεντρικό σημείο τριβής αποτελεί η υποχρεωτική μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση. Η ισχύουσα ρύθμιση προβλέπει ότι από το 2026 όσα ταξί αντικαθίστανται με νέα οχήματα θα πρέπει να είναι υποχρεωτικά ηλεκτρικά. Οι επαγγελματίες ζητούν παράταση ακόμη και έως το 2035.
Παράλληλα ζητούν την άμεση απόσυρση του άρθρου 52 του επερχόμενου νομοσχεδίου, υποστηρίζοντας ότι εκχωρεί μεταφορικό έργο των ταξί σε ιδιωτικά οχήματα και ευνοεί τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα με οδηγό (ΕΙΧ).
Λεωφορειολωρίδες και επόμενα βήματα
Οι οδηγοί ζητούν επίσης να επιτρέπεται στα ταξί που μεταφέρουν επιβάτες να χρησιμοποιούν τις λεωφορειολωρίδες, τονίζοντας ότι πρόκειται για οχήματα δημοσίας χρήσεως που επιτελούν μεταφορικό έργο.
Μετά το αδιέξοδο των συνομιλιών, το ΣΑΤΑ αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων, τοποθετώντας στο επίκεντρο ακόμη και την τουριστική περίοδο.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το Χριστοδούλειο Ίδρυμα Προστασίας Παιδιών, επισκέφθηκε το πρωί της Μεγάλης Τρίτης
Ο βουλευτής Σερρών ζητά την άρση ασυλίας του
Το κράτος δεν είναι υποκείμενο να καθορίζει τις πολιτικές. Αυτές είναι ευθύνη της κυβέρνησης και των αρμόδιων υπουργών και φυσικά του πρωθυπουργού που εν προκειμένω απέτυχαν τελείως. Δυστυχώς.
Σταθερό προβάδισμα ΝΔ αλλά με απώλειες και ενίσχυση του ΠΑΣΟΚ στη νέα μέτρηση μετά τις δικογραφίες του ΟΠΕΚΕΠΕ
Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης παρουσιάζει τα στοιχεία που δείχνουν 22% μείωση των νεκρών από τροχαία και τονίζει ότι η Ελλάδα χτίζει πλέον κουλτούρα οδικής ασφάλειας
Στην εκδήλωση του Υπουργείου Μεταφορών για την οδική ασφάλεια ο πρωθυπουργός
Μετά την Κυριακή του Θωμά συνεδριάζει η Επιτροπή - Στις 20 Απριλίου οι εξηγήσεις των βουλευτών
Η ανάρτηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας
Εντάσσονται συνολικά 13 επιχειρήσεις απ' όλη την επικράτεια, συνολικού προϋπολογισμού 320 εκατ. ευρώ
«Οποιαδήποτε πρόταση μειώνει την αξία του σταυρού είναι λάθος»
Η Εισαγγελία Πρωτοδικών θα ερευνήσει άλλα αδικήματα και πρόσωπα
Οι δικαιούχοι και τα κριτήρια
Το σχόλιο του για την ανάρτηση του δημάρχου Αθηναίων
Πώς η Ελλάδα κατάφερνε (και συνεχίζει) να κατασπαταλά του κοινοτικούς πόρους
Όσα έγιναν σήμερα στην Επιτροπή Δεοντολογίας
Αίσθηση από τη συνέντευξη Πλακιά στην Κατερίνα Παναγοπούλου
Συνεχείς ανατιμήσεις λίγο πριν την Κυριακή του Πάσχα
Η πλατφόρμα ανοίγει στις 24 Απριλίου
«Ανοησίες και ντροπή» η δικογραφία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, είπε ο υπουργός Υγείας
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζητά άμεση προσφυγή στις κάλπες - Σκληρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.