- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κυρανάκης για Interstar: Σύμβαση με διεθνή διαγωνισμό και σφραγίδα νομιμότητας από το Ελεγκτικό Συνέδριο
Mε αφορμή τη φύλαξη των υποδομών και του σιδηροδρομικού δικτύου του ΟΣΕ
Κυρανάκης: Ενεργή και νόμιμη η σύμβαση της Interstar – Σε εξέλιξη η δικαστική διερεύνηση
Αντιπαράθεση στην Ολομέλεια της Βουλής προκάλεσε Επίκαιρη Ερώτηση της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωής Κωνσταντοπούλου προς τον αναπληρωτή υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κωνσταντίνο Κυρανάκη, με αντικείμενο τη σύμβαση της εταιρείας Interstar για τη φύλαξη των υποδομών και του σιδηροδρομικού δικτύου του ΟΣΕ και το βιντεοληπτικό υλικό της εμπορικής αμαξοστοιχίας της τραγωδίας των Τεμπών.
Ο κ. Κυρανάκης δήλωσε ότι η Interstar διαθέτει ενεργή σύμβαση με τον ΟΣΕ, την οποία κέρδισε μέσω διεθνούς διαγωνισμού και εκτελεί κανονικά. Όπως ανέφερε, η σύμβαση εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο, έχει διάρκεια έως το 2027 και αφορά δύο συμβάσεις που προϋπήρχαν της δικής του ανάληψης καθηκόντων στο υπουργείο. Τόνισε ότι η εταιρεία είχε συμβληθεί για πρώτη φορά με τον ΟΣΕ το 2017, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ενώ επανεπιλέχθηκε μέσω διεθνούς διαγωνισμού τον Νοέμβριο του 2024.
Αναφερόμενος στο ζήτημα του βιντεοληπτικού υλικού που σχετίζεται με τη φόρτωση της εμπορικής αμαξοστοιχίας στα Τέμπη, ο αναπληρωτής υπουργός υπογράμμισε ότι πρόκειται για υπόθεση που εξελίσσεται δικαστικά και ότι «το δικαστήριο θα αποφασίσει». Όπως είπε, η κυβέρνηση δεν καλύπτει καμία εταιρεία και κανέναν υπεύθυνο εταιρείας, ούτε παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη. «Εμείς δεν καλύπτουμε κανέναν, ούτε λέμε να μη διωχθεί κάποιος. Περιμένουμε την απόφαση του δικαστηρίου», σημείωσε.
Απαντώντας σε ερώτηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου για ενδεχόμενες υποχρεώσεις της Interstar στην Κύπρο, ο κ. Κυρανάκης είπε ότι δεν γνωρίζει και δεν θα μπορούσε να γνωρίζει κάτι που δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητές του, καλώντας την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας να αναφέρει δημοσίως οποιοδήποτε στοιχείο θεωρεί μεμπτό.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι καλύπτει την Interstar και τον νόμιμο εκπρόσωπό της, Νικόλαο Τσατσαράκη, ο οποίος είναι κατηγορούμενος στη Δικαιοσύνη. Χαρακτήρισε την ανάθεση θεμάτων ασφάλειας και φύλαξης του ΟΣΕ στην εταιρεία «μεγάλη αμαρτία της κυβέρνησης Μητσοτάκη», υποστηρίζοντας ότι η Interstar ελέγχεται για καταστροφή, υπεξαγωγή και εξαφάνιση αποδεικτικού υλικού που αφορά την υπόθεση των Τεμπών και ότι αρνήθηκε να παραδώσει το υλικό ακόμη και στον ανακριτή.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποιοι έχουν έκπτωση έως 50%, για ποιους ιδιοκτήτες ο φόρος είναι μηδενικός
Συμμετοχή άνω των 150.000 πολιτών δείχνουν τα πρώτα στοιχεία
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ευχαρίστησε τα μέλη για τη μαζική συμμετοχή στην ψηφοφορία ανάδειξης συνέδρων
«Θα μάθετε να σέβεστε τους θεσμούς», διαμηνύει ο υπουργός Υγείας
Έντονο ενδιαφέρον και αυξημένη συμμετοχή - Έως τις 19:00 ψηφίζουν τα μέλη του κόμματος
Η εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Οι παρεμβάσεις στην αγορά και η συζήτηση για μικρούς πυρηνικούς αντιδραστήρες
Η τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε για πρώτη φορά στο αν απογοητεύτηκε που δεν προτάθηκε ξανά για το αξίωμα
Η κυβέρνηση εφαρμόζει μόνιμες φοροελαφρύνσεις για ιδιοκτήτες, μισθωτούς, οικογένειες και επαγγελματίες
Πόλεις-εργαστήρια της εθνικιστικής δεξιάς, ισλαμιστές υποψήφιοι και ο βαθύς ύπνος της γαλλικής κοινωνίας
Θα επιλέξει τον δρόμο της θεσμικής ευθύνης ή θα παρασυρθεί από τον πειρασμό της εύκολης αντιπολίτευσης;
Το «πάμε για έναν καφέ» δεν είναι πια μία απλή πρόταση για χαλάρωση και φιλικότητα
Η ανάρτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου
«Αναμένω τη δημόσια απολογία του μέσου και την άμεση απόσυρση του δημοσιεύματος» - Η ανάρτηση της κόρης του πρωθυπουργού
«Έπεσα από τα 108 στα 56 κιλά, χωρίς φάρμακα και ήταν πάρα πολύ δύσκολο»
Μια ύστατη ευκαιρία να σταλεί ένα σαφές πολιτικό μήνυμα στην ελληνική κοινωνία
Ξεκίνησε το Διεθνές Συνέδριο Πολιτιστικής Συνταγογράφησης στην Αθήνα
Επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων και την 110 Πτέρυγα Μάχης
Εθνοπατριωτικό λεξιλόγιο, περιστέρια της ειρήνης, καταγγελία των γερακιών του Τελ Αβίβ — ποτέ της Τεχεράνης
Τέλος στην εκκρεμότητα δεκαετιών βάζει νέα ρύθμιση της Σοφίας Ζαχαράκη - Ποιους αφορά η διαδικασία
Ο οίκος επιβεβαιώνει το αξιόχρεο αναγνωρίζοντας μεταρρυθμίσεις, ανάπτυξη και συνεχή αποκλιμάκωση του χρέους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.