- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΚΙΣΕ: Καταγγελία για την ακύρωση ομιλίας στην Ημέρα Μνήμης Ολοκαυτώματος στον Βόλο
Ανακοίνωση ΚΙΣΕ για την ακύρωση ομιλίας του Σάκη Μουμτζή στην εκδήλωση Μνήμης Ολοκαυτώματος στον Βόλο
Το ΚΙΣΕ καταγγέλλει ακύρωση ομιλίας Μουμτζή στον Βόλο και καλεί Περιφέρεια να αναθεωρήσει τη στάση
Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος (ΚΙΣΕ) εκφράζει τη βαθιά απογοήτευσή του για την απόφαση της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων να ακυρώσει την κεντρική ομιλία του δημοσιογράφου και συγγραφέα Σάκη Μουμτζή στην εκδήλωση Μνήμης για το Ολοκαύτωμα, που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στον Βόλο την 1η Φεβρουαρίου 2026. Η ακύρωση έγινε παρά την αρχική απόφαση της Περιφέρειας, η οποία είχε αποτυπωθεί και στη σχετική επίσημη πρόσκληση.
ΚΙΣΕ: «Η Ημέρα Μνήμης δεν προσφέρεται για πολιτικές σκοπιμότητες»
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΚΙΣΕ, η Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος δεν μπορεί να μετατρέπεται σε πεδίο πολιτικών σκοπιμοτήτων. Το Συμβούλιο υπενθυμίζει ότι ο Σάκης Μουμτζής συγκαταλέγεται μεταξύ των σφοδρών πολέμιων του αντισημιτισμού και τονίζει πως ο αποκλεισμός του από την εκδήλωση όχι μόνο δεν αποδίδει τιμή στα 6.000.000 εβραϊκά θύματα του Ναζισμού, αλλά στέλνει και ένα ιδιαίτερα ανησυχητικό μήνυμα.
Όπως επισημαίνεται, πριν από το Άουσβιτς είχαν προηγηθεί η φίμωση των ελεύθερων φωνών, η Νύχτα των Κρυστάλλων, καθώς και διώξεις και εκτοπισμοί όσων προσπάθησαν να υπερασπιστούν τους Εβραίους.
Κάλεσμα προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας
Το ΚΙΣΕ καλεί την Περιφέρεια Θεσσαλίας να μην υποκύψει σε πιέσεις και απειλές από κύκλους που, όπως αναφέρει, επιχειρούν να αναπαράγουν τις πιο σκοτεινές σελίδες της σύγχρονης ιστορίας.
Η ανακοίνωση καταλήγει με σαφή έκκληση για επανεξέταση της απόφασης, υπογραμμίζοντας ότι η μνήμη του Ολοκαυτώματος απαιτεί ενότητα, θεσμική σοβαρότητα και απόρριψη κάθε μορφής αποκλεισμού.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πότε και ποιοι συνταξιούχοι πάνε πρώτοι ταμείο
Τι αναφέρει στην κυριακάτικη ανάρτησή του
Αναλυτικά όλες οι πληρωμές
«Το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε δυσανάλογα μεγάλο βάρος για τη διάσωση της χώρας»
Ποιες μετοχές δοκιμάζονται περισσότερο
Η συγκινητική αποχαιρετιστήρια στιγμή στο Συνέδριο ΠΑΣΟΚ
Παράλληλα ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφια στον Νότιο Τομέα της Αθήνας
Τι δείχνει για το Νοσοκομείο Νίκαιας
Η απάντηση στη Μαρία Καρυστιανού
Πώς υπολογίζεται και ποιοι άνεργοι το παίρνουν
"Το μεγάλο μας ΟΧΙ στη ΝΔ, είναι ένα μεγάλο ΝΑΙ, στις μεγάλες αλλαγές και τομές που έχει ανάγκη ο τόπος" τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων
Η καταληκτική ημερομηνία που πρέπει να μπει
«Η νίκη στις εκλογές θα έρθει με Σύστημα, Οργάνωση και Ενότητα» σημείωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ
Σε ποια πλατφόρμα κάνω την αίτηση
"Το κράτος δικαίου είναι έννοια ασύμβατη με τις επιλογές αυτής της κυβέρνησης", σημείωσε ο πρώην πρωθυπουργός
"Να ξανασυναντηθούμε με όσους απομακρύνθηκαν τα προηγούμενα χρόνια"
Σήμερα οι ομιλίες των κορυφαίων στελεχών
Πότε αναμένεται η πληρωμή
Άρθρο στα ΝΕΑ Σαββατοκύριακο
Όλες οι αυξήσεις που έχουν δοθεί από το 2019 μέχρι σήμερα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.