- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Ο Νίκος Ανδρουλάκης και το διπλό ραντεβού που έδωσε από το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ
Σήμερα οι ομιλίες των κορυφαίων στελεχών
Ο Νίκος Ανδρουλάκης έδωσε το στίγμα του στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και σήμερα, 2η ημέρα, αναμένονται οι τοποθετήσεις των κορυφαίων στελεχών
Ο Νίκος Ανδρουλάκης έδωσε από το βήμα του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ ένα διπλό ραντεβού: με την ίδια την ιστορία του κόμματος και της πολιτικής ζωής της χώρας, αλλά και ένα ραντεβού ευθείας, σκληρής αναμέτρησης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ, προκειμένου το κόμμα της Πειραιώς να βρεθεί στη θέση της Αντιπολίτευσης. Και μπορεί το σύνθημα των συνέδρων που κουνούσαν ρυθμικά τις σημαίες με τον πράσινο ήλιο να ήταν «ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά», όμως, την απάντηση έδωσε ο πρόεδρος του κόμματος υπογραμμίζοντας ότι το σύνθημα είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, καθώς «ακόμη κι αν ο λαός ξέχασε τι σημαίνει δεξιά, τα τελευταία χρόνια οι νέες εμπειρίες και τα νέα βιώματα από την κυβέρνηση της ΝΔ» έχουν δώσει νέο νόημα.
Το κλίμα ήδη από εχθές στο γήπεδο του Tae Kwon Do ήταν κάτι παραπάνω από αισιόδοξο για την πορεία που θα έχει στο εξής το ΠΑΣΟΚ. 5.000 σύνεδροι έδωσαν το παρών, χειροκροτώντας θερμά και εκφράζοντας την ανάγκη ο ήλιος – σήμα κατατεθέν – να ανατείλει ξανά. «Αυτό» είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης «είναι το DNA του ΠΑΣΟΚ, αυτό είναι το DNA μας» και πάνω σε αυτό το DNA ξεκινά ένας αγώνας δρόμου για να επιστρέψουν οι απογοητευμένοι «στο κόμμα των μεγάλων μεταρρυθμίσεων, του ΑΣΕΠ, της Διαύγειας». «Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι κόμμα διαμαρτυρίας» είπε πολλάκις ο κ. Ανδρουλάκης, απευθύνοντας παράλληλα ανοιχτό κάλεσμα σε κάθε κοινωνική δύναμη με την οποία μοιραζόμαστε κοινές αγωνίες.
Ο Νίκος Ανδρουλάκης έκανε ένα αναγκαίο ξεκαθάρισμα
Για πολλούς το «επίμαχο» της ομιλίας Ανδρουλάκη – και ολόκληρου του Συνεδρίου – ήταν να ξεκαθαριστεί με σαφήνεια το αν η Χαριλάου Τρικούπη έχει την πρόθεση να δώσει τα χέρια μετεκλογικά με τη Νέα Δημοκρατία. Αυτό ήταν τις προηγούμενες ημέρες το σημείο τριβής μεταξύ του Νίκου Ανδρουλάκη και του Χάρη Δούκα, με τον δήμαρχο Αθηναίων να θέλει να ξεκαθαριστεί με κάθε τρόπο ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα συνεργασίας, με καμία προϋπόθεση και κανέναν αστερίσκο.
«Δεν έχει τίποτα να περιμένει ο λαός μας από μία ελίτ που κρύβεται από τις βασικές αρχές του κράτους δικαίου. Όποιος πιστεύει ότι υπάρχει σενάριο συνεργασίας με όσους οργάνωσαν την πολιτική και ηθική μου εξόντωση, βρίσκεται εκτός πραγματικότητας. Στόχος αυτής της παράταξης δεν είναι η συγκυβέρνηση με τη ΝΔ, αλλά να νικήσουμε τη ΝΔ. Να είστε όλοι στην πρώτη γραμμή της μάχης. Μαζί για τη νίκη, μαζί για την πολιτική αλλαγή, μαζί για μία αξιακή επανάσταση στη διαφθορά και την ατιμωρησία της ΝΔ. Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ για να κρατήσει όρθια την πατρίδα και τη Δημοκρατία», ήταν τα λόγια του προέδρου που έκαναν πολλούς να χειροκροτήσουν ξανά και ξανά.
Η άνεση του Νικόλα Φαραντούρη
Αδιαμφισβήτητα η παρουσία του Νικόλα Φαραντούρη, του ευρωβουλευτή που πρόσφατα διεγράφη από τον ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάστηκε – κάποιες φορές -περισσότερο από όσα είπε στην ομιλία του ο Νίκος Ανδρουλάκης. Ο κ. Φαραντούρης, με φυσική άνεση και πλατύ χαμόγελο, συνομίλησε και φωτογραφήθηκε με κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, δίνοντας ίσως την επιβεβαίωση που κάποιοι χρειάζονταν, μιλώντας ξανά για την αντίστροφη μέτρηση της ένταξης τους στο κόμμα.
Και φυσικά, δεν ήταν το μόνο πρόσωπο που σχολιάστηκε. Αλλά όλα τα πρόσωπα της διεύρυνσης.
Τι περιμένουμε σήμερα
Σήμερα, αναμένεται να δώσουν το στίγμα τους όλα τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Η Άννα Διαμαντοπούλου και ο Παύλος Γερουλάνος θα ανέβουν στο βήμα το μεσημέρι, ο Χάρης Δούκας το απόγευμα. Μέσα από αυτές τις ομιλίες αναμένουμε τυχόν αποκλίσεις από τη γραμμή που έδωσε το βράδυ της Παρασκευής (27.3) ο πρόεδρος. Ιδιαίτερο βάρος αναμένεται από τις ομιλίες του Γιώργου Παπανδρέου και του Ευάγγελου Βενιζέλου.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τα γραφεία της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού Ταμείου Ανάκαμψης και υπέβαλε το τελευταίο αίτημα πληρωμής
Στις Βρυξέλλες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, συμμετείχε στη συζήτηση με θέμα τη Στρατιωτική Κινητικότητα
Συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο για τη δημιουργία δικτύου επιχειρήσεων που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα
Η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη
«Η τεχνολογία και οι υπηρεσίες οφείλουν να είναι προσβάσιμες σε όλους», δήλωσε
«Πρόκειται για ενδιάμεσο στάδιο μέχρι την τελική απόφαση της Δικαιοσύνης», τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Στα 28.970 ευρώ ανά κάτοικο οι καθαρές χρηματοοικονομικές αποταμιεύσεις
Η αμερικανική διπλωματία ανιχνεύει τις προθέσεις της Αθήνας, ενώ η γεωπολιτική αστάθεια στην Ανατολική Μεσόγειο επηρεάζει τις εξελίξεις.
«Αν το έλεγα εγώ, θα με κατηγορούσατε για σεξιστή», απάντησε o βουλευτής
Το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών διευρύνει την παρουσία του στο εξωτερικό, με νέες διοργανώσεις και συνεργασίες με μεγάλα διεθνή fora και think tanks
Το σύνολο των παραβάσεων αντιστοιχεί σε ποσοστό μικρότερο του 1% των γιατρών στην Ελλάδα
Στις εργασίες της Πολιτικής Συνέλευσης του ΕΛΚ στην Τουλούζη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Με 163 ψήφους εγκρίθηκε η άρση ασυλίας της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας και με 159 του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ
Υπογραμμίζουν ότι υπάρχει «το τεκμήριο της αθωότητας»
«Η έρευνα διαμορφώνει το μέλλον», υπογράμμισε ο Υπουργός Ανάπτυξης
Σε ομιλία του ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στο πρόσφατο δημοσίευμα της Wall Street Journal
Μερικά από τα προβλήματα που έχει στην πλάτη της η παρούσα κυβέρνηση, η οποία αλλού τόλμησε και αλλού όχι να επιφέρει μια σημαντική αλλαγή στην ελληνική κοινωνία και το κράτος
«Δεν ορίζουμε τον ενεργειακό μας χάρτη με βάση τις όποιες παραισθήσεις έχει ο καθένας», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών
«Είμαστε κυβέρνηση όλων των Ελλήνων», τόνισε η υπουργός Εργασίας
Τι λένε παραγωγοί και εκπρόσωποι της αγοράς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.