- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Απόστολος Κακλαμάνης: «Τόπο στα νιάτα»
Η συγκινητική αποχαιρετιστήρια στιγμή στο Συνέδριο ΠΑΣΟΚ
Απόστολος Κακλαμάνης: «Τόπο στα νιάτα» – Η συγκινητική αποχαιρετιστήρια στιγμή στο Συνέδριο ΠΑΣΟΚ
Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, όταν ο Απόστολος Κακλαμάνης ανέβηκε στο βήμα και, μέσα σε έντονα φορτισμένο κλίμα, απηύθυνε έναν λόγο που έμοιαζε με αποχαιρετισμό στην ενεργό πολιτική διαδρομή του.
Η αίθουσα, που από νωρίς το πρωί του Σαββάτου ήταν σε έντονη κινητικότητα, σίγησε λίγο πριν τις 12, καθώς ο πρώην πρόεδρος της Βουλής πήρε τον λόγο. Στα 89 του χρόνια ο Απόστολος Κακλαμάνης, εμφανώς συγκινημένος, στάθηκε απέναντι στους συνέδρους, συνδέοντας το παρόν του Κινήματος με τις απαρχές του το 1974.
«Να βρίσκομαι απέναντι σε 5.000 αποφασισμένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να ξαναφέρουν το μήνυμα που ξεκινήσαμε 150 στελέχη του ΠΑΚ το 1974», είπε, αποτυπώνοντας τη συνέχεια μιας πολιτικής πορείας δεκαετιών.
Ο Απόστολος Κακλαμάνης χαρακτήρισε το συνέδριο καθοριστικό, σημειώνοντας: «Αυτό το Συνέδριο θα αποδειχτεί ιστορικό για τη χώρα, τους εργαζόμενους, όλο τον ελληνικό λαό». Και απευθυνόμενος στους συνέδρους, πρόσθεσε: «Δεν ξέρω αν αύριο θα ζω, αλλά εσείς είστε οι εκπρόσωποι του λαού του ΠΑΣΟΚ».
Με λόγο που συνδύαζε προσωπική εξομολόγηση και πολιτική τοποθέτηση, κάλεσε τη δική του γενιά να κάνει ένα βήμα πίσω, τονίζοντας: «Το ΠΑΣΟΚ έχει ανάγκη ανανέωσης. Η δική μου γενιά να κάνει ένα βήμα πίσω. Χωρίς νέες γενιές το ΠΑΣΟΚ δύσκολα θα προχωρήσει».
Παράλληλα, δεν παρέλειψε να σχολιάσει τις πολιτικές εξελίξεις, εκφράζοντας ανησυχία για τη λειτουργία των θεσμών: «Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στην αντιπασοκική προπαγάνδα να επιχειρεί ποινικοποίηση της άλλης άποψης», ενώ πρόσθεσε πως «δεν φανταζόμουν ότι ύστερα από 50 χρόνια θα ζούσαμε προβλήματα δημοκρατίας».
Ιδιαίτερα αιχμηρός εμφανίστηκε για την περίοδο της οικονομικής κρίσης, λέγοντας: «Το 2009, όταν έπεσαν στον γκρεμό για να σωθεί η χώρα, κάποιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ πρόδωσαν τον λαό του ΠΑΣΟΚ».
Κλείνοντας την ομιλία του, ο Απόστολος Κακλαμάνης απηύθυνε έναν προσωπικό αποχαιρετισμό που προκάλεσε παρατεταμένο χειροκρότημα από τους συνέδρους: «Σας αποχαιρετώ, σας ευχαριστώ για την τιμή που μου κάνετε 40 χρόνια τώρα, δεν ξέρω αν την άξιζα. Τόπο στα νιάτα!».
Η αίθουσα σηκώθηκε όρθια, σε μια στιγμή που συνδύασε τη συγκίνηση με τη μετάβαση, καθώς ένα από τα ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ παρέδωσε, συμβολικά, τη σκυτάλη στις νεότερες γενιές.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ο κ. Τσίπρας έρχεται ως άνθρωπος των συμφερόντων» σημείωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση για χάος και έλλειψη συντονισμού
Δημοσκόπηση της Alco καταγράφει θετική εικόνα για τις σχέσεις Ελλάδας-Γαλλίας
Σημειώνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ οφείλει να ανοίξει τη συζήτηση για το μοντέλο λειτουργίας της χώρας
Η ΕΤΕπ ανοίγει τον δρόμο αξιολόγησης του έργου στρατηγικής σημασίας Ελλάδας-Κύπρου
Ο υπουργός Άμυνας έθεσε στις Βρυξέλλες το ζήτημα του ουκρανικού θαλάσσιου drone
Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και οι σχέσεις των δύο κρατών
Ο επικεφαλής της Metron Analysis απαντά στις αιτιάσεις του ΠΑΣΟΚ για τις αναγωγές ψήφου
Συνέντευξη του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος στην Ιταλική «Avvenire»
«Το πάρτι με τις παράνομες επιδοτήσεις τελείωσε», το μήνυμα Σχοινά
Αναγκαία η θωράκιση των δημιουργών απέναντι στη ραγδαία ανάπτυξη της Τεχνητής Νοημοσύνης
Η Αθήνα εντείνει τις κινήσεις για την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων
Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα δύο νέα Pass
Η ΝΔ διατηρεί διπλάσια διαφορά - Μάχη για τη δεύτερη θέση μεταξύ κόμματος Τσίπρα και ΠΑΣΟΚ
Ο υπουργός Επικρατείας μίλησε για την πρόοδο που σημειώνει η Ελλάδα σε όλα τα θέματα θεσμών και κράτους δικαίου
Στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Βριλησσίων βρέθηκε σήμερα η υπουργός
Ποιοι κόβονται αυτόματα από το σύστημα
Αυστηροποιούνται τα μέτρα μετά την αύξηση τροχαίων το τελευταίο διάστημα
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών εμμένει στην πάγια θέση του για βιώσιμη ρύθμιση έως 120 δόσεων
Οι μισοί Έλληνες μπορούν, πλέον, να έχουν το ποινικό μητρώο τους μέσα σε πέντε λεπτά, δήλωσε ο υπουργός
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.