- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πλεύρης για Χίο: Οι κάμερες στο Λιμενικό δεν είναι όπως της ΕΛ.ΑΣ., είναι επιχειρησιακές
«Η ελληνική αριστερά αρέσκεται να αμφισβητεί και να στοχοποιεί το Λιμενικό» σημείωσε ο υπουργός Μετανάστευσης
Ο Θάνος Πλεύρης για την πολύνεκρη τραγωδία στη Χίο
Για την πολύνεκρη τραγωδία στη Χίο τοποθετήθηκε σήμερα (5.2) μέσα από συνέντευξή του στο Action24 ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης, δίνοντας τη δική του απάντηση στο ερώτημα γιατί δεν λειτούργησε η κάμερα του σκάφους του Λιμενικού,
«Δεν έχω αρμοδιότητα του Λιμενικού, αλλά της Μετανάστευσης. Προφανώς το Λιμενικό και το αρμόδιο υπουργείο θα απαντήσει. Υπάρχει ωστόσο μια παρεξήγηση. Δεν υπάρχουν πάνω στο σκάφος του Λιμενικού κάμερες, όπως υπάρχουν στην Αστυνομία», είπε αρχικά ο Θάνος Πλεύρης και πρόσθεσε: «Δεν βλέπουμε το συμβάν, αλλά είναι επιχειρησιακές. Για παράδειγμα να δει τον στόχο μέσα στη νύχτα. Ούτε τα πολεμικά πλοία ούτε του Λιμενικού έχουν τέτοιες κάμερες. Αυτές οι κάμερες λειτουργούν αν υπάρχει στόχος σε απόσταση για να τον "κλειδώσεις". Άμα τον έχεις μπροστά σου, όπως το συγκεκριμένο για ποιον λόγο να τις χρησιμοποιήσουν; Λειτουργούν μόνο όταν κρίνεται σκόπιμο. Έχουν καταγραφικό, αλλά δεν κατέγραψαν γιατί δεν χρησιμοποιήθηκαν. Οι κάμερες είναι επιχειρησιακές, όχι να καταγράφουν 24 ώρες 7 μέρες για να βλέπουμε τι γίνεται, δεν προβλέπεται από τον κανονισμό».
Ο Θάνος Πλεύρης έκανε λόγο για στοχοποίηση του Λιμενικού από την Αριστερά. «Πριν κάνα τρίμηνο είχαμε 3 νεκρούς μετανάστες στη Γαύδο. Η Frontex είπε ότι πανικοβλήθηκαν στη θέα τους, πήγαν να ανέβουν στο σκάφος και πνίγηκαν. Βγήκε κανείς να αμφισβητήσει την Frontex. Γιατί; Γιατί η ελληνική αριστερά αρέσκεται να αμφισβητεί και να στοχοποιεί το Λιμενικό. Αυτό που λέει η Frontex το δεχόμαστε, αυτό που λέει το Λιμενικό το αμφισβητούμε».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Προτεραιότητα της κυβέρνησης ώστε η Ελλάδα να βρεθεί στην πρώτη γραμμή των διεθνών εξελίξεων
Συγκίνηση για το θάνατο του γιού της, Βασίλη Ρίζου
Στήριξη σε 23.000 μικρές και μεγάλες βιομηχανικές επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα
Τα κριτήρια, τα ποσά και οι δικαιούχοι
Εκσυγχρονισμός επειγόντων, νέοι χώροι, τεχνολογία και διαλογή ασθενών μειώνουν τις αναμονές
Σφοδρή αντιπαράθεση των δύο βουλευτών στον απόηχο των εξαγγελιών του πρωθυπουργού
Τι ισχύει με τα τριήμερα ασθενείας
«Πρέπει να φύγει το συντομότερο για να ανασάνει η ελληνική κοινωνία» σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
«Να επισπεύσει η ευρωπαϊκή εισαγγελία τις διαδικασίες»
«Δεν φοβήθηκα ποτέ. Δεν πρόκειται να φοβηθώ και τώρα» αναφέρει η βουλεύτρια
«Η κυβέρνηση της ΝΔ βρίσκεται σε αποδρομή» τονίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Η Νίκη Κεραμέως μίλησε και για τη διεύρυνση των συλλογικών συμβάσεων
Για μια ισότιμη πρόσβαση των Ατόμων με Αναπηρία στην εκπαίδευση
Η μακροχρόνια παραμονή στην εξουσία δεν δημιουργεί μόνο εμπειρία, αλλά κυρίως δημιουργεί εξαρτήσεις και πελατειακές σχέσεις που ακυρώνουν τη λογοδοσία.
Τι εισηγείται ο πρωθυπουργός
Η πρόταση που διατύπωσε ο πρωθυπουργός
Η ανάρτηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας
«Η κοινοβουλευτική μου πορεία και η αξιοπρέπειά μου αποτελούν την πολιτική περιουσία μου» σημειώνει ο βουλευτής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.