- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αθήνα Ψηλά: Κίνδυνος απένταξης έργων από το Ταμείο Ανάκαμψης - Είναι η χαμένη ευκαιρία της Αθήνας
Η παράταξη του Κώστα Μπακογιάννη υποστηρίζε ότι έχει σημάνει συναγερμός για τη διπλή ανάπλαση και άλλα έργα
Αθήνα Ψηλά: Η παράταξη του Κώστα Μπακογιάννη καταγγέλλει ότι υπάρχει κίνδυνος απένταξης έργων από το Ταμείο Ανάκαμψης λόγω χαμηλής απορροφητικότητας
Η παράταξη του Κώστα Μπακογιάννη, «Αθήνα Ψηλά», καταγγέλλει μέσω ανακοίνωσής της ότι υπάρχει κίνδυνος απένταξης έργων από το ταμείο ανάκαμψης λόγω χαμηλής απορροφητικότητας 12%, 12% και 3%, υπογραμμίζοντας ότι έχει σημάνει συναγερμός - ανάμεσα σε άλλα - και για τη διπλή ανάπλαση.
«Τα έργα του Δήμου Αθηναίων, που εντάχθηκαν στην προηγούμενη θητεία και χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης εμφανίζουν εξαιρετικά χαμηλή επίσημη απορροφητικότητα, με αρκετά από αυτά να βρίσκονται ήδη σε οριακή κατάσταση. Με τα χρονοδιαγράμματα να στενεύουν, οι καθυστερήσεις απειλούν την ολοκλήρωση τόσο των έργων της Διπλής Ανάπλασης όσο και του ψηφιακού μετασχηματισμού της πόλης», αναφέρει σε ανακοίνωσή της σήμερα (11.2) η παράταξη του Κώστα Μπακογιάννη.
Μάλιστα, η «Αθήνα Ψηλά» αναφέρει ότι στο πλαίσιο της Διπλής Ανάπλασης, «τα μεγάλα συνοδά έργα του γηπέδου ύψους 23,7 εκατ. €, που αφορούν τη διαμόρφωση πρασίνου και κοινόχρηστων χώρων, εμφανίζουν απορροφητικότητα μόλις 12.3%. Αντίστοιχα, τα έργα οδοποιίας, ποδηλατοδρόμου, κατασκευής δικτύων ομβρίων και αποχέτευσης, ύψους 21 εκατ. €, έχουν απορροφητικότητα 12%. Οι καταληκτικές ημερομηνίες και για τα δύο έργα είναι τα τέλη Απριλίου. Χωρίς την ολοκλήρωσή τους, το γήπεδο του Παναθηναϊκού δεν μπορεί να λειτουργήσει, καθιστώντας ορατό τον κίνδυνο καθυστέρησης στην παράδοσή του».
Αθήνα Ψηλά: Είναι ανικανότητα. Είναι ανευθυνότητα. Είναι η χαμένη ευκαιρία της Αθήνας
Σε άλλο σημείο η παράταξη αναφέρει ότι «στα ενταγμένα έργα ψηφιακού μετασχηματισμού της πόλης, που στοχεύουν στη βελτίωση της καθημερινότητας κατοίκων και επισκεπτών, προϋπολογισμού 19,8 εκατ. €, η απορροφητικότητα δεν ξεπερνά το 3%, ενώ η προθεσμία ολοκλήρωσης λήγει τον Ιούνιο. Οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης αποτελούν μια μοναδική αναπτυξιακή ευκαιρία και η χαμηλή απορροφητικότητα επηρεάζει άμεσα τη ζωή στην πόλη και τις υποδομές της. Δεν είναι απλά καθυστερήσεις. Είναι ανικανότητα. Είναι ανευθυνότητα. Είναι η χαμένη ευκαιρία της Αθήνας».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι ισχύει με τις ανώνυμες καταγγελίες
Ο χάρτινος πύργος του εκσυγχρονισμού, της ψηφιοποίησης και του συνολικού μετασχηματισμού του Κράτους γκρεμίζεται στις δικογραφίες του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Πότε θα γίνει η ονομαστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια
Νέα δεδομένα μετά την κατάρρευση της πλατφόρμας
Mιλήσαμε με την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας για τις παρεμβάσεις στο ΕΣΥ
Σκληρή κόντρα με αφορμή το ασυμβίβαστο
Η Άγκυρα αμφισβητεί ελληνική αρμοδιότητα NAVTEX και επανεκδίδει μονομερώς οδηγία για άσκηση
Τι αναφέρει για την υποψηφιότητα της στις εκλογές του 2027
Παρατηρήθηκαν αρκετά τεχνικά προβλήματα τις πρώτες ώρες
Ο πρωθυπουργός δίνει το «παρών» σε εκδήλωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στη Γλυφάδα
Ο σκηνοθέτης συνδέει το τραγούδι του με το 2015 και ασκεί κριτική στον πρώην πρωθυπουργό
Στην πρόθεση ψήφου το κυβερνητικό κόμμα συγκεντρώνει 23,8%
Υψηλή επισκεψιμότητα προκαλεί δυσλειτουργίες ενώ χιλιάδες αιτήσεις υποβάλλονται μέσα σε λίγες ώρες
Οικονομική ανθεκτικότητα και μεταρρυθμίσεις ενισχύουν τη χώρα – Προκλήσεις από πληθωρισμό και ενέργεια
Ο πρόεδρος του ΣΕΒ σχολίασε τα μέτρα για την ελάφρυνση του ενεργειακού κόστους των εγχώριων βιομηχανιών
Αδυναμία πρόσβασης από τους χρήστες λόγω αυξημένης επισκεψιμότητας
Όσα τόνισε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας
Προτεραιότητα της κυβέρνησης ώστε η Ελλάδα να βρεθεί στην πρώτη γραμμή των διεθνών εξελίξεων
Συγκίνηση για το θάνατο του γιού της, Βασίλη Ρίζου
Στήριξη σε 23.000 μικρές και μεγάλες βιομηχανικές επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.