- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συζητά, εφ’ όλης της ύλης, με τον Ηλία Κανέλλη
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συζητά, εφ’ όλης της ύλης, με τον Ηλία Κανέλλη
Την Πέμπτη, 11/12, στις 6 το απόγευμα, ο πρωθυπουργός της Ελλάδος Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο προσκεκλημένος του Ηλία Κανέλλη στο Ωδείο Αθηνών. Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων «Κι αυτοί είναι η Ελλάδα - Συζητήσεις στο Ωδείο Αθηνών» που συνδιοργανώνουν το Περιοδικό των Βιβλίων, The Books’ Journal, και το Ωδείο Αθηνών, στους χώρους του Ωδείου.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι δυο φορές εκλεγμένος πρωθυπουργός, στις εκλογές του 2019 και του 2023. Γιος ενός επίσης πρωθυπουργού, του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, γεννήθηκε το 1968, αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική, στο Harvard και στο Stanford. Εργάστηκε ως οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην εταιρεία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο και, κατόπιν, στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας, ενώ διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών.
Στην πολιτική δραστηριοποιήθηκε ως μέλος της ΝΔ. Πρωτοεξελέγη βουλευτής το 2004 στη Β΄ Περιφέρεια Αθήνας. Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης το διάστημα 2013 - 2015. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, με την οποία κέρδισε τις επόμενες εκλογές το 2019. Έκτοτε, είναι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας.
Στο Ωδείο, θα απαντήσει για την πολιτική και την πνευματική του διαδρομή, για τη σχέση του με τη γνώση, για τα προσόντα που χρειάζεται να έχει ένας σύγχρονος πολιτικός. Οι ιδέες και οι αναγνώσεις που τον διαμόρφωσαν, οι επιρροές του, τα πρότυπά του, οι φίλοι και οι αντίπαλοί του είναι μερικά από τα θέματα που θα τεθούν προς συζήτηση. Τέλος, επειδή μια συνομιλία με τον πρωθυπουργό είναι αφορμή για ουσιαστική πολιτική συζήτηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κληθεί να απαντήσει σε δύσκολες ερωτήσεις, στα ζητήματα που αναδεικνύει η τρέχουσα συγκυρία.
Η είσοδος στο κοινό είναι ελεύθερη.
Στον πρώτο κύκλο δημόσιων συζητήσεων, που ήδη έχει φιλοξενήσει τον συγγραφέα Απόστολο Δοξιάδη και τον ιστορικό Βασίλη Παναγιωτόπουλο, θα συμμετάσχουν στις προσεχείς εκδηλώσεις του: ο καθηγητής πολιτικής επιστήμης του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης Στάθης Καλύβας, ο ομότιμος καθηγητής φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτρης Δημητράκος, η τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο ομότιμος καθηγητής του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Θεοδόσης Τάσιος, ο βιολονίστας και μαέστρος Λεωνίδας Καβάκος.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έκανε λόγο για «στοχοποίηση» του ιδίου και της κυβέρνησης - «Πυρά» κατά της αντιπολίτευσης
Aποκλεισμό από αριστερές οργανώσεις καταγγέλλει ο ίδιος
Τρίτο το ΠΑΣΟΚ, δεύτερη ξανά η Πλεύση
Η πλειοψηφία των ειδικών προκρίνει την ενίσχυση της παραγωγικότητας
Επείγουσα η ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος, τόνισε η τ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας
«Μεταλλάσσεται σε αμιγώς προσωποκεντρικό κόμμα»
Στον ναύσταθμο Σαλαμίνος η συνάντηση των δύο υπουργών
Επιχορήγηση 9,56 εκατ. ευρώ εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το στρατηγικό ενεργειακό έργο
«Η συνεδρίαση ξεκινά σε πολύ βαρύ κλίμα» σημείωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής
«Η Ελλάδα δεν αφήνει κανέναν πίσω του», τόνισε ο υπουργός Υγείας
Συστάσεις σε όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας να τηρούν τα μέτρα υγιεινής
Μενδώνη: «Ο πολιτισμός είναι κοινωνικό αγαθό για όλους»
Στο 20,1% η δυνητική ψήφος για Καρυστιανού
Στο Χ μάλιστα εμφανίζεται να διαβάζει την εφημερίδα Εργατική Αλληλεγγύη
Έφυγε στα 40 της η δικηγόρος και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ μετά από γενναία μάχη με τον καρκίνο
Διαπιστώθηκε άμεση απειλή περιβαλλοντικής ζημίας
Ανακοίνωση ΚΙΣΕ για την ακύρωση ομιλίας του Σάκη Μουμτζή στην εκδήλωση Μνήμης Ολοκαυτώματος στον Βόλο
Ανταλλαγή βαριών εκφράσεων για Ίμια και γκρίζες ζώνες, αίτημα ΠΑΣΟΚ για προ ημερησίας περί Κράτους Δικαίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.