- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Βαρουφάκης: Ο Τσίπρας πασχίζει να μείνει στην ιστορία ως σύγχρονος Οδυσσέας
Το σουφλέ δεν φουσκώνει δύο φορές, σημειώνει ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25
Ο Γιάνης Βαρουφάκης για τον Αλέξη Τσίπρα και όσα αναφέρει στο βιβλίο του
Σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Γιάνης Βαρουφάκης, με αφορμή όσα γράφει στο βιβλίο του «Ιθάκη» ο πρώην πρωθυπουργός. Ο πρώην υπουργός και επικεφαλής του ΜέΡΑ25 υποστήριξε ότι το βιβλίο Τσίπρα είναι «το μακρύτερο πολιτικό γράμμα στην ολιγαρχία για να πει "δικός σας είμαι"».
Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του στον Ant1, ο Γιάνης Βαρουφάκης - σε ερώτηση για το rebranding Τσίπρα - είπε ότι «η ιστορία θα επιβεβαιώσει ότι το σουφλέ δεν φουσκώνει δύο φορές, έτσι μου έχουν μάθει». «Από τον τίτλο και μόνο του βιβλίου φαίνεται ότι ο Τσίπρας πασχίζει να μείνει στην ιστορία ως σύγχρονος Οδυσσέας, αλλά η ιστορία θα τον θυμάται ως Μελάνθιο, τον άπιστο τσοπάνο του Οδυσσέα που προσχώρησε στους Μνηστήρες. Ο άνθρωπος προσχώρησε στο μνημονιακό μπλοκ αλλά βλέπουμε μια προσπάθεια αυτού που κάνει από το 2015 όταν ανέτρεψε έναν λαό, το 62% το ανέτρεψε και γι αυτό εγώ παραιτήθηκα. Έγραψε τόσες σελίδες για να μεταμφιέσει την ενοχή σε αφέλεια. Υπό αυτή την άποψη γιατί να διαβάσω αυτό που είναι το μακρύτερο πολιτικό γράμμα στην ολιγαρχία για να πει ότι "δικό σας είμαι";»
Σε όσα αναφέρει για τον ίδιο στην «Ιθάκη» ο πρώην πρωθυπουργός, υποστήριξε ότι «ούτε εσείς, ούτε εγώ έχουμε δικαίωμα να κρίνουμε τους εαυτούς μας. Το μόνο που θα αναγκαστώ να σχολιάσω είναι ότι έχει σημασία ποιος είναι ο περίγυρος σου και ποιοι σου δίνουν εύσημα. Στον Τσίπρα δίνουν Χουλιαράκης, Ντάισελμπλουμ και η Μέρκελ στο βιβλίο της. Εγώ είχα την τιμή να μου δώσουν εύσημα τρεις νομπελίστες ο Αμάρτια Σεν ο Στίγκλιτς και ο Πολ Γκρούγκμαν, δεξιοί όπως ο Χαν Βέρνερ Ζιν. Αυτό που με ενδιαφέρει και έχει πολιτική σημασία είναι ότι γίνεται προσπάθεια για rebranding. Τελικά όμως ποια είναι η κληρονομιά του κ. Τσίπρα; Ο ΦΠΑ 24%, οι προπληρωμές φόρων, το καρτέλ ενέργειας, το Υπερταμείο, οι αγκαλιές με τον γενοκτόνο Νετανιάχου.
(...) Ο Αλέξης Τσίπρας έχει δίκιο όταν λέει ότι έκανε λάθος επιλογές γιατί αν ήθελε έναν ΥΠΟΙΚ να πάει στο Eurogroup και να λέει ναι σε όλα όπως δυστυχώς έκανε ο Τσακαλώτος, διάλεξε τον λάθος άνθρωπο. Ο Τσακαλώτος υπέγραψε τα πάντα που ούτε οι Σαμαράς-Βενιζέλος δεν υπέγραψαν».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Ο πρωθυπουργός μίλησε σε εκδήλωση του υπουργείου
Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας
Η κατάθεση Μαγειρία στη Βουλή για επιδοτήσεις και ελέγχους
Κλειστά σχολεία σε Αττική και άλλους δήμους την Παρασκευή
Η δωρεά του ενισχύει σημαντικά τα οικονομικά του κόμματος του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.